Dorin Galben – Mass-media | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Jurnalist și vlogger
Data și locul nașterii: 28.07.1991; s. Japca, r-nul. Florești
Studii: Facultatea de Istorie și Filosofie, specialitatea Antropologie; Akademia Humanistyczna Im. Aleksandra Gieysztora, Pultusk, Polonia; Școala de Studii Avansate în Jurnalism
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

În 2020, pe timp de pandemie, a înființat propria sa casă de producție „Doi Galbeni Studio” și aceasta este cu siguranță o realizare într-un an dificil pentru noi toți, în special pentru mediul de afaceri din Republica Moldova. Interviurile pe care le realizează Dorin Galben continuă să adune sute de mii de vizualizări și doar în câteva ore. A luat și „Butonul de Argint” pentru canalul său de YouTube. Oare cum de îi reușește să-și provoace invitații la discuții?

SUNT UN OM CARE CONCUREZ DOAR CU MINE ȘI CU REUȘITELE MELE ANTERIOARE. Nu-mi place să mă compar cu cineva sau să fiu comparat. Consider că fiecare om este în drept să facă orice și detest oamenii care te învață cum să trăiești, ce să faci și cum să vorbești. Spun tuturor în față ceea ce cred despre ei sau activitatea lor, chiar dacă uneori asta nu place unora. E mai bine să-i spui omului un adevăr verde în ochi, decât în față să-l lauzi, iar pe la spate să-l bârfești. Nu respect persoanele care nu au poziție și principii.

NICIODATĂ NU M-AM GÂNDIT CĂ SUNT CEL MAI BUN sau unul dintre cei mai buni din domeniul meu de activitate. Atuul meu e că fac ceea ce-mi place, merg la serviciu cu drag și nu din obligație. Succesul constă în faptul c-am reușit să-mi transform hobby-ul într-un business, iar asta e un lux pe care mulți nu și-l pot permite.

AM ALES JURNALISMUL ȘI VLOGGUL PENTRU CĂ E CEEA CE MĂ REPREZINTĂ. Mereu mi-a plăcut să cunosc oameni de valoare și să preiau ce este mai bun din experiențele lor. Un om care poate scrie și vorbi, niciodată nu se va pierde și va avea mereu mai multe opțiuni să-și asigure existența. Jurnalismul îmi oferă libertate și cel mai important e că am acces la persoane la care în mod normal n-aș fi avut posibilitatea să ajung.

PE TIMP DE PANDEMIE AFACEREA ȘI ACTIVITATEA MEA în mediul online n-au fost afectate. Din contra a crescut interesul față de conținutul postat pe internet, iar asta mi-a permis să-mi dezvolt afacerea și să îmbunătățesc produsul. Evident că am fost nevoit să amân unele proiecte care necesitau plecarea peste hotare, dar sper ca pe viitor să se rezolve situația și să pot reveni la activitățile care sunt puse pe pauză.

PASIUNEA VIEȚII MELE ESTE TENISUL DE CÂMP, dar din cauza programului încărcat nu reușesc să-i acord atenție acestui sport atât de mult cât mi-aș dori. Permanent îmi spun că mă dedic activității profesionale încă 1-2 ani și după voi acorda mai mult timp și tenisului, dar din câte vă dați seama asta nu se întâmplă, iar 1-2 ani se transformă în 4-5 ani. Mă bucur că totuși nu ignor cu totul pasiunea mea.

DECIZIA CEA MAI GREA A FOST SĂ RĂMÂN ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Părinții mei au lucrat mulți ani peste hotare și mereu a existat opțiunea să merg și eu încolo, dar am hotărât să încerc să-mi aranjez viața în Republica Moldova. Decizia nu a fost deloc ușoară, dar în timp am realizat că a fost una corectă.

EU MEREU LE SPUN CELOR DIN JUR CĂ NU AM NICIUN TALENT VIZIBIL, dar probabil nici invizibil nu am. Dacă e să vorbesc despre activitatea profesională, probabil aș remarca faptul că pot să predispun un invitat să-și deschidă sufletul într-un interviu – dar nu cred că ăsta este un talent, mai degrabă e o abilitate căpătată datorită experienței.

DACĂ VIAȚA MEA AR FI UN FILM, cu siguranță ar fi o comedie. Pe coloana sonoră ar fi doar melodii pozitive, vibrante și dansante.

ÎN 2021 sper ca oamenii să conștientizeze că trebuie să trăiască aici și acum, nu cu gândul că în viitor va fi mai bine. Niciodată nu știi ce alte „surprize” ne mai așteaptă. Plus, sper să vadă lumina zilei un proiect grandios pe care-l am în minte și la care deja am început să lucrez.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin