Ion Ceban – Administrație publică | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție:Primarul general al municipiului Chișinău;
Data și locul nașterii: 30.06. 1980, în or. Chișinău
Studii: – Doctorand în Administrație Publică, РАНХИГС, or. Moscova, Federația Rusă;
– Școala de Administrare din Berlin, Republica Federală Germania;
– Școala Națională de Administrare pe lângă prim-ministrul Republicii Franceze;
– Stagieri, or. Paris, Republica Franceză;
– Colegiul Regal, Institutul pentru guvernare, or. Londra, Marea Britanie;
– Academia de Administrare Publică pe lângă președintele Federației Ruse; Specialitatea Administrare de stat și municipală, or. Moscova, Federația Rusă;
– Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică din Moldova, Diplomă de magistru;
– Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Stat din Moldova, Diplomă de licență.
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva Personală

Începutul schimbărilor în Chișinău și, respectiv, dezvoltarea capitalei au startat anume în 2020, și chiar dacă pandemia a pus pe stop multe din ideile și planurile autorităților locale, Ion Ceban a ținut să le ducă la bun sfârșit, împreună cu echipa sa. Inaugurarea Scuarului Mihai Eminescu sau Aleea Modernă de pe Bd. Mircea cel Bătrân de la Ciocana sunt doar două dintre acestea, dar și cele mai discutate în mediul virtual de la noi. Da, mai este mult de muncit, recunoaște edilul capitalei, dar ar vrea ca obiectivul final de modernizare să fie o reușită și o realizare pentru Chișinău, deoarece el este casa noastră.

SUNT OMUL DE ECHIPĂ și cu viziuni clare de activitate și viitor. Muncesc mult și rezultatul eficient pentru binele Chișinăului și cetățenilor, contează. Este ceea ce mă motivează în activitatea mea actuală.

FAMILIA MEA este pilonul de susținere în viață. Este lumea mea de care sunt mândru, iar de aici vin și toate celelalte reușite. Atuul meu este munca pe care o fac zilnic cu dedicație și implicarea mea în proiectele îndreptate spre dezvoltarea capitalei.

NU AM CONSIDERAT NICIODATĂ că sunt cel mai bun. Învăț mult, iau exemple de la alte state, dar și de la personalități. Sunt de părerea că fiecare lecție aplicată în practică ne poate învăța. Ce am înțeles cu siguranță de când sunt primar, că zilele au devenit scurte, iar timpul trece repede și trebuie să reușim să realizăm multe.

MI-AM DORIT SĂ SCHIMB LUCRURILE. Sunt sigur că putem reuși prin implicare. Chiar dacă o facem încet, pe alocuri cu greșeli, dar eu am încrederea că se poate. Îmi doresc ca și copiii mei, dar și toți copiii să crească și să rămână acasă pentru a trăi frumos și bine, într-un oraș confortabil, pentru toate vârstele.

ÎN TIMP CE RĂSPUNDEAM la întrebările Dvs., am aflat că am testul pozitiv la COVID. Pandemia nu alege. Pandemia a afectat întreaga lume. Nu mai suntem liberi să călătorim, să învățăm, să ne plimbăm, să mergem în ospeție și să ne cuprindem. Am învățat să trăim altfel, să trăim o altă viață după infectarea cu COVID și să privim lucrurile mult mai precaut. Au trecut și părinții mei prin această grea încercare, rudele, cunoscuții, iar unele persoane apropiate și dragi le-am pierdut. Am pierdut oameni de valoare, medici care și-au sacrificat viața salvând-o pe a altora. Am pierdut viața de altădată. Dar cred că avem șansa să fim uniți, puternici și să ne pese de soarta celor din jur, astfel vom reuși să revenim la o viață normală.

LA MIILE DE PROBLEME pe care le are municipalitatea, mi-aș dori să-i revină mai mulți bani pentru proiecte pentru a reuși să rezolvăm tot ce nu s-a reușit și nu s-a făcut pe parcursul anilor.

SUNT MULTE DECIZII pe care le iau și multe dintre acestea nu sunt deloc ușoare. Au fost decizii care au schimbat cursul anumitor procese și care au adus o altă percepție și viziune. Sunt decizii cu care mă pot mândri și nu îmi este rușine, deoarece am știut să analizez și să nu ezit pentru ca lucrurile să fie schimbate.

CEI CARE MĂ INSPIRĂ și îmi dau putere sunt copiii mei. Familia. Sunt cei care îmi dau doza de încredere și optimism. Sunt speranța, că se poate mai bine. Este soția care îmi este alături și mă susține. Ei sunt un tot întreg care mă completează!

A TRECUT UN AN COMPLICAT, 2020, în pofida tuturor greutăților legate de pandemie și implicare la maximum pentru a redresa situația, am reușit să realizăm concomitent cele mai multe proiecte în Chișinău și suburbii. Foarte mult sper că anul 2021 va fi unul și mai bun și productiv. Avem multe obiective de modernizare a infrastructurii orașului, proiecte sociale și de îmbunătățire a vieții în municipiu. Renovarea și reabilitarea străzilor, trotuarelor, parcurilor și zonelor verzi. Modernizarea iluminatului stradal și transportului public. Toate sunt despre anul 2021 și despre Chișinău!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin