Doina Ciobanu, desemnată de VIP magazin Bloggerul Anului 2016

Suavă ca o zi de primăvară, Doina Ciobanu a cucerit prin blogul său de fashion o mulțime de internauți din întreaga lume. Chiar şi cei de la casa de modă Zuhair Murad au fost impresionaţi de tânăra moldoveancă, oferindu-i şansa de a le purta ţinutele la Paris Fashion Week în 2016. Celebra publicaţie GQ din Marea Britanie a desemnat-o de mai multe ori „Cea mai fierbinte femeie a săptămânii”.

Agenda fashionistei e mereu dinamică, plină. Călătorii în diverse colţuri ale lumii, şedinţe foto pentru cele mai tari branduri de modă care există, pictoriale pentru diverse reviste glam, invitaţii la evenimente unde oricine îşi doreşte să ajungă, dar şi o muncă enormă stau în spatele activităţii Doinei. Anul 2016 nu a trecut fără surprize frumoase pentru bloggeriţă, oferindu-i oportunităţi de a creşte în domeniul fashion, de a fi un ambasador al ţării noastre prin ținutele pe care le promovează pe blogul său. Iată de ce anul trecut, în revista „VIP magazin”, Doina a ocupat prima poziţie în topul bloggeriţelor de modă din Republica Moldova.

Şirul evenimentelor de succes pe care l-a parcurs tânăra în 2016 a inclus şi invitaţia la cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, la care a ţinut un discurs. Printre invitaţi au fost şi Sean Rad, fondatorul rețelei „Tinder”, Mike Schroepfer, directorul tehnic  al rețelei „Facebook”, actriţa Shailene Woodley etc.

Doina spune că în pofida diverselor „seisme” sociale, politice, dar şi culturale prin care a trecut lumea noastră, anul 2016 a bifat „excelent” pentru ea. „Eu consider că în cariera fiecăruia există un început care poate dura ani întregi, când lucrezi, lucrezi, depui efort, dar nu se întâmplă nimic şi nu avansezi. Apoi, dintr-odată, cariera îţi explodează. Anul 2016 a fost acel an pentru mine, când toata munca pe care am depus-o pe parcursul anilor, toate NU-urile pe care le-am zis multor joburi au început să mă răsplătească. Însă mai am un drum foarte lung de parcurs, dar pentru prima dată mă simt sigură că voi ajunge unde vreau”, mărturiseşte Doina.

Chiar dacă moda este activitatea ei primordială, bloggeriţa îşi face timp şi pentru alte lucruri. E interesată de probleme sociale, atât la nivel local, cât şi global. În 2016 a avut multe oferte de a vorbi la conferinţe internaţionale pe subiecte de modă, dar şi pe teme legate de problemele societăţii moderne (de exemplu, cum lumea digitală a adus suflu democratic societății noastre). „Sunt subiecte importante pentru mine, care pot avea un impact direct asupra oamenilor, fie prin educarea societăţii despre drepturile femeii, problemele ecologice sau genocidul din Siria; care pot schimba câte un om în parte”, crede bloggeriţa.

Este o fire modestă, muncitoare şi ambiţioasă. Suntem siguri că și datorită acestor calităţi a fost inclusă în  „AskMen’s Top 99 women 2016”, dar şi a fost nominalizată la categoria „Best Personal Style” de revista „Elle România”. Succesul, în viziunea ei, înseamnă să înveţi, să-ți valorifici oportunităţile şi să aplici în practică anumite lucruri pe care le ştii. E un proces complex care se bazează pe multipli factori şi pe circumstanţe cum ar fi motivarea, conştiinţa morală, disciplina, educaţia, poziţia geografică, situaţia financiară, familia, relaţia în care eşti etc. Toate aceste elemente, dar şi multe altele influenţează evoluţia carierei fiecărui om. Doina crede că un asftel de conglomerat este cheia reuşitei, iar dacă unul este eliminat, rezultatul nu mai e la fel.

fotorFișier:

Doina Ciobanu

Fashion blogger

Data și locul nașterii: 20 aprilie 1994, Chişinău, Moldova

Studii: Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice a ULIM

 

 

 

 

 

 

 

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: arhiva bloggerului

Abonează-te la articolele

Vip Magazin