Olesea Sveclă: O femeie împlinită e plină de încredere| #womeninspire

Actrița

Olesea Sveclă – focoasă, pozitivă și plină de încredere. De unde pornește totul? De la împlinire, ne spune ea. E fericită să fie actriță, mamă și soție. Îi place să își trăiască viața frumos, nu pierde timpul cu oameni răi și crede în legea bumerangului.

Ce face Olesea Sveclă atunci când nu este la teatru și copiii sunt plecați de acasă? Atunci când nu lucrez și copiii sunt la părinți, încerc să recuperez timpul meu pierdut pentru mine. Merg la film, anume la cinematograf, îmi place senzația și atmosfera de acolo. Ies cu prietenii pe care îi văd tare rar de când au apărut copiii. Alerg când e timpul frumos…

Transmiți o energie foarte bună. Pari acel gen de persoană mereu pozitivă și echilibrată. Totuși, ce se ascunde după cortină? Mă bucur că așa pare, să știi că asta e și realitatea. Eu vreau să-mi petrec viața frumos. Avem prea puțin timp ca să fim supărați si răutăcioși. Încerc să văd în oameni partea frumoasă și dacă oamenii se comportă bine cu mine, o fac la fel. Poate e banal, dar e legea bumerangului.

Ce ți-ai dori ca Dragomir și Cassandra să moștenească de la tine și soțul tău? Bună întrebare… cel mai mult îmi doresc să fie oameni onești, muncitori, curajoși. Întotdeauna să lupte și să creadă în visele pe care le au, așa cum încercăm și noi.

Foarte multe femei atunci când devin mame parcă se închid și dispar. Tu cum ai trecut prin etapa concediului de maternitate? Acesta e subiectul despre care aș vorbi ore în șir. Întotdeauna am spus că mamele au nevoie de ajutor, în primul rând emoțional. Așa că toți cei care sunt lângă ele, fie soț, surori, bunici, trebuie să susțină tânăra mămică. Chiar și o plimbare în parc cu copilul, ca mama să poată sta singură cu ea.

Avem prea puțin timp ca să fim supărați și răutăcioși.

Te mai deranjează întrebările legate de diferența de vârstă între tine și soțul tău? Sinceră să fiu, rar mi se adresează asemenea întrebări. Nu știu care-i secretul, ori că el pare mai tânăr sau eu par mai matură.

Te văd ca fiind o femeie pasională și focoasă. Știu că e deja clișeică întrebarea, dar cum ți-ai cultivat încrederea în tine? Mulțumesc că mă asociezi cu o femeie focoasă, cei care mă cunosc, așa și spun, că am multă energie și mă întreabă dacă vreodată mă opresc. Eu cred că încrederea în sine vine odată și cu vârsta – la 23 nu mă simțeam la fel de bine ca la 32. Astăzi mă simt împlinită și când o femeie e împlinită e și plină de încredere.

Anatol Durbală pare că are o latură dură și critică (ca artist)… acasă e la fel? Este un tată extraordinar, foarte grijuliu și de multe ori prea mult se gândește la noi și mai puțin la el.

Munciți la relația voastră sau totul vine de la sine? Mie personal îmi pare căsnicia o muncă continuă sau cum spun eu – e ca e organizație sau un business care trebuie mereu să îl administrezi. Trebuie să ții cont de toate aspectele, că fiecare angajat e diferit, dar împreună formează o echipă bună exact ca în căsnicie.

Goliciunea în scenă e o temă tabu pentru tine? Nu am avut niciodată probleme cu această temă, dacă e motivat atunci o fac fără nici o problemă. Mai ales că în anul 2013 am făcut un performance în care eram goală, așa că această temă chiar nu mai e tabu.

Există un rol la care râvnești? Unul din rolurile pe care aș vrea să îl joc e Anna Karenina.

În ce momente te-ai simțit slabă și neputincioasă? Am momente din astea. Cred că fiecare femeie are destul de multe, doar că din ele învățăm ceva și încercăm să devenim mai puternice. Chiar dacă mă simt uneori epuizată, îmi dau voie să plâng, iar după asta mă ridic și zâmbesc.

Ce o face pe o femeie să fie fericită și împlinită cu adevărat? Cred că mai multe, e un amalgam de emoții și trăiri: în primul rând să-și vadă familia fericită, să fie împlinită pe plan profesional și să încerce să savureze fiecare clipă pentru că nu știm ce ne așteaptă mâine.

text: Eugenia Ion, Foto: arhiva personală

#trăire

Abonează-te la articolele

Vip Magazin