Lilia Dulgher: Înțelepciune curaj și multă carte | #womeninspire

Coproprietară GITANA WINERY

Viață între două orașe – Chișinău și București. Uși care i se deschid în față, la început ca în fața unei necunoscute, acum – cu tot mai mult respect și considerație. Este una dintre cele mai determinate femei din câte cunosc. Știe exact ce vrea, iar viața ei demult este strâns împletită cu viața vinului Gitana, cu podgoriile din Sudul Moldovei și grijile familiei ei care trăiește de decenii această poveste.

Am devenit o femeie puternică, așa m-a educat tatăl meu și mi-a dat încredere în sine.

Lilia, îți imaginezi acum viața ta fără Gitana? 

Viața este o surpriză pentru noi toți și nu știm la ce să ne așteptăm. Fiecare zi este o provocare, deci viața fără Gitana, la acest moment mi-ar părea ireală. În ultima perioadă, în conjunctura existentă legată de războiul din țara vecină, m-am dus cu gândul că brandul ar putea să nu mai existe într-o zi din anumite motive și, desigur, primul gând a fost cum aș face să supraviețuiască. Indiferent de ce s-ar putea întâmpla.

Câți ani face vinăria și când ne inviți în cramă? 

Anul viitor vinăria împlinește venerabila vârstă de 70 de ani de la lansarea ei în 1953. Anul fondării vinăriei îl veți regăsi în imaginea pe care ne-o promovăm, deoarece acel început marchează o viață plină de realizări, dar și eșecuri. O perioadă prosperă, care a început de când am achiziționat vinăria pe care am urmărit-o din interior și asupra căreia ne-am adus fiecare contribuția că aceste vinuri să cucerească continente și oamenii diferiți. Pentru acești 70 de ani, cu siguranță vom da o petrecere mare anul care vine și vom degusta cele mai alese vinuri pe care le-am păstrat în beciurile vinăriei Țiganca, în semn de omagiu pentru perioada care au traversat-o și pentru viitorul frumos care ne așteaptă alături de vinurile noastre.

Ești o femeie extrem de puternică și determinată. Ai deschis ușile celor mai tari localuri de pe ambele maluri pentru vinurile familiei tale. Cum ai convins? Ai fermecat cu șarmul personal sau i-ai îmbătat cu vinul? 

Am devenit o femeie puternică, așa m-a educat tatăl meu și mi-a dat încredere în sine. Mi-a oferit provocări, totodată susținându-mă. Asta am văzut în familie la mama mea, la bunicile mele care erau și sunt femei ambițioase, care au știut să pună în valoare familia și propriile realizări. Au fost bazate pe înțelepciune, curaj și multă carte. Deopotrivă, părul blond și felul în care arăt m-au făcut să mă simt inconfortabil în orice activitate de business pe care am dezvoltat-o. Știți cum e proverbul: „Te întâmpină după chip, dar ești petrecut după minte.”. Cred în ceea ce fac, cred în ceea ce face familia mea, echipa de la Gitana, și cred că în primul rând a fost excelența vinului și apoi efortul meu.

Am devenit o femeie puternică, așa m-a educat tatăl meu și mi-a dat încredere în sine.

Avioane, aeroporturi, mii de kilometri cu mașina, seri târzii la cine de afaceri. Asta e viața ta. E sacrificiu sau plăcere, cum vezi? 

Desigur, tot ceea ce se vede nu este neapărat așa frumos cum pare: avioane, călătorii, cine târzii – sunt greu de suportat, mai ales pentru o femeie care trebuie să doarmă bine, să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă, să facă sport și, cel mai important, să crească și să-și educe copiii… Dar, toate astea pot fi realizate atunci când ai o familie care te susține. Dacă ceea ce faci este un succes, atunci apare motivația puternică de a merge cât mai departe și de a face față noilor provocări.

Ce e cel mai complicat în viața ta acum?

Cel mai complicat a fost să-mi găsesc echilibrul necesar în diferite situații, momente. Acum, complicat mi se pare să ajung într-un final acolo unde să mă simt liniștită și împlinită, dar exact această căutare mă ține într-un interes continuu, ceea ce îmi face viață plină.

Când te simți fericită?

 Când familia îmi este în siguranță, când îmi realizez scopurile pe plan profesional, când mă înțeleg bine cu oamenii din jurul meu, fie membrii familiei, colegi, până la taximetristul care mă conduce seara de la aeroport acasă. Toate astea contribuie la echilibrul care îmi aduce fericire.

Ce vin preferi la cină?

Sunt adepta unui regim riguros și disciplinat fără de care nu aș fi putut rezista. Însă, la o cină relaxantă în weekend, prefer un vin sofisticat alb sau roșu, care să completeze armonios cu preferințele mele culinare minimaliste și rafinate.

Text: Rodica Ciorănică, Foto: arhiva personală

#încredere

Abonează-te la articolele

Vip Magazin