Povestea „Capra cu trei iezi”este numărul unu pe Netflix

Cu toții cunoaștem cel mai celebru basm al scriitorului Ion Creangă – „Capra cu trei iezi”. Probabil, mulți dintre voi adormeau seara după ce părinții s-au buneii vă spuneau această poveste. Cine ar fi crezut că în 2023, o echipă talentată va transforma acest basm într-un film de groază

„Povestea „Capra cu trei iezi” prezintă drama unei mame (capra) a căror copii (iezii) au fost prăpădiți de un lup, primit în casă de cei mai mari și mai neascultători dintre copii. Singurul ied care a supraviețuit este cel mai mic și cel mai ascultător, care apoi o ajută pe mama sa să-și planifice răzbunarea asupra prădătorului, ducând la un deznodământ în care lupul este păcălit, ars de viu și, în final, ucis cu pietre.”

Filmul inspirat de basm este destul de înfricoșător. Aici lipsesc personificările, astfel înțelegem cu adevărat drama mamei care își pierde copiii.

Acțiunea are loc în România rurală a secolului al XIX. O văduvă cu trei copii trebuie să apere ce a mai rămas din familia ei, cu orice preț, de un vechi prieten de familie, devenit dușman.”

Un aspect foarte important al filmului este chiar distribuția, cea din care fac parte Maia Morgenstern (în rolul „caprei”) și Marius Bodochi (în rolul „lupului”).

„Capra cu trei iezi”, lansat pe 23 martie, se află pe locul 1 în top 10 cele mai vizionate filme de pe Netflix în România.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin