Medicul stomatolog Iraida Frăsineanu, unul de top în Ialoveni

Uneori, mă supăr pe oameni când ei încearcă să ofere explicații la ce ar însemna iubirea, fericirea, succesul. Sunt niște stări atât de intime și personale, încât dacă ai umbla cu dicționarul după tine să le descifrezi, le-ai știrbi din esență. De exemplu, dacă am explica succesul Iraidei Frăsineanu, cel de a slăbi 35 de kilograme într-un an, simt că parcă nu-l vom reda sută la sută. Pentru că e atât de frumos ce se petrece în viața ei, plus familia superbă, clinica stomatologică de top din Ialoveni a cărei „mamă” este, metaforic vorbind, toate vin la pachet și formează un fragment din destinul ei. Frumoasă viață. Și să de-a Domnul mereu să fie așa.

Iraida Frăsineanu: director și medic stomatolog, clinica „Iraida-Dent”

Foto: Alex Morgoci

Machiaj și Coafură: Olga Popov

Ținute: O’Blanc

Ambiția și munca eficientă sunt religiile mele suplimentare. Cred în scopuri clare și bine conturate. Uneori mă las purtată de valul speranțelor și a planurilor, alteori – cobor pe pământ pentru a analiza viața, situațiile la moment, pentru a vedea unde e loc de mai bine. Pot să spun că am reputat un triumf de care mă mândresc enorm, am slăbit într-un an 35 de kilograme. Și dacă eu am putut, toți vor putea. Ingredientul secret e voința. Să „mănânci voință” la dejun, prânz și cină, să te ții de un regim alimentar sănătos, de sfaturile antrenorului de la sală, de scopul tău, să devii cea mai bună versiune a ta.

În viața mea lucrurile au venit firesc, pas cu pas. Sunt un Capricorn calculat. Gândesc milimetric fiecare acțiune pentru a nu da greș, dar nu înseamnă că nu sunt omul spontanietăților. Nu pretind a fi perfectă, fac avantaje din defectele mele. Am muncit mult pentru a le depăși. Nu poți să negi cine ești, dar îți poți depăși minusurile, îți poți dezvolta plusurile. E ca un crez în viața mea această afirmație.

Sunt o fire ambițioasă, plină de viață, optimistă și cu un sac de planuri. Ador frumosul și simțul umorului, ultimele două la sigur vor salva lumea. Vreau să ating noi orizonturi, să fiu utilă societății, să multiplic faptele bune și cele minunate. Pun accent pe dezvoltarea personală și nu vreau să fiu doar o umbră trecătoare pe pământ.

Mă inspiră persoanele inteligente. Tind să fiu încojurată de oameni ce pot oferi înțelepciune, sfaturi bune și de viață. Copiii mei cred că mă inspiră să iubesc viața și mai mult, sunt doi catalizatori de chef și voie bună. Am și eu ce să învăț de la ei.

Nu cred că am regrete. Dacă și au fost, nu sap în rumegușul trecutului. Le las acolo. Muncesc însă cu încredere spre un viitor luminos.

Gelozia în doze mici are și ea valențele ei pozitive! E ca un impuls transmis de partenerul tău cu mesajul „îmi pasă de tine”. În lipsa ei apare ideea de nepăsare, dar să nu depășim limitele spre fanatism.

Părerile străine le ignor fără multe explicații. Sunt o fire independentă, mă concentrez pe forțele proprii și am grijă de viața și familia mea. Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci, e o lege a succesului, cred eu. Decide ce îți place să faci, apoi găsește o cale de a-ți câștiga existența din acel lucru. E un mare noroc să mergi la job cu bucurie, cu zâmbetul pe buze, fără fețe crispate sau cârteli.

Concurența sănătoasă îmi dă aripi. Ea și face parte din regulile unui business cinstit. Te stimulează să fii mai bun, să cauți soluții noi, idei ce ar schimba multe lucruri. Se face, în primul rând, în interesul consumatorului.

Dacă aș începe totul de la situația inițială, nu aș alege alt drum. Voi opta pentru aceeași direcție. Înainte de somn îmi citesc rugăciunea, îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mă iubește și că totul a mers așa cum mi-am dorit. Nu uit să fiu recunoscătoare pentru faptul că suntem cu toții sănătoși. Nu uit să le citesc puștilor mei povestea de seară. Fiul meu în vârstă de cinci ani spune că dacă sar peste poveste voi fi cea mai urâtă mamă! (râde)

Pacienții mei sunt precum o familie a clinicii noastre. Ei cred în continuare în serviciile noastre, apelează la noi. Am învățat reciproc unii de la alții. Contează să rămâi om, indiferent de situații sau circumstanțele apărute. Totul este imprevizibil, să recunoaștem

Abonează-te la articolele

Vip Magazin