Horoscop 2023 (cu Alexandra Wassermann)

Anul 2022 a fost unul destul de zbuciumat atât la nivel național cât și internațional. Când credeam că am scăpat de pandemie ne-am pomenit cu un necaz și mai mare peste noi. Războiul din Ucraina a bulversat o lume întreagă din punct de vedere economic. Am stat de vorbă cu astrologul Alexandra Wassermann în speranța că vom afla vești bune.

Din păcate, nu putem spune că anul 2023 va fi simplu și liniștit. Până în 2025 ne așteaptă o perioadă destul de tulburătoare la nivel național și la nivel global.

Fenomenele importante ale anului 2023

Primul fenomen important va avea loc pe 7 martie 2023 și anume ingresia Saturnului din Vărsător în Pești. Saturnul este planeta granițelor, limitelor, disciplinei și a durității. Trecerea lui în Pești va „șterge” aceste limite. Dacă analizăm acest moment, din perspectiva pozitivă, dat fiind faptul că Peștele răspunde de partea noastră emoțională, cunoașterea de sine, tot mai multe persoane se vor„scufunda” în procesul de autocunoștere, psihologie, ezoterică, caritate, etc.

Pe de altă parte, crește și riscul de ștergerea granițelor personale, precum și la nivel politic, riscul de a acționa „pe la spate”, a fi mințit, păcălit.

Cel mai important eveniment al anului este trecere lui Pluto din Capricorn în Vărsător. Pluto este planeta care cel mai mult influențează lucrurile, care se întămplă la nivel global. Ultima dată Pluto și-a schimbat semnul în 2008 și, cu toții, ținem minte criza din 2008. Trecerea va avea loc pe 23 martie și, teoretic, ne dă o șansă ca lucrurile să se îmbunatățească la nivel global, însă pe 11 iunie Pluto se întoarce iarăși în Capricorn și va rămâne acolo pănâ la sfarșitul anului 2023, deci schimbările vor fi doar în teorie nu și implimentate în practică.

Jupiterul, marele „binefăcător” astrologic va fi în semnul Berbecului până pe data de 16 mai, este foarte bine să inițiăm lucruri noi pânâ atunci, evitând perioada Mercurului retrograd (28.12-20.01și20.04-17.05), după care, Jupiter va trece în Taur și ambițiile vor fi mai puține, însă lene și orientare financiară mai multă.

Din 20 iulie până în data de 6 septembrie, Venus, planeta dragostei va fi retrogradă în semnul Leului. Nu se recomandă oficializarea relațiilor, căsătorii și investiții financiare în această perioadă.

Din 21 august până în 16 septembrie și din 12 decembrie până în 3 ianuarie 2024 vom avea Mercurul Retrograd (de patru ori în 2023 vom avea acest fenomen și nu de trei, cum se întamplă de regulă), perioadă în care nu inițiem nimic nou, nu semnăm acte, nu începem cursuri.

Ce îi așteaptă pe fiecare nativ în parte?

„Fericiții” anului 2023 sunteți voi, Berbecii, deoarece Jupiter va fi în semnul vostru, puteți realiza orice v-ați propus.

Un an benefic va fi și pentru ceilalți 2 reprezentanți al elementului foc, Leul și Săgetătorul. Prima jumătate a anului va fi foarte productivă pentru voi.

Taurii vor avea succes în realizări începând cu luna iunie. Nativii acestei zodii născuți între 9 și 14 mai, vor avea parte de multe lucruri neașteptate, fie în carieră sau în viața sentimentală.

Pe Capricorni și Fecioare le așteaptă, de asemenea, o perioadă propice în a doua jumătate al anului, întrucât Fecioarelor le vor fi mai dificil, dorințele și ambițiile vor fi mari, dar puterea și motivația spre realizarea lor, va fi minimă.

Gemenii au o perioadă foarte bună până la sfarșitul lunii martie. Încercați să vă planificați toate deciziile importante pentru această perioadă.

Racii vor avea o perioadă mai dificilă la începutul anului, însă din luna aprilie lucrurile se vor așeza în favoarea voastră.

La fel și Balanțelor le va fi destul de greu, motivația nu va fi la cel mai înalt nivel. O mare importanță veți da părerii altora despre voi. Începand cu luna iunie o să vă descoperiți un hobby nou, legat de frumusețe sau design.

Pentru Scorpioni va fi o perioadă în care viața vă va pune în situații imprevizibile și în condiții în care va trebui să luați decizii importante.

Varsătorilor le va fi mai simplu decât în ultimii 2 ani, deoarece Saturnul a părăsit semnul vostru. Însă pentru cei născuți în perioada 20-25 ianuarie poate fi o perioadă foarte schimbătoare.

Peștilor le va fi mai greu anul acesta, natura lor sensibilă și emoțională va fi influențată de Saturn. Vestea bună e că anul acesta o să vă facă mai organizați și responsabili.

Ce facem în noaptea dintre ani.

Anul 2023 va fi anul iepurelui negru de apă.  În noaptea de Revelion se recomandă să ne îmbrăcăm în negru cu câteva elemente lucioase. La fel vă puteți îmbrăca în culorile alb sau gri (culorile iepurelui).

Cel mai bine să petreceți Revelionul acasă, pe masă să aveți multe fructe și legume, precum și pește (pentru că este și anul motanului).

La mulți ani!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin