Nicoleta Adam: Femeia le poate reuși pe toate | #womeninspire

Nicoleta Adam – fata împătimită de modă și frumusețe. Probabil nu mai duce cont de numărul proiectelor în care este implicată – e pe un flow creativ continuu. Pare că e mereu fericită, și totuși, ascunde o poveste de viață deloc ușoară… Pare mereu îndrăgostită, dar visează de fapt la un bărbat care să o respecte și să nu o pună să aleagă între familie și carieră. Ea le poate face pe ambele.

Un scurt exercițiu de sinceritate. Descrie-te în câteva cuvinte.

Cel mai greu exercițiu pentru mine este să mă autocaracterizez. Nu știu dacă e bine sau nu, dar, de fiecare dată când fac o retrospectivă la tot ce am realizat sau urmează să realizez, întrebarea mea este: „Oare sunt suficient de bună?”, „Oare am să pot?”. Și de fiecare dată am același răspuns: „Sigur că da!”. Aici cred că apare și marea mea calitate – perseverența. Îmi este nespus de greu să pot să cred ceva despre mine. Las pe alții să o facă.

Ai muncit mult pentru a-ți face un loc în televiziune. Azi te vedem în mai multe proiecte

TV. Șapte ani de activitate au trecut ca vântul. În tot acest timp am muncit de la mult până la foarte mult. Pot să afirm că succesul și rezultatele pe care încep să le culeg, am început să le simt abia în acest an. Deși au fost șapte ani de muncă în teren, prezentări, am tot încercat să înțeleg, sunt oare la locul potrivit? Fac bine ceea ce fac? Iar odată cu aceste întrebări, Universul mi-a răspuns, oferindu-mi posibilitatea de a crește profesional de la an la an.

Stilul tău vestimentar este deosebit. Crezi că stilul se învață sau e ceva cu care te naști? 

M-am născut cu această „boală” și vreau să le demonstrez tuturor că pentru un stil vestimentar rafinat și bine pus la punct nu e nevoie de investiții de milioane, dar de puțin gust și educație vestimentară. Cu bani poți cumpăra haine stilate, dar nu și gustul estetic.

Gust estetic înnăscut… mă duci cu gândul la copilăria ta. Ai fost un copil fericit? 

Despre copilărie am multe să vă povestesc, probabil fericirea și starea de bine cu mine o am de mică. Am fost un copil iubit, dorit și așteptat. Armonia și dragoastea pe care am avut-o în familie nu am mai văzut-o nicăieri. Nu aveam cum să nu fiu fericită, pentru că am făcut ceea ce mi-am dorit. Muzică, dans și… croitorie. Dar mi-am pierdut tatăl la o vârstă fragedă… și aici fericirea a avut de suferit.

Cum ați trecut peste acest moment atât de greu? 

Este o exclusivitate și pentru mine să vorbesc despre tata… Cel mai mare regret este că nu îl am lângă mine, să ne putem bucura împreună de tot ceea ce fac. A fost visul lui să fac o carieră în televiziune. A plecat la Doamne-Doamne când eu aveam opt ani și fratele meu patru. Am crezut în ceea ce îmi spunea de fiecare dată: „Tu, fetița mea, trebuie să faci ceea ce îți place, dar eu vreau oamenii să te admire la televizor”. Asta am și făcut.

Ce ai învățat de la mama ta? Mai ales în momentele grele… 

Pentru mine și fratele meu, mama este EROU. Femeia care niciodată nu s-a plâns, doar a muncit triplu ca să nu ne lipsească nimic. Doar ea știe cum a trecut de acea perioadă, care nu poate fi ștearsă cu un burete. De la mama am învățat că viața îți pregătește surprize în fiecare zi, și bune și rele și pe toate să le primesc pentru că doar așa voi învăța să mă cunosc și să mă autodepășesc. De la mama am învățat să savurez maxim din tot, muncă, vacanță, chiar și nopțile petrecute la filmări.

Tu, fetița mea, trebuie să faci ceea ce îți place.

Crezi că ai putea să alegi între familie și carieră? 

Fiecare meserie are riscurile sale. Acum nu pot să zic că din cauza job-ului meu și activităților zilnice nu sunt într-o relație. Probabil lucrurile se vor aranja atunci când vor vrea ele. Nu sunt greu de cucerit și nu îmi trebuie foarte multe de la viață ca să fiu un om fericit. Eu cred că o femeie le poate reuși pe toate.

Ce respecți și cauți la un bărbat? 

Să știe să mă respecte… Sinceritatea și comunicarea cred că ar fi doi piloni importanți în alegea partenerului (cel puțin pentru mine). E simplu: vreau un bărbat cu care să rezonez și să mă înțeleg din priviri.

Ce îți mai dorești azi pentru „lumea ta”? 

Vreau să fac ceva nou pentru femeile de la noi, și nu doar. Aș vrea să avansez și la capitolul styling. Am câteva destinații de top unde aș vrea să ajung. Și, cel mai important, vreau să văd cât mai mulți oameni fericiți.

text: Eugenia Ion, Foto: ELISABETH ZHILTSOVA

Abonează-te la articolele

Vip Magazin