Gabi Stati: BANII sunt un instrument bun de a fabrica FERICIREA

Proiect realizat în parteneriat cu MAIB

Gabi Stati, președintele holdingului Stati&Co

Interviu: octombrie 2007

Este un tip deştept, frumos, exotic şi bogat (epitetele aparţin femeilor care l-au văzut o dată sau de două ori cel puţin). Este visul oricărei femei care are de gând şi care nu are de gând să se mărite cu el (nu se cunoaşte femeia care ar putea să-l ţină doar lângă ea). Fiul celui mai de succes moldovean al ultimelor decenii şi al celei mai frumoase mame, cu care îi place să iasă la braţ în înalta (dar subţirica) societate moldovenească. Deşi cei care nu–l cunosc îl consideră arogant, tupeist şi fecior de bani gata, Gabriel Stati este simplu, accesibil şi nu-l interesează câţi bani au în buzunar partenerii săi de discuţie.

Text: Rodica Ciorănică • Foto: Marius Bărăgan (România)

Spune-ne cum a fost copilăria ta.

Am crescut la Poşta Veche. Pe Cantemir, 1. Am o biografie cuminte a unui băiat de cartier. Până la 12 ani, am locuit într-o casă la curte. Eram şaisprezece oameni, toţi rude de-ale noastre. Aceasta era casa bunicii de pe mamă. Noi, cu tata şi cu mama, ocupam o cameră. Pe urmă a apărut şi Nicoleta.

Relaţia cu părinţii cum a fost? Te-au alintat sau au fost mai severi cu tine?

Am fost alintat de bunica şi strunit de părinţi. Mama se preocupa de instruirea mea, mă punea să citesc, cu toate că nu o făceam cu cea mai mare plăcere. Tata a fost şi este idolul meu. Am avut şi avem o relaţie afectuoasă şi prietenească.

Despre relaţia cu sora ta Nicoleta, ce ne spui?

Este o diferenţă de cinci ani între noi. În casă ne băteam, dar afară o apăram de ceilalţi.

Cum ai cunoscut-o pe Natalia, soţia ta?

Am cunoscut-o când i s-a defectat maşina, chiar în mijlocul străzii 31 August. I s-a oprit în stradă şi nu s-a mai pornit. S-a întâmplat în faţa cafenelei Green Hills şi nu ştiu cum, m-am nimerit pe acolo. Treceam strada. Şi i-am propus s-o ajut. I-am zis că ştiu un maistru care se pricepe. Mai târziu, cineva mi-a spus că ea e Natalia Diacov.

I-ai cerut telefonul?

Nu. Nu ar fi fost frumos. Ne-am mai întâlnit de vreo două ori, din întâmplare. Vreo jumătate de an chiar am fost amici. Pe urmă a apărut dragostea. După doi ani, ne-am căsătorit.

Nu a fost prea repede?

Natalia a hotărât. Şi mie mi s-a părut că am nevoie de linişte, de o familie.

Banii aduc sau nu aduc fericirea?

Banii sunt un instrument bun de a fabrica fericirea. Eu sunt o fire risipitoare şi nu ştiu dacă voi învăţa vreodată să-i administrez cu foarte multă raţiune.

Potrivit unor zvonuri, capitalurile tale ar fi pornit de la o zi de naştere, la care tatăl tău ţi-ar fi dăruit două milioane de dolari.

Sunt nişte zvonuri, care nu au nimic cu realitatea.

Potrivit unui top al copiilor miliardari din CSI, tu ai fi cel mai bogat tânăr din Moldova, moştenitor al unei averi de 2,2 miliarde de dolari. Cum comentezi?

Cred că averea familiei mele este mai considerabilă.

Este adevărat că tatăl tău a cumpărat o navă în Sudan şi a denumit-o „Larisa”, în cinstea mamei tale? Da.

Ce eşti tu pentru femeile din viaţa ta? Mai bine vorbiţi cu ele.

Cum te desparţi de regulă de femeile pe care le-ai iubit? Foarte greu mă despart.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin