Cornelia Ștefăneț: „Și aspectul meu ține de meseria mea”| #womeninspire

Interpretă

Te uiți la Cornelia Ștefăneț și parcă revezi basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Curge prin ea carisma și focul roșu. Este mai mult decât un energizant. O reprezintă în totalitate piesa Discover Moldova, deoarece se vede parte din acest pământ și știe să mângâie frumos cu vocea ei de pasăre măiastră vioara cu care cântă Marcel. Mereu e cu zâmbetul până la urechi… sunt cerceii ei preferați.

Eu visez măreț, este problema mea, știu, dar altfel nu pot, tind mereu spre noi și noi realizări.

Ești prietenă cu muzica încă de mică? Cântecul s-a împrietenit cu mine de când aveam 4-5 ani. Întotdeauna eram cu muzica și dansurile în sânge. Concursurile, festivalurile, experiența de la Millenium sunt doar o parte din formarea personalității mele. Una știu – mereu am fost o ambițioasă și locurile doi sau trei la concursuri nu mă descurajau, ci dimpotrivă!

Depinzi de un orar sau tu ți-l faci singură? Am un program foarte bine stabilit, altfel nu aș reuși nici 20%. Sunt foarte bine organizată, și asta am moștenit de la părinții mei. Am o agendă în care este notat tot ce trebuie să fac – și grijile casei, și cumpărăturile, și activitățile Alexandrei. Am și zile în care efectiv lenevesc și nu fac nimic, dar se întâmplă foarte rar.

Fiica ta – copia ta, piesele tale din copilărie – piesele ei azi. E o pură coincidență? Alexandra seamănă la înfățișare tatălui ei, dar prin energie și nebunie – e mama! Ne minunează cu fiecare an din viața ei, crește și devine o domniță plină de cochetare. Prima piesă pe care a înregistrat-o este Maria Mirabela, piesa cu care eu la zece ani am câștigat locul doi la un concurs din Sankt-Petersburg. Deci, ceea ce vede pe casetele video de la bunici, înregistrări cu mine, imediat le vrea și ea.

Care sunt lecțiile învățate de tine în ultima perioadă? Ultimii trei ani m-au maturizat foarte mult. Am învățat să mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine eu, familia mea, părinții mei. Am învățat să mulțumesc prietenilor pentru faptul că, ori de câte ori mi-e rău, sunt alături de mine. Pur și simplu am învățat să spun cât mai des mulțumesc!

Cu cine faci cea mai bună echipă? Cu siguranță, cu Marcel. Da, uneori este și complicat, mai mult din cauza divergențelor pe plan muzical, eu mereu vreau mai mult, mai multe piese, mai multe videoclipuri, pe când el este mai calculat, vorba lui: „mai răruț și mai drăguț”. Cred că facem echipă bună, anume datorită faptului că suntem diferiți.

Eu visez măreț, este problema mea, știu, dar altfel nu pot, tind mereu spre noi și noi realizări.

E necesar să muncim asupra unei relații sau totul vine de la sine? Toate lucrurile frumoase în viață merită efort și implicare, nu cade nimic din pod așa, pur și simplu! Este regula de bază după care mă conduc în viață. Mai ales într-o căsnicie în care ambii sunt artiști, e frumos, dar și greu pe alocuri. Dar prin munca continuă asupra noastră, totul este posibil.

Cât de importantă este imaginea pentru un artist? Aspectul meu este meseria mea. O interpretă, în primul rând, este apreciată vizual și apoi auditiv, așa e construită percepția publicului. Fac sport 2-3 ori pe săptămână, merg la proceduri faciale la cosmetologul meu, am grijă de podoaba capilară și cam atât. Nu am timp să merg la masaj, deși aș avea nevoie din cauza unor probleme de coloană. Am grijă la alimentație și, neapărat, respect orele de somn necesare atât pentru aspectul fizic, cât și pentru corzile vocale.

Când înțelegem cum să avem grijă corect de noi, femeile? Cred că mult prea târziu. Mergem la medic doar atunci când ne doare tare, doar atunci când nu mai putem de oboseală, ne dăm seama că da, femeia poate și le reușește pe toate, dar nu e de fier și are nevoie de timp doar pentru ea.

Cu ce nu ești bine și ai vrea să repari? Sunt bine cu toate greșelile și greblele peste care am dat în viață, anume ele m-au învățat să fiu cine sunt astăzi, să gândesc cum gândesc în prezent. Și apropo, vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care m-au dezamăgit de-a lungul anilor, datorită lor am devenit mai puternică și am ajuns să mă prețuiesc și iubesc mai mult.

E dificil uneori că visăm prea mult? Eu visez măreț, este problema mea, știu, dar altfel nu pot, tind mereu spre noi și noi realizări.

Ce piesă asculți acum? Dacă vorbim de acum, ar fi „Ed Sheeran – Photograph”.

Text: Zina Bivol, Foto: arhiva personală

#zâmbet

Abonează-te la articolele

Vip Magazin