Irina Sumarev: „Medicul cu răbdare proverbială”| #womeninspire

Director Medical Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics

Dacă ai discuta cu ea, ai afirma exact fraza următoare: doar cel ce cunoaște zborul, poate cuceri înălțimile. Irina Sumarev, Invitro Diagnostics, vine în domeniul medical privat după 15 ani de experiență într-o instituție de stat. Acceptă provocările și adoră jocurile de quizz care îi țin mintea mereu ocupată. Are un ritm de viață care o obligă să delimiteze clar jobul de familie. Răbdarea este una dintre cele mai importante calități care o definesc.

Mama însă poate fi și este un specialist de nota 10 și o mamă grijulie!

Care este azi valoarea unui medic? Astăzi orice medic, indiferent de specialitate este, în primul rând, un psiholog care tratează nu doar corpul, dar și sufletul prin abordare personalizată.

Este medicina un domeniu profesat mai mult de femei? Sau vorbim doar de anumite ramuri? Cel mai des, specialitățile ce țin de serviciile de noapte aparțin bărbaților și asta pentru că în majoritatea cazurilor copilașii au nevoie de mamă în timpul nopții, dar tata își apără cetatea. Mama însă poate fi și este un specialist de nota 10 și o mamă grijulie!

Care au fost, în cariera dvs., cazurile care v-au marcat cel mai mult? Trecerea la un sector medical privat după 15 ani lucrați într-o policlinică de stat, dar care mi-a oferit o experiență enormă de a conlucra și a aplica cunoștințele.

Mama însă poate fi și este un specialist de nota 10 și o mamă grijulie!

Femeia din R. Moldova, cum este ea? Blândă și puternică, înțelegătoare și carismatică.

Frumusețea unei femei, unde să o căutăm mai întâi de toate? Ochii sunt acea oglindă a sufletului. Este suficient să îi privești și înțelegi imediat lumea interioară a femeii.

Cât de mult contează încrederea în noi? Când te apropii de pacient, el trebuie să vadă siguranță în acțiunile tale și în cuvintele tale. Dar încrederea nu o poți obține fără cunoștințe și experiență.

Ce fel de caracter aveți? Enumerați patru cele mai bune calități. Răbdare, intelegență, empatie, decență.

Cum reușiți să separați jobul cu viața de familie? Experiența a arătat că dacă nu delimitezi serviciul de viața personală, ajungi să te îmbolnăvești și deja nu mai poți ajuta pe alții. E important să ai o familie înțelegătoare care te susține și te ajută să ai o viață personală frumoasă și deplină.

Aveți anumite pasiuni? Care sunt ele? Îmi place să pun creierul în mișcare prin quest games împreună cu prieteni și familia. Și munții! Sunt gata la hiking pentru căteva zile la rând numai să ajung în vârful muntelui!

Gândul cu care vă treziți în fiecare dimineață este… hai să vedem cum va fi această zi minunată!

Cum faceți față stresului? Aveți anumite remedii? Un control prin căutarea răspunsului logic la situația în care am nimerit. Și mersul, care psihologic atrage după sine acțiuni corecte și îți arată direcția.

Trei lucruri pe care le purtați zilnic în poșetă? Poșeta e pentru bani, carduri bancare și cartele de vizită – pragmatic și real.

Poezia preferată, aveți una? Care este? Sincer să vă spun, nu îmi plac poeziile. Pentru mine este un text prea structurat, care te limitează la gânduri print-o strofă sau un sufix.

Ați vrea să vă cunoașteți viitorul? Mai degrabă da decât nu. Atunci aș face lucruri mai productiv și cu un sens important, aș pune priorități corecte în acțiuni și gânduri.

text: Ileana Rusu, Foto: Lina Burbulea

#valori

Abonează-te la articolele

Vip Magazin