Diana Al Faraj: știința nu neagă credința

Confesiuni din Era Femeilor Puternice

Le-am trece fără prea multe dubii la categoria „Sinonimele cuvântului PUTERE”.
Și nu credem că ar fi vreun muritor care ne-ar acuza pentru acest pas îndrăzneţ, dar asumat. E ceva timp de când am început să înţelegem și să acceptăm ideea că femeia zilelor noastre e o minune care se reinventează mereu, se reface din propria-i cenușă, aidoma Păsării Phoenix. Zi de zi ne surprinde și ne demonstrează că ea, urmașa Evei, a fost în zadar pusă într-un con de umbră de-a lungul secolelor. Iar noi suntem decât niște ambasadori ai femeilor. Niște confidenţi cuminţi ai unora dintre cele mai puternice și moderne femei ale prezentului.

Coordonare & text: Rodica Ciorănică, Iuliana Mămăligă
Foto: Natalia Mitereva, Julia Mitereva, Aurel Obreja, Mihai Potârniche
Text: Aneta Popov, Diana Botnaru

Diana Al Faraj

Medic reproductolog
managerul departamentului Fertilizare În Vitro, Spitalul Internațional Medpark

Studii: 
USMF, “Nicolae Testemițanu” din Chișinău
rezidențiat în Siria

Am venit pentru ședința foto. Doamna doctor era ocupată cu o pacientă. Am așteptat cuminți. Activitatea unui medic e imprevizibilul curat, nu știi când, unde, cine are nevoie de ajutorul tău. În cabinet, zeci de poze cu micuții care au venit pe lume grație ajutorului ei. Emoționant. Pe lângă povestea îmbrăcată în halatul lui Hippocrates, mai aflăm și despre viața de dincolo de cabinet a doamnei Diana Al Faraj. Citiți-o.

MUNCA MEA ÎMI ADUCE MULTĂ BUCURIE ȘI SATISFACȚIE și satisfacție, dar cere și multă responsabilitate, răbdare, efort. Nașterea copilașilor e o fericire, dar în spatele ei sunt adesea ani de tristețe, disperare, încercări.

MAMA ÎMI VORBEA UNEORI DESPRE NAȘTEREA MEA. Acum îmi dau seama că nu punea accentele pe sacrificii. Ca orice mamă iubitoare, îmi zicea cât de mult s-a bucurat să mă vadă, cu toate că a avut parte de o naștere complicată, iar pe atunci nici nu se auzea de naștere „fără durere”.

NU DOAR EU AM ADUS FERICIRE ÎN FAMILII, sunt membru al unei echipe minunate de medici, embriologi, asistente care fac posibil succesul. Împreună am ajutat peste 1000 de copilași să vină pe lume, iar veștile fericite despre nașterea lor sunt scopul muncii noastre.

CEA MAI ÎN VÂRSTĂ FEMEIE PE CARE AM AJUTAT-O SĂ DEVINĂ MAMĂ AVEA 43 DE ANI.

Vârsta femeii este un indicator-cheie. Cea mai frecventă concepție greșită în rândul femeilor este că pot obține o sarcină la orice vârstă. Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Fertilitatea femeii scade în mod natural și inevitabil odată cu vârsta, iar rezultatele tratamentelor de fertilitate urmează aceeași tendință – diminuează începând cu vârsta de 25-27 de ani și scad rapid după 35.

PENTRU MINE ȘTIINȚA NU NEAGĂ CREDINȚA, CI INVERS. CREDINȚA MEA GĂSEȘTE INSPIRAȚIE ÎN ȘTIINȚĂ.

AM COPII CARE AU VENIT PE LUME GRAȚIE ECHIPEI NOASTRE, IAR ACUM SUNT ȘCOLARI! Uneori am surprize foarte emoționante, când acești copilași ne vin în vizită. E foarte motivant.

VIAȚA MEA SE ÎMPARTE, OARECUM, ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI SIRIA. Miturile despre un mariaj cu Mineva din Orient se datorează lipsei de informare, sau care este cumva unilaterală. Iar de ceea despre ce știi puțin, te temi, ai prejudecăți. E ceva firesc, dar regretabil. Desigur, istoriile nefericite vor avea un impact mare, iar cele frumoase vor trece neobservate.

SUNT EXPERIENȚE CARE NU SE UITĂ. Războiul e una din acestea. Au trecut câțiva ani până băieții mei s-au obișnuit să nu reacționeze la zgomotul petardelor sau focurilor de artificii care adesea le auzeam aici seara la sfârșitul săptămânii. Oameni se bucurau de evenimentele lor, firește, iar pentru noi acel zgomot era un pur stres.

SUNT SIGURĂ că viitorul va aduce noi posibilități pentru reproducerea asistată, cu forțe motrice atât de puternice în rândul medicilor, oamenilor de știință și, cel mai important, al cuplurilor ce aleg să lupte cu infertilitatea! Vom continua să muncim, să studiem, să investim în tehnologiile care vor aduce vindecare și beneficii fericite celor care au nevoie de ea.

AM COPII CARE AU VENIT PE LUME GRAȚIE ECHIPEI NOASTRE, IAR ACUM SUNT ȘCOLARI.

SUNT SIGURĂ că viitorul va aduce noi posibilități pentru reproducerea asistată, cu forțe motrice atât de puternice în rândul medicilor, oamenilor de știință și, cel mai important, al cuplurilor ce aleg să lupte cu infertilitatea! Vom continua să muncim, să studiem, să investim în tehnologiile care vor aduce vindecare și beneficii fericite celor care au nevoie de ea.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin