Olga Zotea: Un girls trip ar fi perfect…

Interviu de Zina Bivol / Foto: Arhiva personală

Este femeia călătoriilor. Cel puțin o dată la două luni, ea deja are un zbor planificat. Olga Zotea este cunoscută ca Social Media Manager și creatoare de conținut și mereu poți să-i admiri postările, atât pe pagina ei, cât și pe cea a companiilor pe care le gestionează. La numai 28 de ani, Olga a văzut China, SUA, New York, Chicago, Miami, Orlando, Las Vegas, Los Angeles, Seattle, Portland, Hawaii. A explorat Europa, Rusia și multe alte orășele mai mici și nu se oprește aici.

Recent te-ai întors din Italia. Cu ce energie te duci și cum revii?

Adesea plec epuizată de energie și mă întorc cu o mulțime de idei. În Italia am fost plecată cu lucru, pentru a vizita o expoziție legată de turism. Călătoriile mele întotdeauna au un scop. Fie legate de muncă, fie că îmi doresc să descoper o destinație, dar trebuie să recunosc că de călătoriile mele are grijă prietenul sau fratele meu.

Atunci ce se cere de la tine, într-o călătorie?

E suficient uneori să știu ce vreau și unde vreau. Mereu am știut să mulțumesc pentru aceste gesturi și pentru asta le sunt recunoscătoare. Este important să ai oameni lângă tine care cred și construiesc visuri cu tine. Dar să fie înțeles corect, nu sunt o păpușă alintată, muncesc și mă dedic mult în tot ce apuc să fac. Crearea conținutului în social media cere multă implicare. Pentru lucurile frumoase se lucrează!

Cum alegi destinațiile pentru călătoriile tale și ce criterii iei în considerare?

Prima întrebare pe care mi-o pun este dacă vreau odihnă activă sau pasivă. În cazul în care aleg odihna pasivă, asta ar fi cu destinație la mare sau la munte, dacă activă – e un traseu cu mai multe orașe, mai multe vizite și mereu cu google activat pentru noi și noi informații. Îmi plac și călătoriile cum ar fi un euro trip prin Italia, Elveția, Germania, Franța. Contează și bugetul, cât sunt pregătită să cheltui pentru următoarea călătorie. Dacă bugetul e până la o sumă anumită atunci planific doar pe câteva zile o escapadă.

Care a fost cea mai memorabilă experiență pe care ai avut-o într-o călătorie recentă?

Probabil, una din cele mai memorabile și plăcute momente a fost să plec într-o vacanță cu bunica. Era septembrie, 2023. Faptul că bunica tare demult nu a fost la mare, a intensificat emoțiile noastre. Noi două nu am călătorit niciodată, moment pe care-l prețuiesc enorm. Pe viitor planificăm să mergem în Dubai, ea visează să ajungă acolo, și aș prefera și hotelele din Abu Dabi, ele sunt de cinci stele și cu nisip ca în Maldive! Iar prețul lor poate fi exact cum este și un hotel de cinci stele din Turcia, dar oferă cu totul alte emoții.

Cum îți planifici itinerariile când călătorești? Ai un plan strict sau preferi să explorezi pe parcurs?

Planificare din timp! Asta e cheia succesului într-o călătorie! Și probabil un wish list cu locațiile unde doresc să ajung, atunci planul, timpul și banii se găsesc mai rapid pentru realizarea acestor călătorii.

Tu creezi foarte mult conținut pentru rețele din media. Care sunt cele mai mari provocări cu care te confrunți atunci când trebuie să faci video din călătorii?

Până nu demult problema cea mare era să iau mai multe ținute, iar ideea cu trei bagaje după mine nu-mi convine. Recent am găsit soluția, am apelat la un stilist și mi-a arătat cum lucrează capsula de haine, cum din 20 de piese, unde sunt patru perechi de încălțăminte, două genți și două perechi de ochelari poți să-ți faci 40 de outfituri! Eventual, deja știu cum să îmi creez o garderobă frumoasă cu minim haine în bagaj și cu efect spectaculos. Este important în zilele noastre să lucrezi și să faci imagine bună, iar asta a devenit în timp o pasiune care îmi aduce și un venit financiar.

Care este destinația ta următoare și cine te va însoți în această călătorie?

Planific o călătorie împreună cu prietenele din școală, încă nu ne-am decis definitiv, dar planificam să mergem ori în Barcelona pe o săptămână, ori în Madeira. Un girls trip ar fi perfect. Asta până când nu suntem încărcate cu familie și copii. Suntem libere, deci trebuie să ne folosim de oportunitățile pe care le avem.

Ce te motivează să împărtășești experiențele tale de călătorie cu alții?

Fiecare călătorie mă încarcă cu multă energie! Faptul că eu mă împart din experiența mea și oamenii se inspiră – este fain. M-aș bucura să știu că și comunitatea mea a ales dintre destinațiile prezentate de mine, că are încredere în mine. De exemplu, am fost recent într-un hotel spa/golf din Italia, iar apoi, prietenii mei s-au interesat de această locație și datorită mie au descoperit așa format de odihnă. Iar următoarea lor călătorie este deja rezervată.

Tu știi foarte bine să manevrezi cu conținutul online. Călătorești pentru content sau te atrage cultura altor țări?

Călătoresc doar pentru a savura, dar mai recent mi-am pus scopul ca în anul 2024 să am mai multe deplasări peste hotare. Cred că pot combina aceste două servicii cu un singur traseu. Important, clienții mei să înțeleagă și să perceapă conținutul authentic, care aduce beneficii tuturor. Încercăm să le dăm oamenilor în feed povestea pe care și-o doresc și care să-i motiveze.

Există vreo destinație pe care o consideri subestimată și pe care îți dorești să o promovezi mai mult?

China! Am fost aici în anul 2018 și am rămas complet uimită! Țara contrastelor, dar și a inovațiilor! Aș vrea să călătoresc mai des în această țară, pasiunea o am de la mămica mea, ea de multe ori a fost acolo.

Cum crezi că va evolua industria turismului în următorii ani și cum te pregătești pentru aceste schimbări?

Probabil oamenii își vor dori destinații noi, și aici presupun că este vorba de Africa, Vietnam, Thailand, sau altceva exotic. Sper să fie mai accesibil turismul între continente ca să putem explora și mai ușor diverse țări și insulițe mai neobișnuite.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat din călătoriile tale și pe care-l aplici în viața de zi cu zi?

Am învățat să savurez momentul aici, acum, cu omul de lângă mine. Să fie un moment memorabil, și nu în telefon! Contează emoția, apusurile pe care le văd, cafeaua cu desert într-o locație frumoasă, vinul dintr-un restaurant renumit. Adesea opresc clipa și admir tot ce este în jurul meu. Sunt mulțumită și respect oamenii care îmi sunt alături. Clipele petrecute în familie, alături de iubitul meu sunt irepetabile și magice.

În ce țară ti-ai dori să revii peste 15 ani și cu cine?

Probabil Hawaii, una din cele mai frumoase destinații pe care aș dori s-o mai vizitez, natura e una spectaculoasă, apusurile, fructele, atmosfera insulilor! E top de tot!!! Am amintiri foarte plăcute. Aș merge cu mămica și bunica să vadă acest paradis în realitate și să trăiască clipa.

Este femeia călătoriilor. Cel puțin o dată la două luni, ea deja are un zbor planificat. Olga Zotea este cunoscută ca Social Media Manager și creatoare de conținut și mereu poți să-i admiri postările, atât pe pagina ei, cât și pe cea a companiilor pe care le gestionează. La numai 28 de ani, Olga a văzut China, SUA, New York, Chicago, Miami, Orlando, Las Vegas, Los Angeles, Seattle, Portland, Hawaii. A explorat Europa, Rusia și multe alte orășele mai mici și nu se oprește aici.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin