Cea mai premiată fotografie din lume este portretul unei copile din Maramureș (Foto)

Portretul unei copile din Maramureș a făcut înconjurul lumii. Imaginea cu micuța Yelena fost realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István, originar din Târgu Mureş.

Portetul fetiței cu batistă i-a adus fotografului peste 600 de premii internaţionale în 58 de ţări din întreaga lume.Fotografia a fost realizată în 2009 și a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă şi în prezent.

Kerekes István este un fotograf originar din Târgu Mureș care din 2007 este stabilit în Ungaria, iar în prezent locuiește în Mosonmagyaróvár împreună cu familia, unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial.

Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia şi portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3).

La acel moment, în lume existau doar cinci artişti fotografi cu asemenea distincţie, el fiind cel mai tânăr dintre ei. Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei, scrie protv.ro

Abonează-te la articolele

Vip Magazin