După 18 ani!

Editorial

La 18 ani eram un copil care își căuta un rost în viaţă. Eram studentă la Jurnalism și foarte aproape de primul meu job – cel de știristă la agenţia Moldpres. Nu îmi plăcea să scriu știri, dar aveam un mic salariu din care credeam că o să îmi pot cumpăra în fiecare lună câte o pereche de pantofi și care mă ghida încetișor spre ideea de independenţă financiară. În plus, deloc de neglijat, cam pe atunci am descoperit cafeaua la coffebreak-urile de la diverse evenimente plictisitoare…

Ei bine, peste 9 ani lansam VIP magazin. Aveam doar motivaţie, ceva talent, ceva curaj și încrederea că nu aveam cum să nu reușim! Plus, cunoșteam și aveam acces la niște oameni ale căror istorii de viaţă erau numai bune de pus în revistă. În favoarea noastră – și orgoliile moldovenilor care au început să iubească să apară în reviste color într-un timp în care nu erau inventate reţelele de socializare. O dată cu noi, s-a dezvoltat acest miraculos și în evoluţie continuă domeniu al publicităţii – principala sursă de supravieţuire și venit pentru o publicaţie ca VIP magazin, dar și pentru media în general.

Ei bine, au trecut 18 ani. E greu să cred, pentru că de multe ori au zburat pe lângă mine zilele, lunile, anotimpurile, fără să le observ. O revistă e ca un carusel care nu se oprește dacă e ceva mai mult decât un simplu moft, dacă vrei să construiești ceva cu tradiţie, ceva care să ţină în timp, ceva care să lanseze repere. Dar, în ciuda acestui dute-vino nesfârșit iubesc munca noastră. VIP magazin mi-a oferit șansa să cunosc mii de oameni minunaţi, provocatori, profunzi, talentaţi, dar și oameni de alt calibru – goi, superficiali, cu orgolii nemăsurate. Primii, m-au motivat să cresc. Datorită celorlalţi, am cunoscut diferenţa. Pentru că nu știi cum e binele dacă nu ai trecut prin rău. Nu ai cum să recunoști valoarea dacă nu știi ce anostă este obscuritatea.

…Cândva credeam că lucrurile vor merge atât de bine încât după câţiva ani voi ajunge să conduc revista de pe malul mării. Este o iluzie. O afacere în media și în general o afacere, e o luptă continuă. Lucrurile mari se întâmplă când te implici, când trăiești cu grijile momentelor din care se construiesc lucrurile mari.

Dar azi, în clipa în care scriu aceste rânduri, chiar sunt pe malul mării. E doar o mică vacanţă dintr-un vis perfect – valurile se alintă la picioare, oameni de toate culorile se zbenguie cu copiii lor pe prosoapele întinse direct pe nisip, dealurile sunt pline cu plantaţii de măslini și fâșii de pini, iar străduţele din satele cochete de pe această insulă din Toscana te îmbrăţișează cu ramurile de oleandră fucsia.

Dacă pentru unii VIP magazin este o revistă de fiţe, pe mine m-a învăţat să mă bucur de lucrurile simple. Personajele noastre sunt oameni care preţuiesc viaţa trăită nu cu fast, dar cu gust. Povestea de pe această copertă e despre asta. Și poveștile din revistă la fel. Inspiraţi-vă. Citiţi. All about good moldovan people! Va iubesc.

Cu drag, Rodica Ciorănică.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin