Colecția care a împărțit industria fashion în două tabere (Foto)

Cea mai nouă colecție haute couture Schiaparelli, prezentată ieri la Paris, a stârnit controverse. Casa de modă a împărțit opinia publică în două tabere, după ce câteva manechine și invitate au purtat haine din blană și capete de animale.

Schiaparelli a transformat catwalk-ul de la Petit Palais într-o jungă africană. Irina Shayk, Kylie Jenner sau Naomi Campbell au purtat rochii foarte elegante, dar la care au avut atașate capete de animale: leu, leopard și lup.

Ideea i-a aparţinut directorului de creaţie Daniel Roseberry. Tema colecției a fost „Infernul lui Dante”, astfel cele trei animale menționate mai sus, sunt simboluri din celebra operă – Divina Comedie (prima partea).

Capete de animale atașate de rochiile elegante sunt fabricate din materiale artificiale, dar cu toate astea opinia publică a considerat accesoriile drept o glorificare a cruzimii față de animale.

Organizația PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a aprobat ținutele purtate de invitate și manechine.

„Aceste capete de animale tridimensionale fabulos de inovatoare arată că acolo unde există o voință, există o cale – iar look-urile lui Kylie, Naomi și Irina celebrează frumusețea animalelor sălbatice și pot fi o declarație împotriva vânătorii de trofee, în care leii și lupii sunt sfâșiați pentru a satisface egoismul uman”, a declarat Ingrid Newkirk, președintele PETA.

Foto: Instagram.com

Abonează-te la articolele

Vip Magazin