Felicia Sîrbu, despre viața în Milano: „Sunt fericită, poate nu împlinită deocamdată, dar toate la timpul lor”

În luna martie, prezentatoarea Felicia Sîrbu a decis să își facă bagajul cu vise și alături de fiica sa de 5 ani să emigreze în Italia (Milano). A fost o decizie care a mirat pe mulți. Felicia avea o carieră frumoasă în televiziune deja de mai mulți ani, dar își dorește mai mult, și poate că Italia îi va dărui o mulțime de șanse. Deși a plecat de doar câteva luni, Felicia are deja o viață activă acolo: filmări, colaborări etc.

Ce a determinat-o să plece din țară și cum s-a adaptat împreună cu fiica sa în Milano, am aflat chiar de la Felicia.

Pentru început vrem să știm ce te-a motivat să te muți în altă țară? Probabil, pentru mulți a fost ceva de mirat, având în vedere că aici aveai multe proiecte în care erai implicată.

Motivația principală a fost războiul din Ucraina care din păcate mi-a trezit un sentiment de nesiguranță în Moldova. Dar plecarea mea în Italia a fost un moment gândit și bine analizat cu mai mulți ani în urmă. Chiar dacă viața, proiectele și toți oamenii minunați cu care am colaborat vreodată au contribuit indubitabil la afirmarea mea și la o experiență extraordinară, am simțit că îmi doresc pentru mine și copilul meu mai multe oportunități pentru o viața împlinită, am în vedere și potențialul de a crește în cariera mea și un nivel de învățământ și educație bun pentru Casandra. Să nu uităm și de un lucru foarte important, fundamental de fapt, familia pe care o am aici și care ne-a oferit toată susținerea.

Care sunt primele impresii? Te-ai obișnuit sau încă tânjești după „acasă”?

Primele impresii sunt mereu frumoase pentru că nu realizezi de fapt adevărata viață într-o societate complet nouă. Poate sunt excepții, dar îmi vine greu să cred că nu te poți îndrăgostită de această țară. Ca să generalizez, aici mă simt foarte bine aproape din toate punctele de vedere.

Cum te simți (sufletește) într-o altă țară? Ai momente când ți se pare că ești singură? (ți-ai făcut prieteni noi?)

Dacă vorbim de perioadele de adaptare când vrei sa faci atât de multe, dar nu știi cum și de unde să începi – da, a fost cam complicat, uneori chiar și cu căderi ale moralului. Acum sunt mult mai bine, universul a avut grijă să aducă în viața mea oameni care mă susțin foarte mult. Și asta e extraordinar de important.

Cu ce te ocupi în Italia? Am văzut că ești tot mai activă pe rețele și că ești imaginea unor branduri, dar vrem mai multe detalii.

La început am încercat să pun accent pe influencing și dezvoltarea mea în acest sens. Instagram, colaborări din industria Fashion și Skincare. Concomitent am aplicat încontinuu la castinguri și la agenții de producție de film. La moment am câțiva agenți cu care colaborez și cu care deja am filmat câteva publicități și scene pentru producții cinematografice importante. Urmează multă muncă în acest sens pentru a căpăta o valoare substanțială în industria cinematografică, primordiale sunt răbdarea și experiența.

Simți un sentiment de presiune? (că lumea ar avea așteptări de la tine?)

Sentimentul de presiune din partea publicului din Moldova există undeva cumva și l-am simțit în prima perioada de-a binelea. Plus că ai noștri din păcate rareori vin „să susțină”, dar m-am concentrat pe obiectivele mele.

Știm cu toții că actoria este un mare vis de al tău. Crezi că Italia îți va oferi mai multe șanse la acest capitol?

Sper și cred că voi reuși să capăt realizări frumoase în acest domeniu.

Ce au italienii și nu au moldovenii? (și invers)
Nici nu știu ce să zic, sincer. Suntem oameni toți și toți diferiți. Ce îmi place la oamenii de aici este că știu să trăiască momentul și au un mod fenomenal de a aprecia familia.Ce îmi place la ai noștri, este că suntem nonconformiști, tupeiști și că avem pasiunea pentru tradiții, indiferent de grandoarea țării ca și stat pe harta lumii.

Cum se simte fiica ta? S-a adaptat? A reușit să își facă prieteni.
Casandra este foarte bine și îi mulțumesc universului pentru faptul ca s-a adaptat atât de repede și frumos. Îi vorbesc în română și rusă, ea îmi răspunde în italiană. Atât de repede s-a adaptat. Eu insist oricum. Va trebui să accepte acest moment. Pentru care mai târziu sunt sigură că va fi recunoscătoare.

În iunie a absolvit grădinița aici, profesorii mi-au vorbit multe despre realizările ei în aceste patru luni. Și sunt mândra de ea, enorm. Urmează școala din septembrie. Un nou parcurs, o nouă etapă, dar sunt sigură că va fi bine.

Când mai revii pe acasă, dacă mai revii?
O să revin în următoarele luni în Moldova pentru că mai sunt câteva momente de rezolvat, dar pentru o perioadă scurtă de timp.

Cum ai descrie momentul vieții în care te afli acum?

Sunt într-un moment al vieții mele atât de dinamic. Plin de evenimente și trăiri. Aveam nevoie de asta. E ca un challenge de validare a competențelor dobândite anterior. Sunt fericită, poate nu împlinită deocamdată, dar toate la timpul lor.

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin