Marina Moraru: „Dacă moneda națională ar fi fericirea, atunci aș fi bogată.”

Pentru Marina Moraru, directorul Mary Kay (Moldova), succesul a avut variate conotații la diferite etape ale vieții. Dovada o descoperiţi în cele zece gânduri de viaţă pe care le-am aflat de la ea.

1.Spre deosebire de alte industrii, cea a frumuseții e una mai atrăgătoare, mai strălucitoare și cu mai multă bunătate. E un domeniu care emană o energie pozitivă molipsitoare. Unii colegi de-ai mei din Kazahstan spun despre această industrie că e „teritoriul oamenilor frumoși”. Sunt de acord cu ei.

2.Dacă moneda națională ar fi fericirea, atunci aș fi bogată. Momentele de fericire au fost multe în viața mea și îmi doresc să continue. Principiul după care mă conduc în viață e că totul se face spre bine, nu contează când, peste o zi, o lună, un an. În fiecare zi privesc plină de optimism la ceea ce am, deoarece acumulez experiență, înțelepciune.

3.Niciodată nu voi câștiga 1 milion de dolari așa pur și simplu, dar sunt sigură că îi pot obține prin muncă, din activitatea pe care o am acum. Neapărat îi voi investi. Banii trebuie să „nască” alți bani.

4.Personal, nu am simțit ca brandul Mary Kay® să aibă concurență aici, în Republica Moldova. Recent am auzit de teoria jocurilor, e atunci când o companie joacă pe un termen scurt, iar alta – pe unul nelimitat. În calitate de exemplu au fost prezentate companiile Microsoft și Apple. Dacă prima discută idei la diverse conferințe pentru a o depăși pe cea de-a doua, Apple discută cum ar putea atinge noi performanțe. În cadrul conferințelor noastre, nu analizăm niciun concurent, ci ne concentrăm pe noile succese ale brandului la care muncim. Vă puteți imagina că mai mult de jumătate de secol Mary Kay® are performanțe superbe și acestea continuă?! E un rezultat notoriu.

444509-gb-004-gsm-gss-_opt5.Faptul că sunt femeie nu m-a avantajat în afaceri. Am muncit cot la cot cu multă lume, fie bărbați, fie femei. În business contează calitățile și precizia, negocierile și rezultatele, iar genul nu cred că e un criteriu de reușită.

6.Pot face mai multe, îmi doresc să pot face mai multe și sunt sigură că voi reuși. Am vizionat o emisiune moderată de celebrul prezentator rus Vladimir Pozner, el avându-l în calitate de invitat pe actorul și regizorul Alexandr Shirvindt. La acel moment ambii aveau 82 de ani. M-a impresionat că erau energici și plini de viață, cu proiecte în proces de realizare. Nu îi priveam ca pe niște bătrâni, ci ca pe niște bărbați interesanți în floarea vârstei. Îmi doresc să ajung și eu la 80 de ani la fel de ambițioasă ca ei şi în plină activitate, încât să particip la o emisiune TV cu rating înalt, fie în calitate de moderator, fie în calitate de invitat.

7.În viață, mă inspiră dorința de a fi azi mai bună decât ieri.

8.Citesc 50-60 de cărți pe an. Acum lecturez „TED Talks” de Chris Anderson şi o lucrare semnată de Simon Sinek, „Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action”.

9.Cândva succesul însemna să am un job, un apartament, un automobil, să mă bucur de independență financiară. Îl percepeam ca pe ceva material. Odată cu trecerea anilor, succesul a căpătat pentru mine o semnificație spirituală. Consider acum că ai succes atunci când îl poți împărtăși cu alții, când poți ajuta alți oameni. Odată am fost invitată la ziua de naștere a unui amic. Împlinea vârsta de 50 de ani. L-au felicitat discipolii săi care sunt maturi în toată firea (el este antrenor de volei). O parte din foștii elevi și-au numit copiii în cinstea lui. Cred că acesta este un succes adevărat.

10.Privind în urmă, înțeleg că timpul pe care îl petreci în afara serviciului îți determină viitorul. O parte din el a fost alocat carierei, dezvoltării personale, și nu distracțiilor, vacanțelor, momentelor de relaxare. Am absolvit trei facultăți și asta a fost o investiție bună pentru cariera mea.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin