Morphine. Efectul succesului

Chișinău, Moscova, New York și Monaco, abia e începutul expansiunii brandului Morphine. Sufletul acestuia, Ecaterina Sergheevici îl crește pas cu pas. Cu multă dragoste, speranțe și idei noi îl „încurajează” să ajungă în garderobele mai multor doamne și domnișoare.

Nu ești designer atunci când oamenii îți laudă produsul, ci atunci când achită pentru munca ta. Lauda unui designer nu sunt aplauzele sau participările la Fashion Week. Este atunci când oamenii achită bani pentru ceea ce faci. Când merg să îmi cumpăr ceva, mă gândesc dacă sigur am nevoie de asta, dacă prețul nu este exagerat, fac o analiză, apoi iau decizia.

Momentul când scoți din buzunar ca să cumperi ceea ce îți place, este semnul de recunoștință pentru creatorul de modă. Fiecare dintre noi se naște pentru a fi bun în ceva, pentru a fi remarcat și pentru a avea succes.

Totul a pornit dintr-o glumă, acum patru ani. Am tot pus pe balanță visul meu și multe compromisuri. Primele rochii le-am creat pentru mine, iar mai târziu am elaborat și pentru prietenele mele. Astăzi, Morphine este prezent în patru orașe ale lumii, iar toți ceilalți care doresc să-și ia „doza de stil” și să se evidențieze, o pot face online, prin câteva click-uri.

E o aromă de poveste dar… câtă muncă! Cum credeți, câte cristale poate avea o geacă marca Morphine? 17 280 de cristale, cusute unul câte unul în doar patru zile pentru o clientă din New York. Dacă primesc o comandă noaptea, dimineața la șase eu deja lucrez în timp ce îmi beau cafeaua, iar asta poate dura câteva nopți. Atunci când am timp pentru pauze, nu durează mai mult de trei zile o vacanță sau, dacă sunt acasă singură, savurez un pahar de vin, dar tot inventez ceva nou.

Prima rochie a fost cumpărată de Avril Lavigne, la Los Angeles, la doar două zile după expunerea colecției. Mai nou, printre sutele de cuiere cu haine, urmează să adaug și un accesoriu obligatoriu celor care pășesc pe covorul roșu și nu doar – Clutches & Pouches by Morphine. La Paris, unele piese vestimentare s-au vândut exact după prezentare, cu mici ajustări de mărime în atelier.

Suma investită în lansarea afacerii a fost de 4000 de euro, bani strânși de mine. E foarte important când investești banii tăi în propria afacere.

Pentru acest vis am renunțat la prieteni, la toată gașca mea. Uneori pot să nu merg la ziua de naștere a prietenei mele, dacă este la ora 18:00, pentru ca eu am conferință cu cei din America. Alisa, fiica mea, este cea pentru care pot să-mi fac timp liber, ea mă înțelege și susține când eu nu vreau să aud pe nimeni.

Nu mi-am făcut niciodată planuri. Acum patru ani, nu știam că o să fiu aici. Mulți îmi spun că într-un termen atât de scurt am reușit să fac atât de mult, dar eu nu am avut o strategie. Inițial nici nu știam de unde să cumpăr cristale sau pene sau cum să le prind corect ca să nu cadă. Mult am experimentat în acești ani, acum știu cu ce se mănâncă acest business, dar zilnic învăț și, cu siguranță, îmi va fi mai ușor acum, dar vreau mai mult și nu planific nimic.

Din motive de confidențialitate nu putem da nume tuturor vedetelor care mi-au purtat ținutele, dar sunt nume sonore precum Nafessa Williams, Maria Elisa, Esther Anaya, Inanna Sarkis, Kira Kosarin.

Familia mea îmi este alături. Soțul este cel care uneori poate să îmi spună că am nevoie de o pauză, eu nu mereu accept, dar el are grijă de asta.

Cea mai scumpă creație a brandului Morphine costă 3100 de euro. Tot ce fac eu e scump pentru mine, chiar și atunci când sunt doar la început de a schiță.

Am avut și momente când am suferit doar pentru că sunt din Republica Moldova. După o perioadă, m-am intersectat cu acele persoane într-o altă colaborare și, la vederea lucrărilor mele, și-au cerut scuze.

Succesul poate să-ți aducă o redescoperire a propriei personalități. Îndrăzniți doar!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin