Cărțile pe care trebuie să le citești într-o viață!

Îți place să citești? Ești mereu în căutare de o carte de care să nu te poți despărți?

În acest articol vei găsi cărți de suflet, cărți care te pot ține treaz toată noaptea, cărți care îți vor aminti de persoane dragi sau locuri de poveste.

Un veac de singurătate, de Gabriel Garcia Marquez

Unanim recunoscută drept cea mai bună lucrare a lui García Márquez, „Un veac de singurătate” descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Acțiunea se derulază pe o perioada de peste o sută de ani si prezintă ascensiunea și prăbușirea familiei Buendia.

Marele Gatsby, de Francis Scott Fitzgerald

Principalele evenimentele ale romanului au loc în vara anului 1922. Nick Carraway – originar din Middwest, absolvent al Universității Yale și veteran din Primul Război Mondial – este personajul narator al romanului. După ce se angajează ca agent de vânzări în New York, Nick Carraway își închiriază o casă modestă în orașul fictiv West Egg din Long Island, aflată în vecinătatea luxoasei case a unui misterios milionar, Jay Gatsby, care organizează petreceri extravagante.

Anna Karenina, de Lev Tolstoi

Este istoria a două iubiri, istorie care se desfășoară paralel, contrapunctic: cea care îi unește pe Kitty și Levin în armonia vieții calme de familie, și iubirea vinovată dintre tânăra soție a bătrânului Karenin și frumosul ofițer, contele Vronski. Rareori în întreaga literatură universală a fost realizat cu atâta finețe și forță de studiu al evoluției sentimentelor – de dragoste pură, de dorință, de suferință, de gelozie, de milă, de remușcare, de obsesii, de disperare – ca cel pe care Tolstoi îl face asupra membrilor triunghiului conjugal. Viața intimă a eroilor se desfășoară pe fondul unor adânci contradicții sociale care le determină în cele din urmă soarta.

De veghe în lanul de secară, de JD Salinger

Romanul face parte din lectura obligatorie a adolescenților și abordează teme precum înstrăinarea, inocența, sentimentul de aparținere, de conexiune, sex sau depresie și redă o critică a superficialității societății.

…Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee

Scout Finch este martoră la întâmplările dramatice declanșate într-un orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă. Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să țină piept unor prejudecăți până atunci latente și, din acest moment, Scout și fratele ei, Jem, sunt atrași într-o succesiune rapidă de evenimente care le depășesc înțelegerea. Pe timpul procesului, orășelul decade treptat în grotesc și violență, însă există oameni care nu se lasă contaminați de setea generală de răzbunare, iar Atticus Finch rămâne reperul moral care îi oferă lui Scout, și totodată cititorilor, un punct de vedere empatic și echilibrat.

1984, de George Orwell

O mie nouă sute optzeci și patru, scris și 1984, este un roman politic creat de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitar al Oceaniei.

Tu ce alte cărți ai adăuga în această listă?

Abonează-te la articolele

Vip Magazin