Ileana Puică: „Ca pasărea Phoenix”| #womeninspire

Director Agro TV

O cunosc de mulți ani, ne-am intersectat în diverse zone publice, am organizat împreună primele evenimente pentru femei, iar acum a fost o mirare și pentru mine să o reîntâlnesc în calitate de director Agro TV. Ileana, nepoata scriitorului Vasile Vasilache și fiica pictorului Sergiu Puică, e o femeie senzațională care face râurile să curgă chiar și acolo unde se pare că acestea au secat.

Sunt deschisă cu oamenii și asta de multe ori m-a făcut vulnerabilă. Dar eu tot mai cred în oameni.

Bună ziua, pasăre Phoenix. Mereu arzi și renaști, de când te știu. Da, așa este. De foarte multe ori am ars și îmi părea că nu mai pot, dar de fiecare dată am luat-o de la capăt. Orice final, oricât de dureros ar fi el, înseamnă și începutul a ceva nou!

Ești una dintre femeile care s-au reinventat cu succes de multe ori. De unde vine această nevoie de a te reinventa? Rodica, să știi că uneori nici eu nu sunt bucuroasă de această calitate a mea… Orice proiect nou în viața mea vine cu o doză de entuziasm, o sete de a învăța un domeniu nou de activitate, o provocare de a reuși, de a demonstra că pot și asta… După care apar provocări noi, care mă scot din zona de confort, dar tocmai aici simt că evoluez, că nu stau locului, că mă dezvolt.

De la funcții în managementul hotelier și proiecte internaționale, te reîntâlnim acum ca și director Agro TV. De unde asemenea transformare? Până la Agro TV, am lucrat o perioadă în domeniul exportului de fructe moldovenești și am deschis noi piețe de desfacere pentru unul dintre cei mai mari exportatori de fructe din Moldova. Să știi că aici am făcut cunoștință mai îndeaproape cu tot ce înseamnă agricultura în Moldova. Ei bine, în septembrie am primit oferta de la Agro TV și mi s-a părut o nouă și frumoasă provocare în cariera mea. Am găsit aici o echipă de oameni dedicați, creativi și împreună ne-am propus să venim cu emisiuni noi, un content mai modern, astfel ca Agro TV să fie o televiziune atractivă pentru un număr mai mare de oameni, nu neapărat doar din domeniul agriculturii.

Cele mai mari frici și frustrări ale tale, care au fost? Frica de a fi un fail ca și mamă (mai ales că în cazul meu eu sunt și mamă, și tată). Frica de a rămâne fără job și fără bani. Frica de a pierde relația faină cu Bianca (nu este simplu să fii părinte de adolescent). Frica de a-mi pierde părinții. Frica de moarte când m-am îmbolnăvit de Covid. Însă cea mai mare frustrare din ultimii ani au fost kilogramele în plus.

Crezi că supărarea pe sine sau alte motive au fost cauza kilogramelor în plus? Supărarea pe sine, lipsa de motivație, dar mai ales pandemia și lockdownul au generat un fel de a-mi înăbuși emoțiile și fricile prin mâncare… A fost un cerc vicios, din care am ieșit cu greu.

Ești în drum spre forma ta perfectă. Ai slăbit cu 30 kg. Cum te simți? Mă simt ca la a doua tinerețe! Nu-ți pot reda ce plăcere am simțit atunci când am început să încap în garderoba Biancăi! Pe bune, parcă mi s-a deschis un alt scenariu de viață! A apărut un car de energie, pe care o canalizez acum la job. Am început să ies mai des la cafea cu prietenii, să merg la evenimente…

Sunt deschisă cu oamenii și asta de multe ori m-a făcut vulnerabilă. Dar eu tot mai cred în oameni.

Social, ești nepoată de scriitor și fiică de pictor. Cum te vezi tu dintr-o parte? Ca om, ca femeie? Ca personalitate? O întrebare complexă… Eu încerc să fiu demnă de familia mea, îmi este greu să zic în ce măsură mi-a reușit… Sunt o persoană onestă, directă, uneori prea directă. Sunt deschisă cu oamenii și asta de multe ori m-a făcut vulnerabilă. Dar eu tot mai cred în oameni. Sunt recunoscătoare destinului pentru toate încercările, pentru toate coborâșurile, care m-au făcut mai puternică, iar fiind la pământ, mereu am găsit resurse să-mi iau avântul și să urc din nou…. Dacă nu de dragul meu, atunci de dragul Biancăi. Ca femeie… mi-aș fi dorit să fiu mai moale, mai feminină, uneori fac practici și meditații pentru accesarea energiei feminine, dar trebuie să recunosc că sunt o femeie puternică…

Ai un vis acum? Da, am! Să trăiesc într-o lume în care bunătatea stă în capul mesei. Eu cred că Raiul și Iadul sunt stări pe care noi înșine le creăm și le trăim pe pământ. Raiul este atunci când trăim din suflet, cu suflet și pentru suflet… Iar ceea ce se întâmplă acum pe planeta noastră este pentru că unii oameni au uitat de suflet și se întrec cu Ego-urile…

text: Rodica Ciorănică, Foto: illumibia.photography

#expresivitate

Abonează-te la articolele

Vip Magazin