NADIN MAZUR – ARTA DEFILEULUI PE NOTE DE CHOPIN

E greu s-o eviți cu privirea în imaginile de pe panourile stradale sau cele din revistele în vogă. Orice sesiune foto sau defileu în care apare acest model de top, atrage atenția publicului și aduce vânzări. Piesa vestimentară sau accesoriul prezentat de Nadin Mazur prinde viață. Despre ea poți spune, cu siguranță, că este un profesionist de înaltă calificare, e destul s-o urmărești la ore, la academie.

Devine inima și ritmul grupului de elevi care vor să învețe de la ea măiestria de a etala veșminte de design. Este un tehnician al mișcărilor pe podium, știe să prezinte ideal atât piesa vestimentară, cât și să scoată în evidență trăsăturile sale personale, speciale, apreciate atât de mult în industria modellingului. O bună parte a carierei și-a dedicat-o brandului Tissot…

Știe să transmită publicului emoțiile prin priviri, să-și împărtășească cu ei experiența miilor de pași pe podiumuri și timpului petrecut în fața aparatelor de fotografiat… Pentru ea, lumea modei nu este doar despre lucruri de lux, pe care le adoră și le știe valoarea, dar și despre multă muncă, ore de antrenament, eșecuri, succese, emoții și lacrimi.

Mai întâi de toate, spune-ne cine ești, de unde vii?

Mă numesc Nadejda Mazur, sunt mama celor mai buni fii din lume, o soție iubită și fondatoarea primei academii de modelling din Moldova. Primele studii le-am făcut în muzică, învățam la colegiul „A.P. Rubinstein” și am fost invitată la un casting pentru un concurs de frumusețe. Am devenit Miss Tissot și am câștigat premiul mare, o călătorie în Austria, la 150 de ani de la fondarea companiei Tissot. Așa a început cariera mea în modelling. A urmat Cehia, Japonia…

Cum ai ajuns în industria modei? Ce alternative ai avut?

Când am revenit în Moldova, am depus actele la facultatea de drept. Am absolvit-o cu brio, mă angajasem într-o companie de audit. Am plecat de-acolo odată cu nașterea primului meu fiu.

Care sunt limitele sexualității tale într-o sesiune foto mai incendiară?

Fotografia este artă, mai întâi de toate. Cât de corect ar fi să vorbim aici despre limite? Fiecare cadru să fie unic și frumos, asta contează!

Cât de adevărată este afirmația că modelele cu trăsături sexy ale corpului vând mai bine?

Atunci când ne referim la fiziologic, la construcția corpului, fără să facem divagații către frumusețea interioară, este bine să notăm că munca asupra corpului, aduce rezultate. Acest lucru înseamnă alimentație corectă, sport, un regim de viață sănătos. E un lucru de apreciat, atrage atenția, este plăcut să privești asemenea oameni.

Modelele au limită de vârstă? Care este cea mai solicitată categorie de vârstă în industria modei?

Răspunsul este foarte vizibil, vedem același tip de publicitate. O statistică sumară ne-ar demonstra că modelele cu vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani sunt cele mai solicitate. Dar acum în lumea modei au loc reactualizări majore, sunt trasate alte hotare în ceea ce privește vârsta sau alți parametri. S-au schimbat și viziunile societății, a designerilor în raport cu vestimentația pentru copii, vestimentația pentru persoanele în etate, vestimentația specializată etc.

Cum a apărut școala de modelling, „Moné Models”?

Sunt convinsă că fiecare trebuie să facă ce știe mai bine. Eu asta fac. „Moné Models” este parte din viața mea, o iubesc foarte mult și investesc suflet.

Cum a venit această denumire?

Am vrut un nume de brand al academiei laconic, simplu, fără genul de expresii, ca: star, beauty, president, gold, mega, super și altele de la care ți se face trist. Am vrut o combinație între cuvintele „Mono”, cu sensul de unul, „Mona”, de la capodopera lui Da Vinci, numele pictorului Claude Monet și „Moët”, șampanie. Mi s-au rotit o noapte în cap, spre dimineață a apărut numele „Moné”. Am adăugat cuvântul „models”, un detaliu ce i-a dat o expresie finită. Asta este istoria numelui primei și unicei academii pentru modele, din Moldova. „Moné Models” s-a consolidat în 2018. Posturile TV au început să mă invite la emisiuni la doar două săptămâni de la deschiderea oficială. Eram invitată în studiouri de TV. Mă întrebasem ce-o să le spun despre originea numelui academiei? Cum să vorbesc despre Mona Lisa și șampanie? Am căutat în Google, să găsesc ceva similar, să găsesc traduceri din alte limbi. Am rămas uimită când am găsit un model și actriță americană cu prenumele Mone și numele Mazur. Sunteți primii cu această întrebare, deci răspund, în premieră. Acum brandul este înregistrat la AGEPI, are o istorie frumoasă în spate și logo.

Care sunt calitățile unui model bun? Ce ai recomanda celor care doresc să-și facă o carieră în modelling?

Să fie orientați către scopul pe care și-au propus să-l atingă. Să muncească mult. Sunt calitățile pe care orice potențial model trebuie să le aibă. Există mulți oameni frumoși, dar nu toți dintre ei își ating scopurile. Norocul este un factor important. Să fii în locul potrivit, între oamenii potriviți ș.a.

Text: Tatiana Pătrunjel

Foto: Alla Melnic

Abonează-te la articolele

Vip Magazin