Luminiţa Suveică: „Am construit imunitate la invidia societății noastre, la bârfe. Acum, nu mai reacţionez la ele.”

Luminiţa Suveică radiază energie pozitivă. Zâmbetul ei charismatic, dar mai ales, blândeţea ei ce te cucereşte iremediabil sunt cu adevărat calităţi mai rar întâlnite în zilele noastre.

1.Cred că frumusețea unei femei începe din interior. Dacă are o gândire pozitivă, dacă este bună la suflet și face doar lucruri minunate, asta înseamnă că este o femeie frumoasă și arată bine. Fața este oglinda sufletului.

2.Am construit imunitate la invidia societății noastre, la bârfe. Acum, nu mai reacţionez la ele.

3.Cel mai important pentru mine este în primul rând sănătatea. Să fiu sănătoasă, inclusiv familia, părinții, prietenii mei – asta contează. Bunicul a fost de origine germană, iar de la el am moștenit punctualitatea și disciplina. Am cerințe mari în primul rând de la mine și mai apoi de la colegi. Sunt matinală, mă trezesc dimineața devreme ca să reușesc să-mi realizez obiectivele zilei. Fără o agendă bine planificată nu începe nicio zi pentru mine.
Iar cel de-al treilea lucru important este autoinstruirea continuă (cel puțin de trei-patru ori pe an merg la congrese și conferințe internaționale pentru a cunoaște ce este nou în lume în domeniul medicinei). Îmi place mult să citesc, să merg la cursuri motivaționale. Acum fac al treilea masterat în management și economie la Academia de Administrare Publică. Primul masterat l-am realizat în managementul sănătății publice, al doilea – în drept penal și mai am și un doctorat în medicină, în diabetul zaharat.

4.Fiecare femeie este motivată diferit când vorbim de un mod de viață sănătos. Acesta trebuie să fie o deprindere ce necesită o consolidare prin voință, scop și obiective asupra cărora trebuie să lucrezi zilnic. Pentru o bună funcționare, acest mod de viață ar trebui să fie o obișnuință. Cel mai convingător este exemplul personal.

dsc01938_opt
Asistent universitar la Catedra medicină de familie a USMF „Nicolae Testemiţanu” medic endocrinolog și nutriționist, doctor în medicină şef al Centrului de sănătate publică din mun. Chişinău medic-şef sanitar de stat al mun. Chişinău Membră a asociaţiei femeilor antreprenoare din moldova (afam) Data şi locul naşterii: 18 octombrie 1969, Chișinău Studii: USMF „Nicolae Testemiţanu”

5.Cele mai mari provocări au fost când am fost numită director la Direcția sănătate și apoi numirea mea în funcție de medic-șef sanitar de stat al municipiului Chișinău. Aceste funcții au fost de o responsabilitate enormă, cărora le-am făcut față.

6.Iubim bărbații pentru că ei sunt cei care ne provoacă multe emoții, sentimente, de multe ori încercăm să-i idealizăm și să credem în asta.

7.Nimic nu este imposibil dacă știi ce vrei să faci, ai un scop bine gândit, obiective, pe care trebuie să le realizezi, și o strategie cu un plan de acțiuni bine gândită (sau o foaie de parcurs).

8.În viața mea, toate zilele sunt diferite. Fiecare dimineață o încep cu o rugăciune către Bunul Dumnezeu să mă ocrotească pe mine și pe familia mea și să mă ajute în toate activitățile mele, urmează micul dejun, cu revizuirea agendei și planul de acțiuni, multe ședințe, muncă în echipă cu grupuri de lucru și activități zilnice de serviciu. Seara îmi place să merg la diverse evenimente, să comunic cu multă lume bună și să îmi încarc bateriile pentru o nouă zi sau merg la sport. Înainte de a merge la culcare, Îi mulțumesc Domnului pentru fiecare zi și Îl rog să-mi ierte păcatele. În ziua de duminică merg la biserică, apoi îmi vizitez părinții.

9.Unicul regret este că nu am mai mulți copii. Am doar un fiu.

10.Fericirea începe în fiecare lucru mărunt, atunci când simți plinătatea mergând desculță prin ploaie, mirosind o floare, ascultând cum cântă o păsare etc. Fericirea depinde de fiecare dintre noi.

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Nata Eftene

Abonează-te la articolele

Vip Magazin