Reacția VIP magazin vizavi de rezultatele concursului OMUL ANULUI 2020

VIP magazin are 17 ani şi a trecut prin multe schimbări. Nu am elogiat pe nimeni, niciodată, doar am oferit un spaţiu cu opinii din prima sursă. Ne-am considerat tot timpul revista-cronicar a timpurilor pe care le trăim, am realizat interviuri cu personalităţi iubite şi, în acelaşi timp,  contestate de societate. Asta e meseria noastră. Aşa cum TIME a premiat în toate timpurile personaje controversate,  riscând să nu fie înţeleşi, la fel şi VIP magazin a avut exclusivităţi de invidiat pentru colegii din media.

Or, în 17 ani şi ţara a trecut prin schimbări, timpul e altul. Oamenii citesc mai puțin, comentează mai mult, complăcându-se în rolul de avocaţi şi moralişti ai societăţii.

În anul trecut, când am lansat votingul OMUL ANULUI 2020, ne-am dorit în primul rând transparență. V-am lăsat pe voi să ne sugerați candidaturi și să votați pentru ele. Aţi propus şi multe nume discutabile, dar am respectat decizia voastră. Am decis să respectăm alegerile şi voturile celor de pe online tocmai pentru a fi mai aproape de ei.

Votingul pentru Omul Anului a avut loc în perioada 20 ianuarie-26 februarie 2021, iar Vladimir Voronin a adunat cele mai multe voturi la categoria Oamenii Secolului (ataşăm copia extrasului din voting).  Ce trebuia să facem? Trebuia să ne disociem pentru că suntem în epoca Maia Sandu? În anul trecut, apropo, Omul Anului votat de public, la categoria Politică, a fost Maia Sandu. Momentul a trecut cumva neobservat…

E cumva firesc. Ne-am obișnuit cu asta. Când scriem despre lucruri bune, făcute ca la carte, când scriem despre un om de valoare care vă place, observă mai puțini. Când stăm de vorbă cu un politician neiubit de cei din online, toți ne sar în cap. „De ce nu scrieți despre valori??” 

Anul acesta, pe ultima sută de metri, am exclus politicienii din TOP. În primul rând, din cauza  circumstanțelor politice contradictorii și instabile. Plus, dna preşedinte Maia Sandu, cea mai votată la categoria Politică şi în acest an, nu a avut timp să ne ofere un interviu. Iar prezența lui Vladimir Voronin mai degrabă avea o conotaţie care să consemneze un rol din trecut, decât o speranţă pentru viitorul acestei ţări. 

…Suntem o revistă a tuturor celor care au ce spune şi nu ne interesează politica. Încercăm să vedem omul de dincolo de politică. Este alegerea noastră. 

Iar celor care văd doar lacul de pe coperta VIP magazin, le sugerăm să deschidă ochii și să învețe a citi nu doar Facebookul, dar și o revistă bună! Câţi dintre voi au citit interviurile cu marile valori ale acestei ţări, unice şi irepetabile, aşa ca Eugen Doga, Ştefan Petrache, Mihai Dolgan, Vladimir Beşleagă, Nicolae Dabija, o listă ce depăşeşte cifra sutelor? Unde sunt like-urile şi distribuirile voastre?

Știm sigur că din multitudinea de site-uri și presa online, VIP magazin va însemna tradiția care nu moare, la fel ca și cărțile, filmele și teatrul. 

Dacă vreţi să vedeţi ediţia OMUL ANULUI 2020, o puteţi cumpăra de pe vipmagazin.md. La fel ca şi alte ediţii pe care nu le-aţi citit încă şi despre care nu aveţi o părere. Vă mulţumim. 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin