JURNAL DE CĂLĂTORIE cu Irina Bivol

FRATELE MEU ÎMI SPUNE PASĂRE CĂLĂTOARE.

DE LA ZURGĂLĂI, DIRECT LA AVIOANE. IRINA BIVOL S-A ANGAJAT ÎNTR-O COMPANIE
DE TURISM! UN JOB NOU CARE ÎI OFERĂ PLĂCEREA ESCAPADELOR ȘI BUCURIA DESCOPERIRII LOCURILOR ȘI DESTINAȚIILOR DE VIS!

Călătoriile sunt una din stihiile mele. Ele mă alimentează și nu-mi imaginez viața fără de ele. Deci, efectiv, dacă periodic nu găsesc soluții să ies din țară, simt că mă sufoc și nu-mi găsesc locul, asta însemnând că este necesar să evadez undeva, măcar pentru scurte escapade, unde să simt că-mi reîncarc bateriile. Nu vreau să adun averi, nu-mi doresc nimic mai mult decât să am posibilitatea de a mă bucura de călătoriile care mă încarcă cu amintiri pe care nu mi le poate lua nimeni.

Plecarea în Elveția a venit destul de neașteptat, de altfel, ca multe altele, deoarece nu prea îmi reușește să planific vacanțele din timp, majoritatea fiind expromte și improvizate. Deși acum a fost puțin altfel, era nevoie să fac asta datorită faptului că, mai nou, activez într-o agenție de turism, și a trebuit să merg acolo pentru o escapadă în câteva orășele din Elveția, pe care am explorat-o cu mare drag și cu emoții deosebite. Pur și simplu, m-am îndrăgostit de această țară minunată care are la bază o cultură impresionantă și, desigur, natură spectaculoasă ce m-a lăsat fără cuvinte.

Ceea ce m-a uluit, dea dreptul, a fost curățenia în această regiune destul de pedantă. Până acum, credeam că Germania este pe locul 1, dar după ce am vizitat Elveția, prioritatea o dau acestei țări. Are personalitate, cultură, gastronomie, inteligență, infrastructură, natură, democrație și individualitate. Ca bonus, am avut și multe întâlniri cu prietenii și concetățenii din diasporă, care mi-au umplut inima și sufletul de bucurie cu atitudinea lor.

Fratele meu, Anatol, îmi spune pasăre călătoare. El este mai casnic, iar eu nu ratez nimic, atunci când e vorba de ducă… Și nu contează dacă trebuie să plec de una singură sau cu gașca, important e să plec. Chiar dacă decolez de una singură, acolo unde mă pornes nu sunt niciodată singură, de fiecare dată am pe cineva în preajmă. Deoarece, prieteni, rude, cunoscuți, persoane dragi – întâlnești oriunde în lumea asta. Desigur, când ai o gașcă potrivită alături e grozav, dar eu pot savura și explora și cu mine însămi, dacă este cazul.

Cine mă ține de mână în toate escapadele mele? Nu se pune problema, important să fie această oportunitate! (zâmbește).

Mereu mă străduiesc să nu se întâmple situații care să mă întoarcă din drumul la care am pornit. Nu iubesc să renunț la plecările și călătoriile pe care mi le programez, dar, uneori, muzica îmi cere asemenea sacrificii. Totuși, întotdeauna am căutat să găsesc soluții în care să îmbin plecarea mea cu unul din concertele la care urma să cânt. Important e să-ți dorești cu adevărat. În rest, se rezolvă orice!

Interviu: Zina Bivol

Foto: Arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin