Irina Bahtiarova – Omul Anului 2021

Fişier

PROPRIETARA SALONULUI DE MOBILĂ „DOMINO”

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 29.11.1971

STUDII:FACULTATEA DE FILOLOGIE A USM; CONTABILITATE

COORDONARE: EUGENIA ION

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Never say never

O femeie de o carismă şi profunzime rarisimă. Discuțiie cu ea sunt adevărate călătorii într-o lume spirituală extrem de diversă şi bogată. Sufletistă, deloc „matematică”, este exact omul potrivit care are grijă de culorile şi emoţiile pe care le găseşti la Domino, iar clienţii sunt uimiţi să facă, datorită ei, alegeri la care nu s-au gândit niciodată.

Anul 2021 a venit peste noi ca un trăsnet, însă suntem bucuroși să spunem că pentru afacerea noastră nimic nu s-a schimbat. Dimpotrivă, cred că în 2021 am vândut mai mult, grație strategiei și tacticii diferite.

Domino înseamnă 27 de ani de muncă. Sloganul nostru este: „Hai! – ascultă-ți inima! Și cucerește-te pe tine însuți! Nu-ți spune niciodată: „Este imposibil!”. Exact de asta mă conduc și eu. Altfel nu merge.

Cred că sunt pentru angajații mei și cumpărători nu doar un lider, dar și un sfătuitor. Îmi ajut colegii cu un sfat legat de școala copiilor, muzeele care trebuie vizitate la Roma sau Viena sau în orice alte situații de viață. Ca și lider, trebuie să fiu cu un pas înaintea tuturor, sinceră, să nu ascund adevărul de angajați și să gestionez totul cu înțelepciune.

Mobila pe care o alegem ne caracterizează ca personalități. Patul nu e doar un simplu obiect de interior – e locul în care petrecem o mare parte din viața noastră. Eu îmi dau seama de ce are nevoie un om după cum se comportă, cum vorbește, ce pereți are în casă. Un lucru bun pe care l-am observat la clienții noștri e că aleg culorile pastelate și asta înseamnă că sunt oameni buni și luminoși.

Acum aproape 30 de ani, când fiica mea mergea în clasa întâi, în Chișinău nu exista mobilă de calitate și potrivită pentru ca un copil să își mențină poziția corectă atunci când își făcea temele sau lua micul dejun. Fiind într-o vizită la niște prieteni în Odesa, am observat în casa lor mobilă creată în Polonia. Mi-am dat seama că e de calitate și am decis să aduc câteva seturi acasă. Așa a început afacerea noastră, care se menține deja de 27 de ani.

Nu sunt importante țările de unde este adusă mobila, dar fabricile cu care colaborăm. Lucrăm cu producători în care avem încredere și cu care am dezvoltat de-a lungul anilor adevărate legături de prietenie.

Sunat maximalistă, o perfecționistă incurabilă. Eu vreau să fac afaceri de succes, dar să fiu și o mamă bună, și o soție minunată. Cu cât ai mai mult de lucru, cu atât reușești să realizezi mai multe. Nu trebuie să comparăm femeile și bărbații când vine vorba de afaceri. Le este greu ambilor. Rolurile lor sunt foarte diferite, dar la fel de importante. Nu trebuie să măsurăm niciodată cui îi este mai ușor și cui îi este mai complicat.

Eu și soțul meu avem obligații diferite la serviciu. El este cel care gestioneză bugetul și are grijă de cifre, iar eu sunt șefa pe partea creativă. Pănă acum cred că am făcut o echipă bună.

Pentru mine, banii înseamnă în primul rând posibilitatea de a călători, de a ajuta și de a-ți dezvolta businessul. Banii îți aduc libertatea, dar nu se rezumă totul la ei. Fără bani poți să spui o vorbă bună unui om, să-i dăruiești speranță și chiar să îi schimbi viața.

Familia este atunci când acasă te așteaptă cineva. Copiii, soțul drag și părinții sănătoși. Acasă e locul unde vrei să te întorci după o zi grea și unde ești iubit și apreciat. Și unde totul seamănă cu tine, de la parfumul din aer, până la mobilier și cărțile din bibliotecă.

Succesul este absolut lipsit de sens, un lucru inutil. Calea ce duce la împlinirea destinului este mai aproape de mine, acolo se ascunde FERICIREA. Secretul succesului nu constă în bani sau în posibilități, dar în înțelegerea scopului pe care îl ai și în onestitate.

Încerc să transform eșecurile în experiențe utile și obstacolele într-o trambulină către ceva nou. Totul pare imposibil până nu începi să faci, să construiești. Nu există „IMPOSIBIL”.

Dacă aș avea posibilitatea să schimb ceva în societatea noastră, aș începe cu educația din școli și, bineînțeles, aș face ceva ca să avem pace în toate colțurile lumii. În țara noastră sunt atât de multe lucruri care ar trebuie schimbate: drumurile, trotuarele, educația de multe ori… Poate că într-o zi afacerea noastră se va implica în aceste metamorfoze…

Abonează-te la articolele

Vip Magazin