De la scrimă, la călărit. Ce sporturi VIP poți practica la noi în țară

Sportul face parte din viața noastră. Chiar dacă nu faci pasiune din asta, cu siguranță ai cochetat măcar o dată cu tenisul, fotbalul sau măcar cu alergatul în parc.

Nu te grăbi să spui că nu ești destul de energic pentru a practica sportul zilnic sau măcar săptămânal. Există însă activități, care s-ar putea să te cucerească.

Fotbal sau baschet joacă toată lumea, așa că, poate îți dorești un sport mai deosebit.

Îți propunem 5 tipuri de sporturi inedite, care pot fi practicate în Moldova.

Hipismul sau Echitația

Hipismul este unul dintre cele mai vechi sporturi, recomandat pentru toate vârstele și cu o mulțime de beneficii. Principalul aspect în echitație este relația dintre om și cal. În primul rând, trebuie să iubești aceste animale blânde și inteligente. Specialiștii ne spun că hipismul te va ajuta să te echilibrezi, dacă, de exemplu, ai un job mai solicitant din punct de vedere emoțional.

Pe lângă beneficiile emoționale, hipismul are și alte beneficii fizice. Dacă ai o postură a spatelui incorectă sau chiar scolioză – echitația îți va fi de mare ajutor.

La lecțiile de echitație vei învăța să ai o ţinută corectă, ceea ce îți va tonifia mușchii spatelui și ai pieptului.

Lecții de echitație în Moldova pot fi practicate la Școala Republicană de Hipism și Pentatlon Modern, de pe strada Calea Orheiului 90.

Scrima

Scrima a luat naștere în antichitate ca o formă de instruire militară și a devenit, la sfârșitul secolului al XIX-lea, un tip de sport.

Astăzi, scrima este considerată unul dintre cele mai nobile tipuri de sport numit și „șahul în formă fizică”.

Persoanele care practică acest tip de sport își dezvoltă concentrarea, intuiția, agilitatea, dar și calitățile motrice precum viteza, rezistența, îndemânarea.

În viața de zi cu zi deprinderile acumulate la lecțiile de scrimă te vor ajuta să te controlezi în situații de criză, să ei decizii mai rapid și să te autodisciplinezi.

În Republica Moldova acest tip de sport poate fi practicat la Şcoala Sportivă Specializată de Scrimă a rezervelor Olimpice pentru copii şi juniori, care se află la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău.

Golful

O să fii surprins, dar în Moldova se practică și golful, mai exact în satul Chetrosu, Anenii Noi.

Golful este cunoscut ca un sport al gentlemanilor, totuși, în ultimi ani a început să fie practicat și de femei.

La prima vedere pare a fi o activitate destul de lentă, dar dacă analizăm mai detaliat, aflăm că acest sport are o mulțime de beneficii fizice.

La o lecție de golf, dacă vei evita mașinuța de golf, atunci vei arde o mulțime de calorii și îți vei ridica tonusul.

La fel, îți vei îmbunătăți vederea, pentru că îți trebuie ochi de vultur pentru a localiza mingea mica aflată la zeci de metri.

Bineînțeles, pentru că este un sport practicat în aer liber,care presupune socializarea, golful ajută la reducerea  stării de anxietate.

Patinajul artistic

Patinajul este unul dintre cele mai frumoase sporturi. Pentru performanță, acest sport trebuie practicat încă de la o vârstă fragedă.

În Moldova patinajul artistic pe gheață se poate practica la ICE BRAVO.

Există și o alternativă pentru maturi, mai exact patinajul pe role, care poate fi practicat de la orice vârstă.

În Chișinău acest sport poate fi practicat la Roller Park Moldova.

Patinajul artistic are o mulțime de beneficii când vine vorba de fizic –  îmbunătățește echilibrul și coordonarea, densitatea osoasă și ajută articulațiile și mușchii.

Tenisul de câmp

Tenisul de câmp este unul dintre cele mai iubite tipuri de sport la nivel mondial.

Acest sport, pe lângă faptul că este popular și destul de intens, este elegant și nobil.

Tenisul poate fi jucat de oricine poate ține în mână o rachetă, inclusiv de persoanele aflate în scaun cu rotile.

Jocul modern de tenis a fost inventat în Birmingham, Anglia, la sfarsitul secolului 19 ca tenis pe gazon sau tenis pe iarbă.

Spre deosebire de unele sporturi, jocul de tenis este un antrenament pentru întregul corp. Îți folosești partea de jos a corpului pentru a alerga, pentru a te opri. Și acțiunea de a lovi mingea de tenis, fie că este lovită cu o mână sau cu ambele, presupune mișcarea trunchiului, în special a umerilor și a spatelui superior.

Potrivit unor cercetări, persoanele care practică tenis trăiesc cu 9,7 ani mai mult decât cele sedentare.

În Chișinău există deja mai multe cluburi de tenis la care poți merge, cel mai mare fiind ACVILA.

Sper că te-am convins că este timpul de un nou hobby în viața ta.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin