Alegerea pedagogiei a venit dintr-o dorință profundă de a schimba vieți. A fost inspirată
de profesorii săi care au ajutat-o să depășească obstacole și să-și descopere pasiunile.
Peste ani, chiar ea și-a dorit să fie cea care oferă această oportunitate tinerilor. Natalia
Bulat este un pedagog cu o frumoasă activitate profesională, admirat în întreaga țară și
un dascăl dedicat, ce și-a lăsat amprenta asupra multor generații de elevi care au absolvit
Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău.
Funcția: Directoare IPLT „Gheorghe Asachi” din Chișinău
Data, anul, locul nașterii: 21.01.1971, or. Chișinău
Autoportret. Pentru toată lumea sunt pedagog și directoarea Liceului „Gheorghe Asachi”, o instituție cu tradiții și cu un potențial uman deosebit. Însă, dacă ar fi să mă autodefinesc în multiplele ipostaze – de om al familiei, de om al educației sau pur și simplu de om al cetății, aș spune cu fermitate că sunt o luptătoare, o optimistă, o visătoare și o promotoare a ideii de corectitudine în raport cu mine însămi și cu ceilalți. De altfel, mă regăsesc în proverbiala afirmație: „Caut omul!”. Nu încetez să caut frumusețea sufletească, cumsecădenia și noblețea în diversele ei forme de proiectare. În domeniul profesional, sunt dedicată educației și idealului creșterii unor generații demne. Cred cu tărie că fiecare elev are potențialul de a excela, iar rolul meu este să-i ghidez în descoperirea acestuia.
Cel mai frumos compliment pe care mi l-a dat viața sunt copiii mei. Ei sunt oglinzile sufletului meu, sunt feblețea mea și sursa inepuizabilă prin care bunul Dumnezeu îmi dă forță și credință.
Trăim o epocă a emancipării femeilor, în care se pare că multe femei aleg să devină
puternice. Eu cred că aceste două noțiuni – puterea și feminitatea, nu se exclud, dar se completează armonios. Feminitatea se edifică din diversitatea experiențelor pe care le trăim ca femei, iar feminitatea este puterea de a fi vulnerabile, dar și de a lupta pentru ceea ce credem, pentru ceea ce iubim.
Admir inteligența înainte de toate, dar și integritatea, și curajul femeilor în a-și urma visurile. Mă fascinează caracterul cumva „multifuncțional” în diversele roluri sociale pe care și le asumă cu stoicism. Cred că solidaritatea dintre femei este esențială și miaș dori ca femeile alături de care am onoarea să activez să rămână solidare și conștiente de propria lor valoare.
Prețul succesului este dedicarea și munca asiduă, timpul nostru. E un preț mare, dar contează, întotdeauna, pentru cine și cu cine împărtășim acest succes.
Lecția mea de viață este că perseverența aduce roade și că, în pofida rezistenței unora la schimbare, a criticilor răutăcioase, a acelor zile când simți că nu mai ai forță, există întotdeauna o forță a providenței care va avea grijă să le pună pe toate la locurile lor.
Provocarea principală a acestui an sunt proiectele de renovare pe care le realizăm în
incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”.
După programul de muncă, îmi place să petrec timp în căminul meu, alături de cei dragi. Să gătesc, să citesc, să NU fac nimic, dacă îmi permit acest lux!
Mă inspiră oamenii curajoși din viața mea, colegii alături de care lucrez, poveștilede succes ale elevilor mei, prietenii vechi și buni pe care mi i-a dat viața.
Vreau să le spun tinerelor femei că fiecare zi alături de cei dragi contează. Că există mii de forme ale binecuvântării de a fi Femeie, că Femeie și a fi Tânără este o dublă forță!
Vreau să le încurajez să aleagă cu inima și să nu accepte compromisuri atunci când e în joc viitorul lor. Să viseze cu mult curaj, pentru că nu există nimic imposibil în lumea asta!
FEMINITATEA ESTE PUTEREA DE A FI VULNERABILĂ.
Lasă un răspuns