iSănătate și ești fericit

Antreprenorul american, Jim Rohn, spunea să ne iubim corpul pentru că este singurul loc unde vom trăi toată viața. Cu un asemenea mesaj vine și emisiunea iSănătate, de la PRO TV. Moderat de charismatica Vlada Mardari, programul aduce în vizor cei mai buni oameni ai lui Hippocrates, specialiști de top din sfera frumuseții, sportului, alimentației sau pur și simplu, exemple frumoase de viață ce merită a fi urmate. 

Ce îți place la noua ta emisiune?

Totul! Îmi place că este foarte informativă și, sper eu, utilă pentru oameni. Împreună cu întreaga echipă încercăm să abordăm subiecte de interes cât mai larg, pentru a educa publicul în domeniul medicinei și al sănătății. Este de datoria fiecăruia dintre noi să aibă grijă de starea sa și felul în care se simte. Nu cred că e cazul să contăm pe minunile medicinei și pe măiestria specialiștilor, pentru că nu există nicio pastilă miraculoasă ce te va menține sănătos toată viața. E important să avem un mod echilibrat de trai, dar și să gândim pozitiv, pentru că asta influențează mult bunăstarea noastră.

Cât e de utilă o asemenea emisiune pentru publicul din țara noastră

Cred că este extrem de necesară. Suntem obișnuiți să aflăm tot ce ne interesează despre sănătatea noastră de la medicul care ne consultă. Totuși, până a ajunge la el, ar fi bine să cunoaștem cât mai multe despre cum funcționează organismul nostru, ce îi face bine și ce îi dăunează. Sunt sigură că aici, la partea de prevenție, mai avem multe de aflat. Totodată, e bine să știm mai multe și despre bolile cele mai frecvente ce ne-ar putea afecta. Astfel, fiind informați, vom fi pegătiți pentru orice situație. E știut, că e mai OK să previi, decât să tratezi. Mai cred că iSănătate e o emisiune foarte utilă, pentru că aduce în prim-plan specialiști foarte buni de la noi, medici excepționali care au nevoie de o platformă unde pot să se expună și să ne atenționeze despre anumite momente importante. Pe lângă doctori, mai avem în emisiune și nutriționiști, esteticieni, antrenori sau pur și simplu oameni frumoși și sănătoși, care reprezintă un bun exemplu de urmat.

Până la urmă, sănătatea este despre echilibru.

Cum ai descrie medicii din țara noastră, experiențele tale medicale, poate chiar și sistemul de sănătate din Republica Moldova?

O să râzi, dar eu sunt una din acele persoane care merge mai des la medici pentru a-și verifica analizele și a face un control profilactic, decât pentru tratamentul anumitor probleme. Pot să afirm că sunt o persoană relativ sănătoasă, nu am avut probleme grave niciodată, poate doar niște alergii, viroze sau luxația genunchiului. Dacă e să vorbesc despre sistemul medical, la general, nu pot să neg că există multe lacune și schimbări care ar trebui făcute. Totuși, spun cu certitudine că avem în Moldova mulți medici extraordinari, oameni cu suflet mare, care lucrează neostenit pentru viața și sănătatea pacienților. Unii dintre aceștia sunt cei care ajung la noi în emisiune.

Cât de des faci sport și dacă ești fana unui anumit regim alimentar?

Mișcarea face mereu parte din viața mea, într-un mod sau altul. Am făcut dansuri la nivel profesionist mulți ani, în perioada sarcinii am făcut yoga, vara aceasta am alergat zilnic în parc, iar acum merg la înot și, uneori, la sala de forță. Când nu merg undeva, fac exerciții acasă. Sunt de părerea că fiecare ar trebui să facă sport, indiferent ce tip îi place sau i se potrivește. Despre alimentație pot să spun că nu merg în extreme. Mă străduiesc să mănânc echilibrat, de toate cu măsură. Pun accent în nutriție pe alimente de origine vegetală, îmi place avocado, spanacul, conopida, vânăta. Nu prea consum carne, dar ador peștele. Am grijă să dau corpului nutrienții necesari și, când pun ceva în gură, întotdeauna mă gândesc ce îi dă asta organismului meu. Asta nu înseamnă însă că nu-mi permit uneori ceva dulce sau un pahar cu vin. Până la urmă, sănătatea este despre echilibru.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin