Filmul autohton „Tunete” a fost înaintat la Oscar!

Încă un film autohton a fost înaintat la Oscar. După „Carbon”, producția „Tunete” își încearcă norocul. „Tunete” este înaintat la categoria „Cel mai bun film străin”.

Rolul principal din film îi revine îndrăgitului artist – Anatol Mârzenco.

„Acum putem susține fără niciun echivoc că TUNETE este „un film cu potențial de Oscar”! Comitetul de selecție din Moldova pentru premiile Academiei Americane de Film a ales producția noastră pentru a ne reprezenta țara la categoria „Cel mai bun film străin”, se transmite într-o postare de pe pagina de Facebook a producției.

Acțiunea filmului „Tunete” se desfășoară într-un sat în vecinătatea căruia se află un câmp minat, rămas după conflictul armat din 1992. Doi copii din clase sociale diferite, Zinca și Victor, pe care îi leagă o prietenie interzisă de părinții lor, scapă vacile pe teritoriul minat și încearcă să le recupereze, intrând în zona restricționată. Astfel, câmpul minat devine un loc în care dispar prejudecățile și statutul social, lăsând loc doar pentru curaj, sacrificiu și… frică de tunete.

Filmările au avut loc în 2018 în satul Ustia, Dubăsari. Regia îi aparține lui Ioane Bobeico.

Coloana sonoră a filmului este celebra melodie „Dacă ploaia s-ar opri” din repertoriul trupei Cargo.

Premiera filmului „Tunete” va avea loc pe 5 octombrie, după care producția va fi proiectată în cinematografele din Chișinău!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin