Tratat contradictoriu despre frumusețe

Voi dedica acest editorial frumuseţii. Frumuseţii corpului, a minţii și a sufletului. Sau, mai bine, acelui loc în care se întâlnește frumuseţea.

Pe măsură ce ne maturizăm, începem să observăm frumosul în lucrurile pe care înainte le consideram urâte sau cel puţin banale. În privirile îmbătrânite de ani, nu și de lipsa visurilor. În chipurile ridate de experienţe și emoţii trăite complex sau în câmpurile istovite de prea mult soare. Și am observat urâtul în perfecţiuni anoste fără conţinut. În cuvinte care nu spun nimic.

Tindem, mai ales noi, femeile, spre chipuri iconice, greu de obţinut, dar, pe de altă parte, recunoaştem că icoanele ne plictisesc. Cel mai complicat e sa poţi fi frumos pe dinauntru. O banalitate, ştiu. O nevoie banală extrem de actuală această frumuseţe interioară. Știţi cum se depistează? Când cei din jur se despart de tine cu o urmă de zâmbet în gând și continua să te reţină în minte ca pe un om frumos.

Nu ştiu de ce, frumuseţea fizică se pretinde o scuză de multe ori. Ca și cum, dacă ești o frumuseţe angelică ţi s-ar ierta obrăznicia, intoleranţa, lipsa de empatie, orgoliul şi aroganta goală. O maladie a secolului, tot mai periculoasă…

Frumuseţea rămâne indiferent de împrejurimile urâte, spunea un domn cu siguranţă destept şi celebru.

Misiunea noii lumi pe care o construim /sau distrugem?/ în fiecare zi, este să împăcăm cele două medii aparent în conflict – spiritul cu fizicul.

E Imposibil?

Atâta timp cât rezultatul eforturilor noastre, indiferent de ce am face, este un rezultat frumos, înseamnă că ne înconjurăm de frumuseţe.

Am observat să unii oameni, indiferent cât de bătrâni sunt, niciodată nu îşi pierd frumuseţea. Pentru că aceasta se mută de pe feţe în atitudinea cu care tratează viaţa.

Vă invit să căutaţi frumosul în oamenii din această ediţie. În stilul lor de viaţă, la joburile lor, în gânduri, dar și în superbele fotografii din TOP SEXI. Un început de vară minunat să aveţi!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin