BIOHAKERUL CARE A SPART MATRICEA DESTINULUI

„OMNI, din latină, înseamnă „pentru oameni”. Misiunea mea este să-i ajut pe alții să se trezească și să evoluționeze spiritual.

Roman Kostiucek / OMNI Roman

Când ai cunoscut pentru prima dată contactul cu lumea spirituală și cum a decurs viața ta, mai departe?

De mic copil îmi dădea întrebări profunde, complicate. Abia la vârsta de 24 de ani, am privit filmul care mi-a oferit câteva răspunsuri, dar a deschis și cutia Pandorei, sau prin alte cuvinte, ușa spre Rabbit Hole, ca să aflu cât de adâncă e gaura. Este vorba despre lucrarea de diplomă, al lui Darren Aronofski, filmul Pi, filmat în 1998. Acest film mi-a arătat că în lumea aceasta totul este interconectat la nivel de cifre, simboluri, patternuri și de-atunci am început să studiez formele din natură și lumea exterioară. La 33 de ani am primit accesul către lumea mea interioară, fiind ghidat de mai mulți mentori spirituali, în cadrul unor ceremonii de inițiere în cunoștințe profunde, ancestrale. Ca rezultat, am obținut capacitatea de a crea lumea exterioară, așa, cum mi-o doresc eu. Adică să trăiesc în așa fel, ca realitatea mea personală (subiectiva) să rezoneze cu cea obiectivă. Unii o numesc – Matrix sau Maya.

Ce înseamnă ascensiune spirituală pentru un om modern, într-o lume tehnologizată? Azi ne rămâne loc și timp pentru suflet? 

Pentru mine, ascensiune spirituală înseamnă reconectarea cu sinele, dezvoltarea inteligenței emoționale, reconectarea cu corpul, care mereu ne dă semne fie prin fiori, când ne place ceea ce facem, vedem, auzim, simțim, fie prin boli, dacă facem ceva ce nu rezonează cu noi. La moment, constat că oamenii, sunt foarte captivați de gadgeturi… Știați că omul poate să-și coboare rezonanța corpului la nivelul undelor theta, cele pe care le atingem atunci când intrăm în starea de flow, momentul A-HA, abia peste 20 de minute după ultimul mesaj sau notificare în telefon? Acum în mediu, să calculăm cât de des ne verificăm email-urile, mesajele, notificările?! Înțelegeți de ce este atât de greu să fim conectați cu noi înșine? Cu dorințele și simțurile personale? Odată ce începem să ne auzim pe noi înșine, preluăm controlul asupra instinctelor, gândurilor și emoțiilor. Suntem mai aproape de descoperirea misiunii personale. Acea menire a vieții, pe care o descoperă doar 1% dintre noi.

Povestește-ne despre tehnicile pe care le utilizezi. Ce este biohacking-ul? 

Tehnicile pe care le folosesc, sunt menite să întărească fundamentul vieții noastre, adică, corpului fizic. Să-l facă mai stabil și mai performant. Un corp nepregătit nu poate realiza atât de multe cât unul super performant. Unul din motourile mele sună în felul următor: „Un om sănătos are 1000 de dorințe. Omul bolnav are una singură.” Aceste tehnici mă ajută să fiu extra performant la toate trei nivele: corp, minte și suflet. La nivel de corp, în baza analizelor de sânge și a altor teste mi-am creat un program personalizat de nutriție, suplimente, reieșind din scopurile personale, program de antrenamente și stări de hormesis (factori de stres de scurtă durată care ne întăresc organismul – saunele, scăldatul în gheață, etc.) La nivel de minte, am început mai bine să înțeleg cum lucrează creierul uman și prin practici de meditație, am început să iau controlul asupra procesului de gândire și am început să fiu mai focusat și mai conștient de ceea ce fac și pentru ce o fac. La nivel de suflet, mi-am găsit ikigai-ul sau scopul vieții. Dezvoltând toate aceste trei aspecte ale existenței mele, și accesând nivele mai înalte de energie, am ajuns la o stare atât de puternică și plăcută pe care o numesc – Starea de Nemurire. Biohacking este despre cum să fii cea mai optimizată, performantă și fericită versiune de sine. 

Crezi că, în viitor, oamenii vor fi mai predispuși să investească în tehnologiile spirituale, decât în mâncare sau vestimentație? De ce? 

Observ două tendințe care se dezvoltă simultan. Una este cea tehnologică care atrage, excesiv, atenția oamenilor. De fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva fie să discutăm întrebări legate de afaceri, fie cu oamenii apropiați, observ cât de mult timp ei petrec, în paralel cu discuția noastră, în telefoanele lor mobile… Oamenii tot mai puțin se privesc în ochi și sunt, mereu, presați de o frică de a rata ceva. Pe de altă parte, luând în considerare faptul că, vibrațiile pământului cresc și acționează asupra oamenilor, aceștia se trezesc și devin conștienți, se spiritualizează. Cred că omenirea va găsi calea de mijloc, unde tehnologiile și spiritualitatea se vor îmbina, în așa fel, ca să ne ajute să ne eliberăm de muncă și să fim mai liberi, mai fericiți și mai creativi. Creația din dragoste este forma cea mai înaltă și pașnică de dezvoltare a omenirii și a întregului univers, iar omul este creat pentru amor.

Ai vrea să recomanzi practici spirituale oamenilor din mediul de afaceri de la noi? Care sunt beneficiile? 

Lucrez direct cu oamenii de afaceri și pot da multe exemple de probleme cu care se confruntă aceștia și de practici care îi pot ajuta. Împreună cu antreprenorul Ruslan Badia am dezvoltat practica meditativă, de călire a organismului cu apă de diferite temperaturi – OMNI Beyond, pe care o practicăm, săptămânal. Practica noastră a arătat ca nu doar oamenii simpli, ci și oamenii de afaceri la 90% trăiesc în gânduri limitative. Toate acestea, împreună cu traumele copilărești și emoțiile reprimate, din trecut și prezent, reprezintă o formulă perfectă pentru o ulterioară explozie nervoasă, o îmbolnăvire la nivel fizic. Practica pe care am creat-o ajută oamenii să se reconecteze cu ei înșiși, cu corpul lor, cu simțurile lor, cu emoțiile reprimate și să restarteze întreg organismul. Dacă ar fi să vorbim despre ceva mai cunoscut, cu siguranță le-aș recomanda tuturor activități fizice regulate, meditații, practici respiratorii, călătorii și escaladări de munți, practici de tăcere (vipassana) și desigur practici de gratitudine. Deseori uităm să ne mulțumim pe noi înșine și pe Dumnezeu pentru tot ce avem la moment.

Te-ai întors recent din munții Bucegi, renumiți prin locurile „puterii”. Ce locuri te-au mai impresionat, știind, că tu călătorești mult?

Bucegii sunt un loc magic, cu adevărat. Am escaladat muntele Omu, vizitând Sfinxul și Babele, unul din cele mai puternice locuri din Romania. M-a impresionat muntele Shasta, fiind considerat prima chakră a pământului și insulele Hawaii, fiind unul dintre vortex-urile energetice ale planetei. Vortex-urile sunt locurile speciale pe Pământ unde energia este concentrată într-un mod foarte special, iar noi putem avansa de câteva ori mai repede. Următorul meu punct de destinație sunt munții Tibet, în căutarea Shambalei…

Abonează-te la articolele

Vip Magazin