CROMATICA ANULUI 2024 ÎNCURAJEAZĂ COMBINAȚII NEAȘTEPTATE…

Orice provocare reprezintă o nouă experiență în viața ei și nu-i este frică, cu fiecare zi, să fie mai bună și mai bună în ceea ce face. Carolina Țaga este arhitect și designer de interior și una din fondatorii companiei „ARCHIC STUDIO”.

Este creativă! Ambițioasă! Știe încotro se îndreaptă și este dornică de a face lucruri inedite și îndrăznețe.

Pasiunea pentru arhitectură a apărut în timp, făcând Colegiul de Arte în domeniul design de interior, acesta a fost catalizatorul următoarei etape de a face facultatea de arhitecură. Știam că pentru a deveni un arhitect de succes este un proces lung de transformare, dar aceasta nu a împiedicat dorința mea de a activa în acest domeniu și de a mă dezvolta în viitoarea carieră.

Fericirea mea este atunci când petrec timpul cu familia, atunci când călătoresc și văd cum proiectele prind viață de la o schiță până la etapa finală. Familia și călătoriile sunt sursa mea principală de energie. Ele sunt un restart de fiecare dată atât pentru creier, cât și pentru suflet.

Succesul înseamnă un cumul de ingrediente pentru a ajunge acolo unde îți dorești cu adevărat. Înseamnă învățare, dezvoltare continuă, echilibru, multă muncă și acțiune. Și nimic nu se întâmplă fără efort, iar un lucru important e să facem totul cu pasiune. Prețul unui succes sunt nopțile nedormite, lucru asidu și ieșiri limitate cu prietenii.

Provocarea acestui an a fost de a conduce mai multe proiecte concomitent, atât la noi pe piață, cât și pe piața internațională. O altă provocare este gestionarea și integrarea eficientă a noilor tehnologii pentru a îmbunătăți procesele de proiectare și a oferi soluții inovatoare clienților.

Concurența a fost și va fi, este ceva firesc. Concurența sănătoasă poate aduce numeroase beneficii, încurajând inovația, îmbunătățind calitatea serviciilor și oferind clienților opțiuni variate pentru proiectele lor. E important ca noi profesioniștii să concurăm într-un mod etic și corect pentru a menține o integritate, să fim o breaslă puternică.

Roșcată, de ce? Deseori mi se adresează această întrebare. Această culoare chiar mă reprezintă în totalitate. Înseamnă atitudine, încredere, pasiune, sete de viață, dorința de a evolua, o altă formă de feminitate și nu în ultimul rând caracter.

Eu mereu am optat pentru pete de culoare într-un interior, pentru accente, indiferent de paleta cromatică și stil. Acesta poate să iasă în evidență prin design, formă, culoare, textură sau dimensiune. Nu există o nuanță bine definită pentru a scoate o locuință în evidență, aceasta se reflectă prin personalitatea și modul de viață al clientului.

Ceea ce nu mai este la moda în 2023 poate varia în funcție de regiune, cerințele clienților și noile tehnologii disponibile. Cu toate acestea, există câteva aspecte care au devenit un anti-trend cum ar fi: stiluri foarte tradiționale, precum detalii foarte bogate, ornamentele clasice, spațiile compartimentate excesiv, excesul de minimalism, iluminat inadecvat. Acesta poate afecta negativ aspectul unui spațiu și confortul utilizatorilor, lipsa de sustenabilitate.

Designul interior este în continuă evoluție, ce reflectă schimbările sociale, culturale și tehnologice. Cromatica anului 2024 încurajează combinații neașteptate. Contrastele cromatice devin un element esențial în procesul de design, aducând o nouă dimensiune: culori vibrante, combinații eclectice și tehnologie inteligentă.

Cele mai mari greșeli la capitolul arhitectură? Neglijarea contextului și mediului înconjurător. Un proiect arhitectural ar trebui să se integreze armonios în mediul său, iar arhitecții trebuie să fie conștienți de contextul urban sau natural în care se află clădirea. Nu trebuie să ignore aspectele legale și regulamentele de construcție și este nevoie de cât mai multă comunicare între architect și client, doar așa nu ajugi la confuzii, erori și intârzieri.

TENDINȚELE ÎN MATERIE DE ARHITECTURĂ PENTRU 2023 SUNT MAXIMIZAREA FUNCȚIONALITĂȚII ȘI A EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI UTILIZAREA PE SCARĂ TOT MAI LARGĂ A CONSTRUCȚIILOR MODULARE. SE PUNE PROBLEMA TRANFORMĂRII SPAȚIILOR DE BIROURI COMERCIALE, CHIAR ȘI A LOCUINȚELOR, CU MINIME CHELTUIELI PENTRU CĂ SE CAUTĂ ȘI SE PUNE PROBLEMA ECHILIBRULUI DINTRE VIAȚĂ ȘI MUNCĂ. DE ASEMENEA SE PUNE ȘI ACCENT PE VALORIFICAREA RESURSELOR NATURALE.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin