Cea mai puternică femeie, la cea de-a doua ediție Gladiator Challenge Moldova. Cum ai ajuns acolo?
Sunt în sportul de performanță de mai mulți ani, pregătită pentru eforturi fizice extremale, știam ce mă așteaptă în arenă. Fiind multiplă campioană națională la armwrestling și powerlifting, dublu vicecampioană europeană la armwrestling 2021-2022, maestru în sport la armwrestling și prima femeie-arbitru de talie mondială la armwrestling de la noi din republică, era inevitabil să ajung la Gladiator Challenge Moldova cu un astfel de portofoliu și o dorință nebună de a da și eu tonul viziunii geniale a lui Dragoș și Feliciei Mustață, față de sport. Ca fiecare dintre participanți, am rămas impresionată de nivelul de organizare a evenimentului și am decis să mă înregistrez. Sunt la cea de-a doua ediție și pot spune că spiritele abia se încălzesc.
Cum e să fii cea mai puternică femeie din Moldova?
Sunt foarte recunoscătoare părinților pentru bagajul genetic, neordinar, pe care mi l-au transmis și pe care îl valorific prin sport și medicină. Din cei 100 de concurenți de la Gladiator Challenge Moldova, femei și bărbați, consacrați sau nu în sport, în probele finale au ajuns cinci bărbați și eu.
Ce reprezintă Gladiator Challenge Moldova pentru tine? Dar pentru societate?
Gladiator Challenge Moldova este un proiect foarte așteptat de toți oamenii care iubesc sportul, fac sport profesionist și pentru care sportul reprezintă un modus vivendi. Faptul că Dragoș și Felicia au dat startul unui show sportiv, inedit pentru noi, în care se promovează modul de viață sănătos, este lăudabil. Aici sunt promovate și alte tipuri de sport, pe lângă cele olimpice. Aici pot fi cunoscuți, dar și urmați, sportivii-antrenori care și-au dedicat toată viața studiului și antrenamentelor. La acest eveniment concentrația de adrenalină și stare de bine, atât pe teren, cât și în tribune, se află la cote maxime. Aș enumera numai plusuri.
Apropo de tribune! Ce s-a întâmplat în cadrul evenimentului? I-ai ridicat pe toți în picioare!
S-au ridicat cu toții să mă susțină, este adevărat. În cadrul unei însărcinări, adversara a încălcat regulamentul, iar eu, fiind cu o cască de protecție pe cap, nu auzeam și nu înțelegeam de ce arbitrul nu reacționează la gafă și lasă lupta să continue. Toți oamenii din sală s-au ridicat de pe scaune și au început să mă susțină cu vuiete și bătăi din picioare. Arbitrul, însă, i-a liniștit și ne-a spus tuturor că a considerat victoria a mea, dar a lăsat să continue lupta pentru că a considerat-o una fascinantă.
Care a fost câștigul tău bănesc?
Inițial, a fost stabilit 50 de mii de lei, dar sponsorul ediției, Dan Meșină a decis să-mi ofere încă 50 de mii, deoarece am fost unica femeie care a luptat până la sfârșit cu bărbații. Banii au fost foarte bine veniți. Au acoperit o sumă importantă creditată de la bancă, pentru niște intervenții chirurgicale prin care a trecut mama mea. Am văzut în asta un miracol, dar anume mama m-a susținut cel mai tare pe întreg parcursul competițiilor. O auzeam cum strigă din tribune și mă îngrijoram să nu pățească ceva de la acest efort. Este o biruință pe care i-o dedic, așa cum ea și-a dedicat toată viața, crescându-ne singură, pe mine și pe fratele meu.
Ești antrenoare de armwrestling, pregătești băieți și fete. Cum este cotat acest tip de sport, la noi în Moldova?
Armwrestlingul este tot mai solicitat, nu doar de sportivi consacrați. Am reușit să facem niște pași semnificativi, în ultimii ani și să ajungem recunoscuți în lume. Se aduc tot mai multe trofee în republica noastră, iar ca rezultat, crește atracția față de acest tip de sport. Elevii mei sunt tineri între16 și 21 de ani, băieți și fete, hotărâți să facă carieră în acest sport sau care practică armwrestlingul în calitate de hobby. Sunt un antrenor foarte aspru, le interzic alcoolul, fumatul, fapt pentru care părinții lor mă respectă enorm.
Și cireașa de pe tort – ești medic!
Da, sunt medic-epidemiolog, rezident. Sunt în lumea medicală demult, am absolvit Centrul de Excelență în Medicină, apoi m-am dus să continui la Universitate. Medicina o combin de minune cu activitatea mea sportivă, astfel am reușit să reanimez secția de armwrestling de la Universitatea de Medicină, unde activez ca administrator superior la complexele sportive universitare și să cresc o echipă mai tare ca cea de la Universitatea de Sport. Sunt și medic sportiv la Școala de Haltere.
Lasă un răspuns