Inga Pasecinic: „Femeia este puternică. Și doar atunci când are în față un bărbat puternic.”

Ştie cum să exceleze la muncă, în familie, dar şi în alte activităţi pe care viaţa i le oferă. Una dintre dovezi sunt şi cele peste 60 de proiecte în domeniul social implementate de echipa sa în colaborare cu donatori internaționali (Organizația Mondială a Sănătății, Banca Mondială, Uniunea Europeană, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație etc). Inga Pasecinic îşi spune regulile de viaţă într-un decalog sincer.

1.Sunt adepta stilului de viaţă în care planificările se fac în mod repetat, cu atitudini pragmatice și mai puține gesturi spontane. Înainte de a mă expune unei situații periculoase, cântăresc ce vreau să obțin și analizez în ce măsură spontaneitatea mă va conduce către rezultatul năzuit.

2.Femeia zilelor noastre este o ființă complexă și desăvârșită. Excelează cu ușurință mai în toate domeniile. Dar cred că ceea ce o definește și o mulțumește pe deplin, în afara unei cariere de succes, este realizarea sa în viața de familie, armonia în cuplu și copiii. Asta înseamnă că are o „afacere” în plus.

3.O femeie împlinită poate fi o mamă cu mai mulți copii cărora le-a dat o educație și valori morale ori o femeie cu o carieră de succes. Este așa cum alege Ea să fie. Nu există rețete pentru împlinire și fericire. Fiecare femeie poate să se simtă împlinită în diferite domenii și în felul său. Important e să-și dorească asta.

4.Ieșirea din rutină pentru mine înseamnă șlefuire, cunoaștere și depășire a limitelor proprii. Încerc să păstrez aspectele pozitive ale rutinei, pe care mă străduiesc să le fac în mod diferit. De exemplu, pot alege o zi din săptămână să lucrez în afara biroului ori o zi de „pauză de creație”, după care urmează de obicei o „recuperare dură de weekend”.

ec8a0698_opt
Președintele Centrului Strategii și Politici de Sănătate Data şi locul naşterii: 25 aprilie, or. Chişinău Studii: USMF

5.Femeia învinge tot, cucerește tot, răzbună tot, iartă tot, apoi plânge. E așa cum spunea Grigore Vieru. Pentru că, atunci când plâng, femeile se calmează și capătă noi forțe. Indiferent de profesie, prin muncă asiduă, ele încearcă să facă o conexiune durabilă între viața de soție și mamă și cea de bun profesionist. Și reușesc.

6.O femeie știe să ierte atunci când trebuie și să se răzbune tot când trebuie. O femeie știe să spună multe când vrea și să nu spună nimic când trebuie. Mai toate femeile au secrete, dorințe și motive de fericire sau de tristețe.

7.Am învățat că a fi mamă nu anulează faptul că sunt în primul rând femeie. Pot fi și mamă, și femeie în același timp. Pot fi cochetă, aranjată, pot avea succes în carieră, chiar dacă am doi copii cărora trebuie să le ofer suportul meu tot timpul. M-am întrebat cândva cum aș putea să-mi îndrum copiii spre realizări și succese, dacă eu nu aș avea performanțe? Ce exemplu vor vedea copiii mei în mine când vor mai crește? Vreau ca fetița mea să poată spune: „Când voi crește mare, vreau să fiu ca mama – de succes și fericită”. Așadar, cred că acest model de viață este cel mai bun pentru fetița mea atunci când va fi mare.

8.Marea vorbă: în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie. Femeia este puternică. Și doar atunci când are în față un bărbat puternic. E o simbioză între El și Ea.

9.Îmi inspir copiii prin participare, suport continuu, implicare, încurajare, grijă, atitudine. Ei sunt mândria mea și cea mai mare realizare. Un băiat ca un brad și o fată ca o floare. Copiii mei sunt cei mai buni, mai deștepți și mai frumoși pentru noi, părinții lor. Ei simt și știu asta.

10.„It’s my life” de Bon Jovi este piesa care mă inspiră. Indiferent ce se întâmplă în viață, fie că sunt lucruri bune, fie că sunt rele, atitudinea contează. Poţi să fii învingător sau poţi să fii victimă, decizia îţi aparţine!

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Victoria Wonka

Loc: Restaurantul „Buffalo Steak House”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin