Cristina Scarlat: Vreau să-mi câștig traiul acasă și să trăiesc decent din concerte!

Există fraze care te pot răni, dar te pot motiva în același timp! Așa a simțit și în momentul când Sergiu, unul dintre frații ei i-a zis că are în fața sa imaginea unei femei de 95 de kg cu doi copii de mână care nu prea mai are șanse la o carieră. Probabil, acesta a fost unul dintre primele dușuri reci pe care i le-a oferit soarta! Atunci a înțeles că e timpul pentru o schimbare! Și ea a făcut-o! Acum Cristina Scarlat se bucură de zilele sale de naștere, de oamenii ei de suflet care i-a întâlnit pe parcursul vieții și care au învățat-o multe, dar și de copii care îi sunt oceanul ei de energie… Da, astăzi Cristina Scarlat e un om fericit!

Cristina Scarlat: interpretă

Femeia luptă toată viața. Are marea fericire de a crește copii. Ea e sufletul familiei, și chiar dacă în popor se spune că femeia e gâtul și capul, nu, de fapt ea e totul. Femeile au foarte multe poveri, responsabilități, față de sine, copii, soț, serviciu, față de o societate întreagă.

Da, și eu am fost discriminată. Se întâmplă în fiecare zi. De asta, femeile au devenit super-femei, că altfel nu supraviețuiesc. Nu am avut de ales. Așa ei ne-au făcut.

Nu știu de ce, femeile se rușinează să vorbească despre relațiile lor, chiar și problematice, cu copiii. Eu însă aș vorbi la nesfârșit despre ei. Trebuie să ne împărțim experiența proprie, în așa mod ne putem ajuta reciproc. Copiii sunt ca un popor aparte. Ei au limba lor, obiceiurile lor. Și tu, ca părinte, trebuie să te apropii de „frontiera lor” și să o depășești, anume la vârsta adolescenței acestora. Atunci le vei descoperi personalitățile, și ele sunt atât de frumoase, unice și au atâtea să ne spună.

Copiii mei sunt școala mea de viață. Ei mă fac să mă simt mai înțeleaptă. Ion e cel care îmi încearcă rezistența și răbdarea non-stop. E ca o bandă rulantă ce lucrează continuu punându-mi în față fel de fel de provocări ce mă fac să cresc odată cu ele. El știe că vrea să facă muzică, doar muzică, și creațiile lui fără număr asta o demonstrează. E atât de perseverent și încăpățânat. Dar în același timp, e atât de nonconformist, e exact unul dintre acei copii care merge contra sistemului, care la 13 ani a ales să poarte dreaduri și care a trecut peste hate-ul celor din jur și a făcut-o cu fruntea sus. Iar eu ca părinte, deși am avut multe bătăi de cap cu asta, am învățat să-l înțeleg și să-l accept, devenindu-i prietenă. Și acum când mă cuprinde, simt că tot Universul se oprește în loc pentru a ne admira! Iar Sofia… Sofia are o voce divină, e o artistă în devenire. Te cucerește prin frumusețea ei! Și e atât de sigură pe sine și pe ceea ce face.

Nu îmi place când să se ascunde de copii adevărul. În așa mod, ei cresc într-o minciună continuă. Dar, nu e corect. Copiii trebuie să știe că există diverse situații și că viața nu mereu e în culori roz.

Mai mult ca fericirea ta personală, a ta, nu a copiilor tăi, a părinților sau a vecinilor, nu contează nimic în această lume. Da, e un adevăr dur, dar trebuie să-l conștientizăm să fim împăcați și fericiți cu sine. Și asta trebuie să le-o insuflăm și copiilor noștri! Fericirea lor personală să fie pe prim-plan, pentru că jertfirea de sine nu mereu e apreciată. Contează clipa. Trăiește clipa!

Am o legătură specială cu Grecia. Mama mea spune că sunt alt om, când ajung pe tărâm elen. Am lucrat pe o croazieră cândva pe acolo și probabil ceva există. Cine știe, poate Olimpul a fost casa mea pe vremuri când Prometeu împărțea focul muritorilor de rând?

Tot ce se întâmplă acum cu noi e ca o lecție. Când te îmbolnăvești, te întrebi unde ai greșit. Dar dacă toată planeta s-a îmbolnăvit? Trebuie să ne punem întrebări. Nu vorbim doar de acest virus, dar de toată lumea, lumea s-a îmbolnăvit sufletește. Incurabil. Poate asta ne va mai „zgâlțâna”. Nimic nu este întâmplător.

Am un vis mare. Cred că imposibilul e posibilul atunci când spun că vreau să îmi câștig traiul aici acasă și să trăiesc decent din concerte. Unui artist îi stă bine pe scena mare, în lumina reflectoarelor și în aplauzele publicului! Acolo el se simte în apa lui, acolo el creează și transmite ceea ce simte sufletul lui! Dar, doar atunci când știe să transmită acel mesaj, acel adevăr și valori care te fac să nu uiți de menirea unui artist… adevărat, care nu iese în scenă doar pentru că vrea să fie o vedetă.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin