Zece lecţii din 2021

UNU. Lecţia pe care ţi-o dau oamenii. Acceptarea faptului că nu te vor iubi cu toţii. Niciodată. Şi nici nu trebuie să îţi doreşti asta. Oamenii tăi sunt oamenii tăi. Foarte puţini. Dar pe totdeauna.

DOI. Lecţia tupeiştilor. Prin tupeul lor de a pretinde că sunt cine nu sunt, te derutează. Îţi dai seama că, cu cât mai multe faci, cu atât mai neîncrezut eşti că faci ce trebuie. Înveţi de la ei, de la oamenii-ambalaj. Prin ei, înţelegi că ai toate motivele să fii sigur de cine eşti şi ce faci.

TREI. Lecţia puterii de a trata răutatea zâmbind. E nevoie de o mare forţă interioară ca să nu te superi, să nu simţi ura, dar pur şi simplu să te uiţi la omul veninos ca la un om bolnav care nu ştie ce face. Aproape ca în Biblie. Nu, nu e o prostie. E o decizie care te ajută să poţi merge înainte!

PATRU. Că trebuie să faci tu primul pas spre visurile tale. E puţin să vrei şi să aştepţi să ţi se ofere. Trebuie să şi construieşti, să mişti, să împingi dacă este nevoie, să ai răbdare… Uneori poate dura ani sau chiar o viaţă aşteptarea de a fi remarcaţi, preţuiţi. Timpul fuge înainte ca să se întâmple asta. Tocmai de aceia, când, la OMUL ANULUI, reuşim să ne amintim de oameni uitaţi, îi putem lăsa cu ochii în lacrimi.

CINCI. Supărările sunt dezastruoase. Adâncesc hăul din noi. Măresc distanţele. Şi după… vine uitarea. Vrem asta?

ŞASE. Succesul e relativ. Pentru unii e o boală. O dependenţă. Pentru alţii – doar un moment de glorie, pe care îl trăieşti în al nouălea cer şi revii imediat la normalitate, de parcă nici nu l-ai trăit, şi să îţi continui munca pe pământ.

ŞAPTE. Tot ce ai obţinut în timp, cu multă muncă şi sinceritate, se poate prăbuşi într-o secundă, la cea mai mică greşeală.

OPT. Mare lucru libertatea să te poţi opri când simţi asta. Şi la fel de mare lucru e să poţi continua de parcă nici nu te-ai oprit.

NOUĂ. Lecţia e despre inteligenţă. Dacă am fi mai inteligenţi emoţional, mai maturi, am anula atâtea emoţii în plus. Mai ales din gama emoţiilor proaste.

ZECE. Putem învăţa doar din lecţiile proprii. Sper să intrăm în 2022 cu lecţiile învăţate!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin