Cele mai bune filme pe care le poţi viziona în ajun de Paști

Mini-vacanța de Paști este un bun prilej pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi și a te destinde. Dacă nu ai planuri prea mari pentru aceste zile și vrei doar să te odihnești, ți-am pregătit o listă de câteva filme, care îți vor ține companie.

„Iisus din Nazareth”

„Iisus din Nazareth”(original în italiană Gesù di Nazareth, engleză Jesus of Nazareth) este un miniserial de televiziune, de șase ore și șaisprezece minute, realizat de Franco Zeffirelli în anul 1977.

Filmul prezintă nașterea, activitatea, procesul, moartea și învierea lui Isus din Nazaret, așa cum sunt narate de Noul Testament.

Difuzat pentru prima oară în Duminica Floriilor și a Sfintelor Paști din anul 1977, filmul a fost redifuzat în fiecare an la televiziune. Produs de Lew Grade, filmul a fost scris de Franco Zeffirelli și Suso Cecchi d’Amico.

Să intri în pielea lui Iisus este o misiune cu totul excepțională, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simțit fascinația acestui rol. Deși mulți au încercat să-l egaleze, de departe cel mai cunoscut dintre actori rămâne Robert Powell din această producție.

Iar modul în care a ajuns să primească acest rol e cu atât mai deosebit cu cât regizorul Franco Zeffirelli își dorea actori mari ca Al Pacino sau Dustin Hoffman în distribuția filmului sau biblic. Când a văzut însă ochii albaștri ai lui Powell, s-a răzgândit și și-a dat seama că a găsit persoană pe care o caută. Se spune chiar că regizorul i-a recomandat să nu clipească în timpul viitoarelor filmări, astfel încât impactul privirii să fie cu atât mai puternic pentru spectatori și să ofere un aer misterios.

Patimile lui Hristos (2004) (engleză: „The Passion of the Christ”)

Este un film american regizat și finanțat de actorul Mel Gibson în care sunt prezentate în detaliu suferințele lui Iisus în ultimele 12 ore ale vieții sale. Filmul cuprinde scene impresionante precum flagelarea, drumul crucii (“Via Dolorosa”) și crucificarea.

În rolul lui Iisus joacă Jim Caviezel, iar rolul Mariei este jucat de actrița româncă Maia Morgenstern.

Dialogul din film este purtat doar în limbile originale: aramaică, latină și ebraică.

Un aspect deosebit și totodată controversat al acestui film este violența șocantă, fiind probabil unul din cele mai violente filme din istorie. Criticul de film Roger Ebert de la Chicago Sun-Times a spus despre el: „Acesta este cel mai violent film pe care l-am văzut vreodată”.

Nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Barabba

Inspirată de romanul lui Par Lagerkvist câștigător al premiului Nobel pentru literatură, drama urmărește destinul binecunoscutului personaj biblic.

Când Pilat din Pont permite mulțimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Barabba este cel ales, iar Iisus Hristos urmează să fie crucificat.

Însă acolo unde istorisirea biblică se încheie, filmul regizat de Roger Young și avându-l pe Billy Zane ca protagonist urmărește călătoria spirituală a supraviețuitorului Barabba, care ajunge să descopere atât căința, cât și adevărata putere a credinței.

San Pietro (2005)

După răstignirea lui Hristos, Petru, cel mai credincios discipol al sau, trebuie să-și învingă slăbiciunile și să țină unită comunitatea creștină. Învierea lui Iisus este momentul hotărâtor care-i va da forță să pornească pe un drum lung, acela de a apară și de a răspândi mesajul învățătorului sau, de la Ierusalim până la Roma, în ciuda persecuțiilor și cu prețul propriei vieți.

Vizionare plăcută!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin