O moldoveancă a ajuns în topul celor mai bune tenisiste la nivel mondial (Foto)

Numele său este Cristina Bucșa și este originară din Republica Moldova. Tânără reprezintă naționala Spaniei în cadrul competițiilor de tenis. Cristina a fost inclusă de către Women’s Tennis Association (WTA) în topul celor 100 cele mai bune tenisiste la nivel global.

Sportiva este născută pe data de 1 ianuarie 1998, la Chișinău. Aceasta a ajuns să reprezinte Spania după ce s-a mutat în 2015 cu traiul acolo.

În această săptămână se desfășoară calificările la Australian Open, iar Cristina Bucșa s-a calificat pe tabloul principal la Antipozi după ce a dispus de chinezoaica Nao Hibino în două seturi. Bucșa a evoluat anul trecut și pe tablourile principale de la US Open și Roland Garros, iar la Wimbledon a cedat în finala calificărilor, scrie TV8.

Tenisista este antrenată chiar de tatăl ei. Ion Bucșa este fost biatlonist și a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice din 1998 și 2002. 

Potrivit jurnaliștilor spanioli, Cristina este o fată simplă și muncitoare. Aceasta nu este activă pe rețelele sociale și nu are sponsori, într-o perioadă în care colegele sale au contracte de milioane de dolari și câştigă sume uriaşe din postările comerciale de pe Instagram .

Rețelele de socializare nu sunt pentru mine. Sunt concentrată pe cariera mea și nu-mi place să fac multe fotografii sau să-mi arăt viața altor oameni. Este ceva personal”, a explicat sportiva potrivit eurosport.ro

Cristina a început să studieze psihologia la UNED, dar a fost nevoită să părăsească Universitatea, pentru moment, pentru că nu a putut să îmbine studiul cu tenisul de performanţă „Examenele coincideau cu datele a două dintre „Grand Slam-uri”. Trebuia să fac un lucru sau altul”, explică Cristina potrivit eurosport.ro

Abonează-te la articolele

Vip Magazin