Dragoș Musteață – pictează orașul prin luminițe de Crăciun

Are un simţ de orientare rapid și vorbește în imagini, abia lansăm discuţia și conturează deja cu exactitate cum trebuie să capteze frumosul și să pună în lumină întregul oraș. Dragoș Musteaţă, director general Decoraţii.md, de opt ani pictează toată Moldova cu luminiţe de Crăciun și nu se oprește aici. De doi ani, cu ajutorul lui, Chișinăul de sărbători este unul magic, iar alături de echipa sa crește un vis – de a duce povestea licărind la toate ferestrele lumii. 

Fiind student în anul trei, la Facultatea Business și Administrare am deschis prima companie, PRO TRON MEDIA SRL, care și în prezent este în spatele brandului Decoraţii.md.
Totuși, până la rezultatul de astăzi, compania a avut ca activitate de bază tipografia.

Înaintând în timp și căpătând experienţa de business, am început să înţeleg că dacă nu te ocupi cu ceea ce-ţi place, nu vei avea succes… Așa că, în căutarea activităţii preferate, am început lucrul cu decoraţiunile pentru vitrine, producerea casetelor luminoase și a literelor volumetrice, design și reclamă vizuală, apoi proiecte sociale cum ar fi tablele de șah gigant din municipiul Chișinău – care au fost confecţionate și montate în 5 parcuri din oraș și în centrul capitalei. (Acestea au fost mici opere de artă, până în ziua în care au fost distruse.) Am confecţionat o tablă de șah pentru orașul Mannheim din Germania, oferită în dar de către primăria Chișinău.

Mereu am fost atras de estetic și, având deja experienţa în vânzări, am început pregătirea decoraţiunilor de Crăciun. Acum opt ani, când am început primele proiecte, Moldova era în umbră, decoraţiuni găseai doar în Chișinău și în câteva orașe mai mari… așa că am început să cutreier ţara în lung și-n lat pentru a găsi edificii potrivite decoraţiunilor mele. Oamenii m-au primit deschis și chiar dornici de a înfrumuseţa și a aduce sărbătoare în inimile altor oameni. 

Afacerea cu decoraţiunile este una destul de complicată, din fericire sezonieră… nu mulţi se încumetă să își asume responsabilitatea pentru așa gen de activitate, însă pentru mine era o bucurie totală de fiecare dată când se apropia sezonul de iarnă, fapt care m-a făcut să înţeleg că sunt pe calea cea dreaptă. După vreo trei ani de experienţă, aveam deja un portofoliu vast de proiecte frumoase și ambiţioase, așa că am decis să ofer afacerii un sens, un logotip și un alt nivel de organizare. 

De aici începe Decoratii.md – afacerea la care lucrez are o misiune și anume vrem în cel mai scurt timp să schimbăm aspectul Republicii Moldova în unul estetic și deosebit. Ne propunem să aducem în cât mai multe familii spiritul poveștilor și magia sărbătorilor de iarnă.

Pe an ce trece, conștientizăm tot mai mult faptul că lucrul sârguincios al unui grup mic de persoane devotate poate să aibă un impact considerabil în schimbarea valorilor unei întregi societăţi. Din acest considerent simţim responsabilitate pentru lucrările pe care le facem și tindem să elaborăm proiecte cât mai depline, să fie preţuite ca forma cea mai înaltă de creare și de receptare a frumosului.

Sunt atras de proiectele provocatoare și ambiţioase, simt că am energie suficientă să transform ţărișoara în care locuim cu toţii, într-un colţ de poveste. Cu toate acestea, proiectele mari sunt și foarte epuizante, dat fiind faptul că necesită foarte mult timp pentru execuţie, multe resurse umane și organizare corectă, rapidă și calitativă. Uneori sunt situaţii când te dor dinţii de la mult stres și responsabilitate, mai ales când este vorba despre decorarea centrului capitalei sau atunci când toţi odată își doresc să le fie decorate casele, edificiile, afacerile. 

Deja al doilea an consecutiv suntem actorii principali care înfrumuseţează centrul orașului Chișinău, dar și multe alte orașe cum ar fi Edineţ, Cahul, Telenești, Florești, Cupcini… nemaivorbind de comunele și satele din întreaga ţară…

Studiile la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, experienţa acumulată pe parcursul a zece ani, ambiţiile și echipa puternică mă fac să mă simt încrezut în propriile forţe și să-mi doresc tot mai mult și mai mult. Așa că vom face tot posibilul ca să ducem faima ţării noastre peste hotarele ei.

Echipa este practic cel mai important component din cadrul companiei. Având în jur oameni pe care te poţi baza, care au experienţă și sunt rezistenţi la stres, poţi să întorci munţii. Poţi ajunge undeva departe doar mulţumită oamenilor puternici care te susţin, înţeleg și cred în misiunea companiei. Oamenii competenţi și ambiţioși din cadrul companiei trebuie valorificaţi și motivaţi, ceea ce noi o facem cu mare drag organizând numeroase training-uri și team building-uri.

Decoraţii.md nu este numai despre decoraţiuni de Crăciun. Pe parcursul anului producem staţii de așteptare moderne, intrări în localitate și mobilier urban. Suntem primii în construcţia intrărilor în localitate din Republica Moldova. Până în prezent avem amplasate peste 150 de intrări în localitate în toată ţara. Intrările în localitate sunt foarte șmechere, ca să confecţionezi una bună trebuie să iei în consideraţie foarte multe aspecte… cum ar fi dimensiuni, culori, forme, compoziţie, heraldică, elemente distinctive istorice și altele, nemaivorbind de partea tehnică și cea de producere. Cu toate acestea, mergem tranșant înainte ca să ne îndeplinim misiunea propusă.

Am ajuns la momentul când sufletul îmi cere proiecte mai ambiţioase decât cele din Moldova, respectiv planificăm să ajungem în România, iar mai apoi să înaintăm spre vestul european. România are o practică de cel puţin 20 de ani în decorarea sărbătorilor de iarnă, aici și considerăm să dăm bătălia cea mare pentru cel mai frumos proiect de decoraţiuni din LUME.

Vom face tot posibilul ca să ducem faima ţării noastre peste hotarele ei.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin