Corina Cecan – echilibru, misiune, chemare

Mulți oameni simt că au o misiune, o predestinare, să facă ceva special, dar le este dificil să afle care este talentul lor.
În cărțile sale, autoarea Dolores Cannon, regresolog și hipnoterapeut recunoscut, a declarat că marea majoritate a celor care trăiesc pe planetă acum, sunt aici cu o misiune specială. Ea a afirmat ca avem o frecvență ridicată a vibrației energetice, iar rolul și misiunea noastră este să răspândim această vibrație pe planetă pentru a ajuta la ascensiunea acesteia.


Corina Cecan – rapid transformation therapist

Dacă simțiți că sunteți menit să faceți ceva, dar nu știți ce anume, respectivul articol ar putea fi de interes pentru dumneavostră. Chiar dacă știm că suntem aici pentru a ne răspândi energia, care mai este definită si ca lumină, iar lumina este informație (şi invers), totuși simțim nevoia să facem ceva, în afară de faptul că suntem”.
Multă vreme am fost si eu în această căutare. Știu cât de frustrant este când simți că eşti menit să faci ceva, dar nu știi exact ce anume. Simți că eşti bun la multe lucruri, dar, în același timp, nu ştii la ce anume mai exact.
Ceea ce am realizat este că asociem în mare măsură predestinarea sau misiunea cu cariera sau munca noastră. Dar misiunea noastră nu ţine doar de aceasta.
Există două aspecte ale noastre, personalitatea noastră, asocierea cu persoana care suntem – sinele egou, felul în care arătăm, cunoștințele, convingerile, obiceiurile noastre, povestea pe care o spunem despre noi înșine şi, al doilea aspect al nostru este sinele interior cel conectat la suflet și spirit.
Cu toții venim aici pe Pământ cu anumite sarcini pe care sufletul a ales să le realizeze. Fără să fim conștienți de asta, realizam zilnic ceea ce numim misiunea și predestinarea noastră.
Simplul fapt că trăim, înseamnă că deja ne realizăm misiunea.
Ba mai mult, cu toţii avem pecetluite în ADN talentele noastre și un mod cu totul special de a le exprima. Această combinație ne face unici.
De exemplu, empatia unui om, capacitatea sa de a simți emoțiile neexprimate ale altei persoane, plus capacitatea sa de a crea o legătură strânsă cu oamenii sau animalele creează combinația unică de calitate interioară înnăscută (empatia), plus expresia (capacitatea sa de a crea o conexiune profundă) ceea ce îl face unic. Luând în considerare caracteristicile de mai sus, individul ar putea deveni un excelent manager de proiect într-o organizație de caritate, un specialist extraordinar care se ocupă de copiii cu nevoi speciale sau un bun specialist în orice alt domeniu similar.
Un alt scenariu este posibil. Atunci când o persoană cu calitățile menționate mai sus, alege să lucreze într-un domeniu complet diferit, cum ar fi domeniul financiar, de exemplu. Individul își va manifesta oricum misiunea, fie că ajută un coleg care are probleme, fie că hrănește un animal pe stradă.
Misiunea lui este oricum îndeplinită, dar la o scară mai mică. Singurul lucru diferit este gradul de potențial pe care îl folosește.
Așa cum am menționat, ne este greu să definim „talentul nostru”, deoarece legăm misiunea și predestinarea noastră doar de viața profesională, în loc să căutăm care sunt abilitățile noastre înnăscute în raport cu misiunea sufletului.
De obicei, talentul se ascunde în ceea ce faci fără efort, ceea ce faci în mod automat în timpul liber.
Pentru a vă da exemplul meu, de când eram mică am avut capacitatea să leg conexiuni profunde cu oamenii și să le câştig încrederea imediat. Chiar şi cei pe care îi cunoşteam recent, mi se deschideau și îmi împărtășeau sentimentele, problemele, emoțiile lor cele mai profunde. Eu le ofeream un răspuns mai ezoteric despre „de ce” se întâmplă acea situație și ce oglindeste ea. Multă vreme am crezut că aceasta nu este o calitate deosebiă. Eram convinsa că toată lumea vede ceea ce văd eu si anume- tabloul întreg, extins.
Oamenii tind să-și devalorizeze abilitățile interioare înnăscute, deoarece acestea le par prea simple. Cu toții credem că „talentul” este ceva sofisticat și foarte evident, cum ar fi să poți picta un tablou ca Picasso sau să ţii un discurs în public timp de 3 ore.


Vă invit să faceți un exercițiu ce vă va ajuta să vă faceți o idee despre care sunt calităţile voastre interiore.
(Acest exercițiu funcționează bine și pentru a defini talentele copiilor noștri)
1. Scrie câteva dintre lucrurile care îţi plăcea să le faci în copilărie. Fie că preferai să desenezi, fie să te joci de-a războiul etc., le notezi. Primul lucru (desenul) poate exprima natura ta creativită. Al doilea (jocul de-a războiul) poate fi „expresia” talentului tău, poate defini competitivitatea, ambiția, calităţile de lider. Împreună luate, aceste caracteristici creează o combinație foarte specială, ceea ce face o persoană unică, deosebită.  
2. Scrie ce îți place să faci în timpul tău liber. Ce fel de informații citeşti, ce podcast-uri asculţi, ce site-uri îţi sunt interesante.

 

3. Întreabă-i pe ceilalți la ce te pricepi. Vei fi surprins cât de precis îți pot defini abilitățile.
4. Fă un raport numerologic detaliat. Data nașterii noastre, combinaţia de litere din nume şi familie, creează o ecuație a geometriei sacre care ne definește ca personalitate, însă ne poate da şi nişte răspunsuri legate de misiunea sufletului.
5. Gândește-te și scrie ce ai vrea să faci dacă ai avea toți banii din lume. După ce ai călători în jurul ei și ai cumpăra tot la ce ai visat, ai fi oricum interesat să faci şi să te ocupi cu ceva care să- ți aducă bucurie și satisfacție. Ce ar fi asta?

Dacă totuşi vă este dificil să identificați ceea ce vă place și la ce vă pricepeți, puteți folosi un alt exercițiu.
Scrieți ce nu vă place să faceți și unde nu v-ar plăcea să activați. După aceea, găsiți motivul pentru care nu ați face asta. De exemplu, nu aș lucra niciodată în calitate de contabil. De ce?
Pentru că nu-mi place să lucrez cu cifrele, mi se pare plictisitor. De ce? Pentru că îmi place diversitatea. Respectiv, mi-ar plăcea să lucrez acolo unde îmi pot accesa creativitatea. Domenii precum marketingul, evenimentele, publicitatea, ar fi o platformă mai interesantă în care pot explora și exprima abilitățile mele interioare.
Misiunea și predestinarea nu sunt ceva fix. Avem libera alegere cât de mult din darurile noastre cu care suntem înzestraţi alegem să le explorăm și cât de favorabil este mediul unde putem face asta.
Dacă v-aţi făcut o idee despre abilităţile înnăscute, pentru început putem să le dezvoltăm şi să le explorăm cel puțin ca hobby. O dată pe săptămână găsiți o modalitate de a le exprima.
Cu cât vă manifestați mai mult talentul și îl aduceți în serviciul oamenilor, cu atât veţi deveni mai înbelşugat, iar succesul şi recunoştinţa vor veni de la sine.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin