Legendara Cher împlinește azi 76 de ani!

Cher – singura cântăreața americană care a intrat în Billboard Hot 100 timp de o jumătate de secol, împlinește azi 76 de ani. E greu de crezut, nu? Cântăreața e mereu plină de viață și cu un aspect tănăr și fresh.

Artista a bifat tot ce se putea, atât pe plan profesional, cât și personal. A câștigat premiu după premiu – Oscar, Grammy, Emmy, Golden Globe. Cher era considerată o inovatoare în materie de modă, cu look-ul ei special: pantaloni colorați, bluze strâmte cu vedere la abdomen și veste de blană chic.

Sherilyn Sargsyan Lapierre Bono Allman, alias Cher, s-a născut pe 20 mai 1946 în California. Familia ei era săracă: Tatăl ei – John Pavel Sargsyan a lucrat ca șofer de camion. Mama era actriță, dar nu a devenit niciodată foarte cunoscută.

Părinții ei au divorțat când avea doar zece luni. Mai târziu, mama ei s-a recăsătorit și a născut a doua fiică. Această relație s-a încheiat când Cher avea nouă ani. Mama ei s-a recăsătorit de mai multe ori și familia s-a mutat frecvent prin țară și nici Cher la rândul ei, nu a avut o viață personală liniștită.

Cher a studiat la școala privată Montclair Prep, unde a învățat foarte bine franceza și engleza. În copilărie nu manifesta vreun talent deosebit, dar iubea să cânte pentru colegii ei în pauze.

La vârsta de 16 ani, fata a renunțat la școală și, împreună cu prietena ei, a plecat la Los Angeles pentru a studia actoria.

Viața lui Cher s-a schimbat în momentul în care l-a cunoscut pe Sonny (Salvatore) Bono. Ea avea numai 17 ani, iar Sonny era deja un cântăreț cunoscut, cu numeoroase apariții la tv. Inițial, Sonny i-a propus lui Cherilyn să locuiască în casa lui și să se ocupe de menaj. Așa că la început Cher făcea curățenie în casa viitorului ei soț și gătea pentru el. În timp, Sonny a descoperit că tânăra Cherilyn era cu adevărat interesată de muzică, în special de rock. În momentul în care și-a dat seama că Cher are o voce puternică, cu totul specială, relația lor s-a schimbat: au devenit parteneri de afaceri, iar apoi parteneri de viață.

Debutul a decurs bine. Sonny și Cher au început să cânte ca duet și în curând un cuplu tânăr și luminos, un hippie cu părul lung și o frumusețe exotică cu o voce senzuală și profundă, au devenit senzație.

Cei doi au făcut și o emisiune de mare succes: „Sony & Cher Show”. Producția a rulat la tv timp de șapte ani: era un mix de scenete amuzante și muzică, iar în studio erau invitate cele mai tari vedete ale momentului.

În anii ’70 au fost lansate de către casa de discuri Sony piesele solo ale lui Cher „Gypsys, Tramps & Thieves,” „Half-Breed” și „Dark Lady”, care au devenit hituri peste noapte.

Cântăreața a mărturisit ca celebritatea sa și a lui Sonny a afectat-o extrem de tare pe fiica lor, Chastity, născută în 1969.  Mereu în atenția publicului și în lumina reflectoarelor, cuplul începuse să aibă o viață haotică și instabilă. Pe scenă, Cher era calmă și sigură pe ea, însă în culise era un pachet de nervi. Se simțea captivă. „Singurul mod în care îmi puteam continua viața într-un mod fericit era să mă despart de Sonny și să pun capăt show-ului nostru.Vestea asta i-a devastat pe fanii noștri, la fel ca și pe producătorii emisiunii noastre de la CBS. Dar era un lucru care trebuia făcut. Eram pur și simplu nefericită”, a spus Cher în biografia ei.

De-a lungul timpului Cher a fost cuplată cu actorii Val Kilmer, Eric Stoltz si Tom Cruise, jucătorul de hockey Ron Duguay, producătorul Josh Donen, chitaristul trupei Bon Jovi Richie Sambora și Rob Camilletti, un bărbat cu 18 ani mai tânăr ca ea.

Anii ’80 au dus-o pe Cher pe culmile succesului și în lumea muzicii: „If I could turn back time” a devenit un hit etern, în ciuda faptului că a fost interzis la tv din cauza outfitului prea provocator al artistei. Nici anii ’90 nu au fost mai puțin glorioși pentru Cher, care a scos hit după hit: „Shoop shoop Song”, „Walking in Memphis” și „One by One” au fost pe primele locuri în topuri. 1998 este anul care i-a adus lui Cher premiul Grammy pentru piesa „Believe”. Cântecele „Strong Enough” și „Living Proof” au transformat-o într-o gay icon.

O viață personală cu multe provocări

Succesul din carieră nu i-a făcut viața lui Cher mai ușoară. Cher a fost nevoită să înfruntedestul de multe provocări: fiica sa Chastity a anunțat-o că este gay și în timp a apelat la diverse proceduri pentru a deveni bărbat. Cher a recunoscut că nu a primit prea bine vestea. „Nu știam ce să fac și la cine să apelez. Eram devastată. Partea tare e că întotdeauna am știut că e gay, doar că nu am vrut să recunosc”, a mărturist artista. Ulterior, Cher și-a acceptat fiica așa cum e.

O altă tragedie a afectat viața lui Cher: moartea neașteptată a lui Sonny, în 1998, într-un accident de schi. „Eram la Londra când am auzit vestea. M-a sunat fiica mea și mi-a spus că a murit. Am renunțat la tot și am plecat la aeroport, cu toată presa după mine, urmărindu-mi fiecare mișcare. Deși eram despărțiți de 24 de ani, nu puteam să uit că mi-am petrecut un sfert de viață cu omul ăsta”, a spus Cher.

În vârstă de 76 de ani, Cher este încă într-o formă de excepție. În urmă cu câțiva ani a susținut un turneu. Nu demult a uimit pe toată lumea cu apariția sa de la Billboard Music Awards. Cu outfiturile pe care le purta în tinerețe, Cher a demonstrat că pentru ea vârsta nu este decât un număr.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin