Cinci filme și seriale despre sănătatea mintală

Tot mai multe filme și seriale abordează teme legate de sănătatea mintala, așa cum sunt depresia sau anxietatea, dar nu toate reușesc să o facă în mod corect și sigur. Este o temă de interes pentru tot mai mulți oameni și este important să vizionezi astfel de seriale care îți permit să te înțelegi mai bine atât pe tine, cât și pe ceilalți.

Îți prezentăm câteva filme și seriale care au fost apreciate de specialiști pentru modul adecvat de abordare.

After Life

O comedie neagră despre cum trecem peste despresia și suferința după ce am pierdut pe cineva drag. „After Life” spune povestea jurnalistului Tony Johnson, a cărui viață este dată peste cap de decesul soției sale, în urma luptei cu cancerul.

Normal People

Serialul prezintă relația frumoasă, dar complicată dintre Marianne și Connell, de la ultimele zile de liceu dintr-un orășel din vestul Irlandei la anii de studenție la colegiul Trinity.

Serialul a primit numeroase distincții. Producția a fost apreciat în mod special pentru prezentarea realistă a problemelor de sănătate mintală în cazul bărbaților, pe măsură ce personajul central, Connell, se confruntă cu depresia.

Crazy Ex-Girlfriend

Crazy Ex-Girlfriend este o comedie dramatică muzicală care urmărește povestea lui Rebecca Bunch, care renunță la viață ei de succes ca avocat la o firmă de top din New York în încercarea de a găsi iubirea în California.

Serialul prezintă modul în care eroina principală caută un diagnostic pentru comportamentele ei și își explorează atitudinea fata de sănătatea mintala după ce este diagnosticată cu Tulburare de Personalitate Borderline.

This Is Us

This is Us” este un serial care prezintă povestea de viață a mai multor generații, cu toate frumusețile și provocările ei.

Serialul ne învață despre importanța comunicării sănătoase, despre dansul relațiilor romantice și ridică presiunea perfecțiunii individului sau a familiei. Fiecare membru joacă un rol bine definit în familie, iar acest rol se schimbă și atrage după el modificări în toată structura familială.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit spune povestea tinerei Beth Harmon – o talentată jucătoare de șah, și drumul sau către statutul de star al șahului, întrepătruns cu dependența și problemele de sănătate mintală.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin