Călătorii și experiențe pe care să le trăiești măcar o dată în viață

Ultimii ani au fost grei și imprevizibili pentru întreaga planetă. Pandemia ne-a închis în care, iar războiul ne-a făcut să ne fie frică pentru viitor. Poate că acum este momentul să traiești ceea ce mereu ți-au dorit, dar ai amânat. Noi îți recomandăm câteva locuri și experienție pe care trebuie să le vezi și să le trăiești măcar o dată în viață.

New York, New York

Da, pentru început nu fugim departe de aglomerația orașului, dar ce oraș…

I s-au dedicat cântece și filme. New York nu e doar o destinație, dar o stare. Trebuie să poți trăi într-un astfel de oraș. Împărțit în cinci zone – Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx și Staten Island – New York-ul este atât de complex, de ofertant și de palpitant, încât este imposibil să nu îți găsești locul aici. Fie că mergi la un spectacol pe Broadway, că you shop till you drop pe 5th Avenue, că faci un tur al tuturor locurilor prezentate în filme și seriale celebre (de la Times Square, Central Park și Empire State Building la New York Public Library) sau că pur și simplu iei pulsul orașului la pas, făcând mici pauze de bagels și cafea, New York-ul te va cuceri iremediabil. Dacă ai ocazi să-l vizitezi chiar în jurul sărbătorilor de iarnă, atunci chiar o să ai senzația că ești într-o poveste.

Taj Mahal

India este o destinație destul de controversată. Unii o adoră, iar alții spun că nu ar mai merge acolo niciodată. Un lucru este cert – India nu te lasă indiferent.

Cred că un apus la Taj Mahal te va marca pe viață. E un loc cu o energie fascinantă, dar și cu o poveste absolut emoționantă în spate. Acesta a fost ridicat de împăratul Shah Jahan în memoria soției sale, Mumtaz Mahal, care a murit din cauza unor complicații la nașterea celui de-al paisprezecelea copil al lor. Pe patul de moarte, el i-a jurat că va construi un mausoleu uriaș deasupra mormântului ei. Dragostea celor doi a rămas în istoria Indiei drept una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, o legendă expusă în detaliu la Taj Mahal, astăzi un obiectiv din Patrimoniul UNESCO, un simbol al istoriei indiene, dar și un edificiu reprezentativ pentru arhitectura Mughal, un mix de influențe persane, indiene sau locale.

Cambodgia

Un alt loc desprins parcă de realitate este Angkor Wat din Cambodgia.

Este cel mai mare monument religios din toate timpurile, un complex ridicat în secolul al XII-lea. Situate la o scurtă distanță de centrul orașului Siem Reap, templele de la Angkor Wat sunt considerate un simbol al arhitecturii Khmer și, deși au fost dedicate inițial lui Vishnu, una dintre cele mai importante zeități hinduse, astăzi formează un altar budist, un loc care, învăluit în lumina apusului, chiar capătă un aer mistic.

Elveția

Aici ne-ar fi greu să vă spunem ce anume să vizitați. Elveția e frumoasă în lung și lat. Oriunde mergi vei fi uimit de natura impresionantă.

Lucerna este cel mai frumos oraș din Elveția. Aici ai ocazia să traversați podul cu flori (numit Kapellbrücke), să descoperi biserica Jesuitekirche și Monumentul Leului, să te plimbi pe malul lacului cu același nume și să admiri priveliștea către Muntele Pilatus.

Lauterbrunnen-valea celor 72 de cascade

Micul sătuc din inima Munților Alpi este un loc extrem de pitoresc ce-ți va fi drag încă de la primii pași.Pe lângă peisajele impresionante ce te vor încânta, aici vei descoperi una dintre cele mai înalte cascade din Europa. Și știi ce e minunat? Faptul că poți urma un traseu de aproximativ 10 minute și ajunge fix sub vălul cascadei.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin