Lucia Berdos: Despre drumul spre sine | #womeninspire

Director General „Berd’s Design Hotel”, Salon „Cristis”, „Spa by Berd’s”, Restaurant „Mezzo”, Director Fundația „Felicia”

Femeia care inspiră prin calm, frumusețe și frumosul cu care se înconjoară. Pare să nu aibă nicio problemă cu timpul. Din contra, și l-a împrietenit. Se implică în viața comunității, mai ales cea culturală și visează la o lume mai bună. Indiferent de ce face, vrei să îi semeni, să fii ca ea.

Lucia, cum e această toamnă pentru tine? 

E o toamnă care a început din primăvară, totalmente marcantă și transformatoare. Cu rugăciuni pentru pace, cu conștientizări despre cât de fragilă este lumea, câtă minciună există în lume.

Inspiri o mulțime de femei. Ești conștientă de asta atunci când vii cu un mesaj în fața unei comunități sau când te îmbraci, sau când ieși împreună cu familia ta? 

Cred că fiecare din noi trebuie să fie conștient de fiecare mesaj cu care vine. Mai bine tac, decât să spun ceva negândit. Mă conduc doar de interiorul meu și viziunea mea pentru a transmite mesajul, nu ce vrea să audă lumea sau pentru a câștiga like-uri. La fel când sunt cu familia. Ținutele le aleg pentru că-mi plac, nu dacă sunt moderne sau renumite.

Ești o femeie împlinită în toate sensurile. Ai avut vreodată, la începuturi, senzația că nu ești unde trebuie, că nu faci ce trebuie?

 Eu tot timpul am senzația că mai trebuie ceva să învăț, că în fiecare zi poți crește, poți cunoaște mai mult, realiza mai mult. Drumul spre mine cea adevărată este lung. Dar pot să zic că cea mai mare conștientizare a fost atunci când am înțeles că tot ce mă înconjoară sunt eu, continuarea mea. Și că dragostea și fericirea sunt verbe și este o muncă a fiecăruia să fie fericit și să dăruiască iubire. Și cât de important este în fiecare zi să înveți a iubi, inclusiv pe tine, a ierta, accepta, inclusiv pe tine, a crede, inclusiv în tine, a fi recunoscător și a trăi cu acest sentiment…

Toată lumea care vrea să evolueze în plan personal, apelează la anumite etape la tot felul de guru în psihologie și energie, traineri și mentori. Tu ce ai ales din aceste opțiuni și ce ai câștigat ca persoană?

Pentru a evolua spiritual, avem nevoie de surse din care să învățam: cărți, seminare, traininguri, mentori care să ne ghideze în acest drum de cunoaștere. Eu sunt recunoscătoare învățătorilor mei de meditație, de yoga, autori de diferite programe, maratoane, treninguri, seminare, care au fost multe, și continuă să fie.

Zi-mi te rog care sunt trei reguli sau principii de care depinde, în cazul tău, echilibrul în relația de cuplu. 

Încearcă să te uiți la partenerul tău ca în oglindă și să te vezi pe tine în primul rând, să te accepți și să te iubești pe tine în celălalt și apoi să dărui iubire și grijă, așa cum ai dori să o primești tu. Relația ne ajută să ne cunoaștem. Ar fi bine ca relația de cuplu să fie privită de fiecare dintre noi ca pe un mijloc de a ne împlini și de a-l ajuta și pe celălalt să se realizeze. Dragostea și fericirea sunt verbe ce presupun muncă în relație, comunicare, acceptare, răbdare, iertare… Iubirea este făcută din mișcări de la unul la celălalt.

Trei reguli în relația cu angajații?

Pentru mine este foarte importantă creșterea personală, atât a mea, cât și a angajatului. Dacă angajatul nu-și dorește să crească, nici compania nu va crește. De asta, în primul rând eu vreau să îl ajut să crească. „Noi” sună mai bine, mai frumos și mai puternic decât „eu”. Îmi place mult în relația cu angajatul să descopăr partea forte, talentul, și să-i ofer condiții pentru a-l dezvolta și realiza la maxim. Caut să văd esența lor, cine sunt ei cu adevărat. Procesul pe alocuri e destul de greu, pot fi dură, dar diamantele sunt șlefuite doar de un alt diamant, nu-i așa? Îmi place să fiu recunoscătoare și să mulțumesc pentru șansa de a fi alături de alți oameni în călătoria lor și de a învăța împreună cu ei.

Pot fi dură, dar diamantele sunt șlefuite doar de un alt diamant, nu-i așa?

Trei reguli în educația copiilor? 

Să te educi pe tine și să fii un exemplu. Să le respecți personalitatea. Să îi ajuți să devină ce este fiecare cu adevărat, nu ce vrei tu sau altcineva.

text: Rodica Ciorănică, Foto: Natalia mitereva

#perfecțiune

Abonează-te la articolele

Vip Magazin