Cele mai bune filme și seriale despre Familia Regală a Marii Britanii

O dată cu moartea Reginei Elisabeta a-II (cel mai longeviv monarh britanic) interesul față de familia regală a sporit. Există mai multe seriale și filme, care în această perioadă au crescut simțitor la numărul de vizualizări. Dacă vrei să afli mai multe despre viața și activitatea suveranei, despre toate provocările monarhiei, am pregătit mai jos câteva filme, seriale și documentare disponibile acum pe platformele de streaming.

The Crown – Disponibil pe Netflix

Începem această listă cu ultima producție, dar și cea mai bună, despre familia regală.

The Crown urmărește evoluția Reginei Elisabeta a II-a (interpretată, pe rând, de Claire Foy, Olivia Colman și Imelda Staunton) încă din momentul în care a devenit, oficial, moștenitoarea tronului. În cel de-al cincilea sezon al serialului creat de Peter Morgan, care va fi lansat în luna noiembrie, vom vedea cum a arătat monarhia în anii ’90, dar și cum a fost abordată tragedia care a zguduit din temelii familia regală: moartea Prințesei Diana.

The Queen – Disponibil pe HBO Max

Lista continuă cu un film nominalizat la Oscar. „The Queen” i-a adus acriței Helen Mirren Oscarul pentru o interpretare magistrală. Filmul explorează evenimentele în săptămâna de după moartea Prințesei Diana.

Being the Queen – Disponibil pe Disney+

Documentarul este realizat având la bază o serie de interviuri cu zeci de oameni care au cunoscut-o personal pe regină, dar și imagini unice. Being the Queen o surprinde pe Regina Elisabeta în timpul unora dintre cele mai importante și dificile evenimente din istoria domniei sale. 

The Majestic Life of Queen Elizabeth II – Disponibil pe Netflix

Încă un documentar desfășurat și complex care explorează povestea Reginei Elisabeta a II-a. Acțiunea documentarului se desfășoară de la moartea regelui George până la căsătoria Prințul William.

The Royal House of Windsor – Disponibil pe Netflix

The Royal House of Windsor analizează istoria dinastiei conducătoare a Marii Britanii, Casa Windsor, din ultimii 100 de ani, începând cu izbucnirea Primului Război Mondial și toate crizele care au urmat. Documentarul va fi disponibil pe Netflix până pe 29 septembrie.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin