Partener la Gladei & Partners
• Domeniul de activitate: Avocatură
• Rezultatul care te face mândru: Pozițiile de top în Legal500 și IFLR1000, atât ale Gladei & Partners (Tier 1), cât și ale mele (Rising Star și Rising Star Partner, clasat începând cu 2020)
• Nr. de angajați: 11
• Vârsta: 31 de ani
Anul 2022 a fost unul din cei mai provocatori ani din cariera sa de avocat. A fost promovat în poziția de
Partener la Gladei & Partners în iulie 2022, după șapte ani de activitate; a atins pragul legal de cinci ani în profesia de avocat, care-i permite îndrumarea avocaților stagiari. Dar a avut de înfruntat și dificultăți care cereau o doză adițională de dedicație și investiție emoțională și de timp (război la câteva sute de kilometri de hotar, soldat cu o creștere în cereri de asistență de la clienți – toate super urgente – care cereau soluții creative și gândire total out of the box).
Când ești promovat ca Partener – prima promovare de acest gen în istoria biroului – într-un birou de avocați poziționat în topurile mai multor anuare internaționale ale avocaților, de un fondator cu 25+ ani de experiență în domeniu, nu ai cum să nu fii flatat. Promovarea e și motivantă – când înțelegi că ambiția, competența și perseverența pot construi cariere solide și în Moldova, ești dornic să continui să construiești și mai departe – propria carieră și echipa care te-a ajutat, proiectele clienților și plusvaloarea adusă localității sau țării în care trăiești. Aș fi foarte subiectiv dacă aș zice că obținerea poziției de Partener este rezultatul meritelor și implicării mele, de aceea o să citez ce a spus Roger când a anunțat promovarea: Alăturându-ni-se acum șapte ani direct din băncile universitare, [Iulian] a fost pe accelerator, crescând turațiile zi de zi și obținând pe merite respectul colegilor și clienților. Dincolo de faptul că este un super-profi, este și un om dintr-o bucată, cu care poți merge în luptă.
Profit de acest interviu pentru a-i mulțumi mentorului care a avut răbdarea să contribuie la creșterea mea în cei șapte ani de carieră de până acum, de la Asociat Junior la Partener, dar și echipei Gladei & Partners, alături de care, cot la cot, am realizat și continuăm să realizăm și să asistăm proiecte, care te lasă cu un post-gust de mândrie și împlinire.
Avocatura e un ocean în care se înoată… interesant. Până la urmă, orice greutate e o provocare să fii neordinar și creativ, flexibil. Îmi place ceea ce facem în echipă, sunt mândru pentru rezultatele pe care le obținem și post-gustul de împlinire despre care spuneam și mai sus.
Suntem o echipă bine coagulată, care știe deopotrivă cum e să lucrezi sub presiune de timp seri târzii de iarnă, dar și cum e să savurezi a capella unor colegi în zile însorite de vară, făcând hiking la Orheiul Vechi sau un cross-country pe biciclete. Punem umărul la proiecte care fac în țara noastră o diferență. Avem un milion de opinii diferite când dezbatem teme juridice pe intern, dar atunci când ieșim la luptă, luptăm unul pentru toți și toți pentru unul. Avem toți un background diferit, dar ne unește pasiunea pentru tot ce înseamnă avocatura de afaceri și senzația lucrului bine făcut, iar din această sinergie ieșim cu win-win ca echipă și fiecare individual.
Mă simt un om împlinit. Am 31 de ani, multe idei, ambiție și mai multă, dar azi și aici mă simt împlinit. Fac ceea ce îmi place, personal și profesional, și am norocul să am o soție care mă susține în toate.
Dacă reies din principiul 1% luck, 9% skill, 90% power of will, cred că acel 1% sigur îl am – am întâlnit în cei 31 de ani oameni formidabili, care au știut cum să mă motiveze să cresc când era potențial, cum să renunț când era cazul și cum să merg all in când aceasta era unica opțiune corectă. Celelalte 99% sunt permanent în proces de cultivare.
Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în afaceri, e că în spatele oricărui proiect sau tranzacții, afaceri sau negocieri, se află oameni la fel ca noi, cu visuri, ambiție, frici, nevoi, bucurii și tristeți, dimineți reușite sau mai puțin reușite. Cu cât mai empatic înțelegi viziunea și caracterul oamenilor cu care lucrezi, pentru care lucrezi sau împotriva cărora lucrezi, cu atât mai simplu este să gestionezi situațiile în favoarea binelui propriu și/sau binelui comun. Des, așa tip de gândire permite, în caz de impas, să nu gândești prin a face un pas înainte sau unul înapoi, ci prin a face un pas într-o parte – schimbarea unghiului perspectivei din care vedem lucrurile poate avea rezultate fenomenale.
Citisem undeva că, dependența de succes produce insucces. Sper că nu sunt dependent de nimic, deși răspunsul la această întrebare este a priori subiectiv. Mă atrage ideea de creștere – personală și profesională – mai mult decât conceptul de „succes”.
DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…
Mi-ar fi simplu să răspund dacă aș avea ambiție politică. Dar nu o am. Și dacă tot unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește, cred că o țară poate fi schimbată și prin lucruri mici sau mari, făcute de fiecare din propria poziție și prin propria contribuție.
Lasă un răspuns