Lo Chef, un studiou gastronomic ce respiră pasiunea pentru gătit

Este locul în care bucătarul-șef Marian Danu își împărtășește experienţa acumulată timp de 15 ani în domeniul gastronomic, un spaţiu ce respiră pasiunea pentru gătit, unde se adună oamenii interesaţi de cultura gastronomică, pentru a crea, comunica și, evident, a descoperi gusturile și tehnicile culinare.

Lo Chef a apărut ca un experiment, dar, în scurt timp, a prins renume. Scopul acestuia este de a demonstra tuturor că se poate găti cu plăcere, indiferent dacă știi ce este un foie gras sau un fettuccine, sau că nu ai mai curăţat anterior un avocado. Ziua în care am mers la Lo Chef pentru sesiunea foto a demonstrat acest fapt, Marian realizând un platou cu mâncare ce-ţi lasă gura apă, având în faţă produse pe care le poţi găsi ușor pe piaţa autohtonă.

img_7179_1_optLili Lozan: Pot afirma cu certitudine că îmi place sa mănânc bunătăţi, or acesta este păcatul meu cel mai mare, pentru că greu pot rezista în faţa unei farfurii cu zeamă din găină de casă, a unei babe negre, a pastelor cu creveţi și, desigur, a plăcintelor aburinde.

Pun accentul, în primul rând, pe aspect, pe gust și pe mâinile care au gătit. Tare greu mă convingi să mănânc ceva dacă nu îmi place bucătarul. Marian, în tot ceea ce face, pune suflet. Aici, la el, este atât de liniște, atât de acasă și asta îmi place. Felul lui de a fi și de a găti e absolut special.

În fiecare dimineaţă Marian ne oferă un master class în cadrul emisiunii „Prima oră” și, absolut gratis, în acești ani am învăţat de la el atât de multe, încât gospodina din mine și-a găsit rostul în bucătărie.

 

Adresa:

or. Chișinău, str. Albișoara 82/8

tel.: 0681 38 578

Autor: Doina Popa; Coordonator: Virginia Braga; Fotograf: Veaceslav Zibalo

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin