Nicolae Tricolici, Omul Anului 2016 în Business

Afacerea sa a atins „majoratul” în 2017-18 ani pe piață, numărând în prezent peste 1100 de locuri de muncă (cifră care, datorită muncii sezoniere, ajunge periodic la 1200) și câteva sute de furnizori. În centrele comerciale Supraten poți găsi orice soluție pentru construcții – acestea fiind un furnizor atât pentru specialiști și companii din domeniul construcțiilor, cât și pentru persoane fizice. Nici nu se pune întrebarea dacă există oameni în Moldova care nu cunosc ce înseamnă Supraten.

De la lansarea pe piață a afacerii Supraten, Nicolae Tricolici și-a pus scopul să promoveze o viziune nouă și un spectru inovator de servicii și chiar dacă în prezent apar tot mai multe companii de profil, Supraten rămâne diferit și mereu în pas cu noile tendințe. Or, flexibilitatea și curiozitatea continuă a managerului sunt doar în beneficiul companiei.

Personalitatea şi reuşitele lui Nicolae Tricolici se conturează în jurul principiilor de muncă şi de viaţă, iar viaţa i-a oferit destule încercări. „Sunt două lucruri care mi-au prins bine: activitatea în structurile de stat, dar şi faptul că eu, cândva, am muncit la o uzină. Oamenii care lucrează la uzină în tinerețe nu se tem după aceea de lucru, oricare ar fi el. Eu nu m-am temut”, spune el.

Merită remarcată și atitudinea empatică a dlui Tricolici față de viitorii specialiști în domeniul construcțiilor, aceasta manifestându-se prin activitatea socială, care este unul dintre cele mai importante principii de activitate ale companiei Supraten. Compania acordă ajutor financiar şi material permanent instituţiilor de învăţământ, orfelinatelor, veteranilor şi pensionarilor. De asemenea, compania Supraten este preocupată de creşterea în Republica Moldova a unei generaţii de specialişti calificaţi în domeniul construcţiilor şi, de aceea, susţine instituţiile de învăţământ care pregătesc specialişti în acest domeniu. Astfel, 33 de şcoli profesionale, două colegii şi Universitatea Tehnică a Moldovei primesc în permanenţă ajutor din partea companiei Supraten. Ea livrează gratuit instituţiilor de învăţământ de profil materialele necesare în acest scop. În plus, în fiecare instituţie de învăţământ de profil, Supraten a amenajat săli de clasă pentru orele teoretice, dotate cu panouri informative, cu seturi de instrumente pentru efectuarea lucrărilor de tencuire şi finisaj. În unele instituţii, compania a acordat sprijin în amenajarea atelierelor de lucru pentru desfăşurarea cursurilor practice.

Închei citându-l pe Nicolae Tricolici: „Noi toţi educăm în noi ceea ce ne educă cei din jur. Învăţăm unul de la altul şi prin alţii. Important este să fii deschis spre schimbare şi spre învăţare. În business este necesar să ai un parcurs planificat, să fii optimist, insistent şi neapărat să-ţi formezi într-un mod bine gândit colectivul.”

Este directorul celui mai mare și al celui mai longeviv centru comercial de materiale de construcție din țară, Supraten însemnând zeci de mii de denumiri de produse într-o varietate uimitoare. Și această afacere nu a preluat-o de la cineva, dar a crescut-o din „fașă”. Nicolae Tricolici a făcut în 2016 ceea ce a făcut și până în acest an – a investit toate forțele în dezvoltarea Supraten, în menținerea profitabilității companiei, în climatul echilibrat pentru angajații săi. E o muncă de manager care nu se remarcă printr-un singur succes, ci prin mici succese în fiecare zi.

img_6253-copy_fmtFişier

Directorul general
al SA „SUPRATEN”

Data și locul naşterii:
9 mai 1958, s. Japca, r-nul Florești

Studii: Colegiul Industrial Economic; Facultatea de Economie a USM; Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova

 

 

 

 

Text: Doina Popa

Foto: Yon Savin

Abonează-te la articolele

Vip Magazin